Gość: Misia IP: *.stnet.pl 17.01.03, 09:22 Nie wiedziałam w sumie gdzie umieścić mogłam ten wątek. Zdecydowałam tu. JAkie znacie okreslenia dotyczące kobiet? Bywamy nazywane "laska", "deska", "szprotka".... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
messjanek Re: Nazewnictwo 17.01.03, 09:29 Gość portalu: Misia napisał(a): > Nie wiedziałam w sumie gdzie umieścić mogłam ten wątek. Zdecydowałam tu. > JAkie znacie okreslenia dotyczące kobiet? Bywamy > nazywane "laska", "deska", "szprotka".... szmata, zdzira, świnka, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
deidre Re: Nazewnictwo 17.01.03, 14:14 Słyszałam jak chłopak w autobusie informował swojego kolegę, że na imprezę przyjdzie ze swoim NOWYM FUTREM - Madzią. Rozumiem, że to nie zdrobnienie dla futra z norek odziedziczonego po dziadku? Odpowiedz Link Zgłoś
morelka1 Re: Nazewnictwo 17.01.03, 15:58 Troche dziwne miejsce na taki watek:)w koncu to malo romantyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Nazewnictwo IP: proxy / 134.65.105.* 17.01.03, 16:36 kiedys kumpel w stanie wojennym mowil do swojej per "kielbasa" to wtedy byl rarytas z kolei ja szukalem w roznych slownikach wyjasnienia slowa lafirynda ale w zadnym nie znalazlem tak jak by nie istnialo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Nazewnictwo IP: *.stnet.pl 18.01.03, 13:43 morelka1 napisała: > Troche dziwne miejsce na taki watek:)w koncu to malo romantyczne:) Morelko to może znasz jakieś romantyczne określenia? Myślę, że mój post ma szeroki zakres i romantyczne aspekty też może zawierać ;) Odpowiedz Link Zgłoś