malinka48 21.10.06, 11:02 wogóle to uwielbiam arkoden,czyli jego brzmienie eszzzzzzzzzzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobietabezserca Re: A tak ... 21.10.06, 13:10 chcialas pewnie powiedziec, ze szczegolnie te harmonie co stanowi glowna czesc akoredonu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
terek79 Re: A tak ... 21.10.06, 21:12 Droga malinko... arkoden... napisz nam co to jest - też chcemy uwielbiać jego brzmienie.. a tak na marginesie pozdrawiam wszystkich ktorzy wiedza co to jest akordeon. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: A tak ... 21.10.06, 21:48 A u nas w pracy nie wolno napisać w pismie urzędowym, czy czymkolwiek normalnie Suwałki lub Włochy - komputer natychmiast zawiesza się. Obchodzimy to zagadnienie, pisząc Suwalki i Wlochy i dorysowując na wydruku kreseczki. Inaczej się nie da i nie wiemy, czemu komputer nienawidzi "ł" w tych nazwach, bo gdzie indziej - w pisowni innych słów - nie protestuje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KbS Re: A tak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 22:02 czy to prawda ze suwalki to okropna dziura! ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KbS Re: A tak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 22:32 ale okolica piekna, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A tak ... 22.10.06, 19:17 Szczególnie na północ od tej dziury są piękne wzgórza morenowe między którymi srebrzą się niezliczone jeziora i jeziorka.Cudowne miejsce na Ziemi przypominające Bieszczady. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazsercem42 Re: A tak ... 22.10.06, 19:27 A ja mieszkam w takim miejscu:) Powietrze morowe, brrrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A tak ... 22.10.06, 19:29 Na Suwalszczyźnie? Pozazdrościć(z wyjątkiem zimy;D). Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazsercem42 Re: A tak ... 22.10.06, 19:31 Nie, w miejscu otoczonym jeziorami. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazsercem42 Re: A tak ... 22.10.06, 19:35 Wszyscy uparli sie na Mazury. W Polsce są też podobne miejsca, tyle, że jezior odrobinę mniej i są płytsze. Przyjżyj się mapie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A tak ... 22.10.06, 19:46 Mało.Ja wszystkim mówię,że jestem z Warszawy-Bemowa;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A tak ... 22.10.06, 19:48 Zamieszkały niedaleko Fortu Bemowo i ul.Wrocławskiej(właściwie gdzieś pomiędzy);DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazsercem42 Re: A tak ... 22.10.06, 19:51 No wiesz, tak sie obnażać!:) To Bemowo pewnie wieksze od mojej miejscowości:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A tak ... 22.10.06, 19:52 Przecież nie mówię numeru bloku i mieszkania. Jeden taki klocek ma ok.70 mieszkań.Szukaj wiatru w polu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazsercem42 Re: A tak ... 22.10.06, 19:54 Właśnie mówię, dlatego tobie wolno. Mnie nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A tak ... 22.10.06, 19:57 Domek wolnostojący? Powiedz chociaż która kraina geograficzna.Jest to nic,a daje jakieś wyobrażenie o człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
azaheca Re: A tak ... 22.10.06, 19:57 zawsze gubię się na Bemowie,zupełnie jak w obcym mieście,a mam koleżankę na Piaskach ;-( --www.pieknypies.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A tak ... 22.10.06, 19:58 Podstawa to Powstańców Śląskich-kręgosłup;) Reszta to tylko żebra;) Piaski to chyba Bielany? Odpowiedz Link Zgłoś
azaheca Re: A tak ... 22.10.06, 20:30 Wiarusiku,ulica Kwiatowa to Bemowo czy Bielany? jadę zawsze do niej przez Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A tak ... 22.10.06, 20:42 Pojęcia nie mam,ale z Bemowem mi się nie kojaży.Opisz jakiś charakterystyczny punkt odniesienia w jej pobliżu to powiem czy widziałem coś takiego w mojej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: A tak ... 22.10.06, 19:59 Azaheko, czy masz coś zaplanowane na przyszłą sobotę? Odpowiedz Link Zgłoś
azaheca Re: A tak ... 22.10.06, 20:27 cześć Justiz,mam jak zwykle w planach weekendowych spotkanie z ukochanym,a dlaczego pytasz?:-)) Jak Twoje palemki,moje cholery przez dwa tygodnie w wodzie ani drgnęły,skorzystałam z rady doświadczonego kolegi i włożyłam je w podziurawione worki foliowe z ziemią a wszystko siedzi w wiadrze z wodą.Pożyjemy,zobaczymy.. Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Azaheco ... 22.10.06, 20:32 Jeśli wszystko się poukłada, to jutro wrzucę oficjalne info w czym rzecz, na razie delikatnie badam grunt (chociaż jeszcze nic do końca nie jest ustalone).. ;-) Moja palma jeszcze w wodzie..., rodzice swoją już posadzili, ale cholerka mała schnie(!!!)..., przyjaciólka też posadziła i wierdzi, że na razie wszystko OK (ale ja jej nie dowierzam, w przyszłym tygodniu sama sprawdzę) ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Palemki i badania gruntu :-) 22.10.06, 20:47 Justiz, jak opiszesz, co to za palemki, to może da się zaradzić. Schnięcie może sugerować u palmy ... nadmiar wody. To nie są roślinki, u których wszystko pod strzechą palmowych włosów wszystko jest poukładane po kolei. ;-) Co zaś dotyczy podchwytliwych pytań badawczych - moją opinię znasz i wiesz, że z mojej strony pada gromkie "TAK!!!". Najwyżej same dobrze się będziemy bawić, jak reszta będzie trusiami. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Palemki i badania gruntu :-) 22.10.06, 21:02 Nie wiem, jaki to rodzaj palm (kokosowe, daktylowe, czy jakieś inne?), mają takie rozłożyste "paluchy".. Problem polega na tym, że moja palma jest stale w wodzie i jest zielona, a te zasadzone - jak się okazuje u mojej przyjaciółki też - schną! Nie będziemy same, na pewno będzie jeszcze nasz forumowy "pieszczoszek"! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Palemki i badania gruntu :-) 22.10.06, 21:14 Może zbyt wcześnie je zasadzono? Puściły korzenie? Bo bez korzeni nawet nie ma co marzyć, by coś zaczęło dziać się. W ziemi nie zakorzenią się, a że potzrebują trochę czasu na puszczenie korzonków, to powinny tkwić w wodzie, choć nam może wydawać się, że tak tkwią "od uśmiechniętej śmierci". Powiadasz, że nasz wierny dzielny Wojak pojawi się? Już się cieszę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: A tak ... 22.10.06, 19:58 wiarusik napisał: > Zamieszkały niedaleko Fortu Bemowo i ul.Wrocławskiej(właściwie gdzieś > pomiędzy);DDD A, gdzie jest to Bemowo, może po drodze z Piaseczna do centrum? :-))) Niuniek @ - za chwilkę! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A tak ... 22.10.06, 20:00 Prędzej z Sochaczewa do centrum;DDDD Poczekam,ciekawe co tam na mnie czeka?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Już jest @ 22.10.06, 20:20 Przeczytałem,odpisałem,wysłałem(i czuję się jak Cezar;D) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Już jest @ 22.10.06, 20:57 Kotuś! Nie musisz mnie informować na forum o każdorazowym wysłaniu @.. ;-DDD Ja zaglądam do skrzynki! Teraz do Ciebie wysłałam, więc odbierz! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś