delicatesca 06.06.03, 03:23 Tyle sie slyszy o dobrych stronach przystapienia do Uni. Namawianie do glosowania. A ja nie wiem jak glosowac. Zastanawia mnie czy sa jakies zle strony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cal-ineczka ochochochocho... IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 06.06.03, 03:40 ochochochocho... Ja tez nie slyszalam. Dziwne. Slucham trzeszczacego radia, polsat (samo zycie), tvp2 (na dobre i na zle) i jeszcze innych pare programow i nigdzie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
delicatesca Re: ochochochocho... 06.06.03, 03:44 Gość portalu: cal-ineczka napisał(a): > ochochochocho... > Ja tez nie slyszalam. Dziwne. > Slucham trzeszczacego radia, polsat (samo zycie), tvp2 (na dobre i na zle) > i jeszcze innych pare programow i nigdzie nic. No to trzeba wejsc na internet pewnie i napisac "za" i "przeciw" w adresie Odpowiedz Link Zgłoś
cal-ineczka ? 06.06.03, 03:56 To nic nie da, probowalam. Zapisalam sie nawet do partii ponadpolitycznej "przeciw unii" - mialam byc specem od komputerow, ale oni nawet do mnie nie zadzwonili, mowie Ci, nighdzie nic. Bylam tez na takiej stronie kiedystam, (chyba bylam, niepamietam, ale chyba tak) i tam duzo protestow, wszystkiego i ...ja wiem? tam chyba nic nie bylo. I jeszcze ogladalam ulotki, mama mi przyniosla tak duzo ulotek przeciw, jadlam wtedy sniadanie, ale jakies te ulotki byly dziwne. Z tego co pamietam, jedna byla niebieska, druga granatowa, i biale. Ja wiem? A, i jeszcze jakies napisy byly na tych kartkach, kiedys jak zdam wszystkie egzaminy to sobie poczytam, ale gdzie te sprzeciwy? Odpowiedz Link Zgłoś
delicatesca Re: ? 06.06.03, 04:01 Mnie przeraza ze obce firmy wykupuja typowo polskie produkty. Jako chcialoby sie zeby dla POlakow to bylo. No i te ziemie, chca wykupywac ziemie. Wiem ze to praktyka stosowana na swiecie ale jakos na swoim podworku to przeraza :( A tak na codzien, byly sobie krowki, moje ulubione cukierki, a teraz takie rozne sa rodzaje juz niewiadomo co to prawdziwa krowka. No k macDonaldy zamiast barow. Ludzie narzekaja na bary ale w programach dla turystow w TV itd sa chwalone jako wspaniale tanie roznorodne kuchnie. Wlasnie te typowo poslkie rzeczy zniakaja:( Odpowiedz Link Zgłoś
delicatesca Re: ? 06.06.03, 04:02 delicatesca napisała: dla turystow w TV itd sa > chwalone jako wspaniale tanie roznorodne kuchnie. Wlasnie te typowo poslkie > rzeczy zniakaja:( Mowie o turystach z Zachodniej Europy glownie Odpowiedz Link Zgłoś
quickly delicatesca, chce Ci sie jechac do city... 06.06.03, 04:32 ...na jakies wybory. Daj sobie spokoj. W poniedzialek Elka ma urodziny. Wybierz sie an St. Kilde. Pelny relaks... Odpowiedz Link Zgłoś
cal-ineczka Re: ? 06.06.03, 07:05 Wiesz, teraz jest zly czas na wejscie do unii, nie te warunki. Musimy duzo placic, zeby potem ewentualnie sie polepszylo. Inne panstwa wykorzystaly unie do swoich celow - najpierw ona im pomagala, staneli na nogi, a dopiero potem placili, rzecz w tym, ze na poczatku mieli ulgi. Polska natomiast zgodziła sie na warunki, ktore ją przerastają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belbo Re: ? IP: *.acn.waw.pl 06.06.03, 08:04 przeciez wojne wygralismy! Ale jaka mamy alternatywe..postawili nas przed wyborem niby ale wyjscie jest tylko jedno.. Tez mam watpliwosci ale nie czy wejsc do europy tylko czy to dopowiednia chwila na tego typu krok. Czy my ( a raczej oni czyli nasza scena polityczna) jesteśmy wystarczająco "dorosli" by sie z europa łączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
delicatesca Re: ? 06.06.03, 08:09 Gość portalu: Belbo napisał(a): > przeciez wojne wygralismy! > > > Ale jaka mamy alternatywe..postawili nas przed wyborem niby ale wyjscie jest > tylko jedno.. > Tez mam watpliwosci ale nie czy wejsc do europy tylko czy to dopowiednia chwila No to moze z USA? Odpowiedz Link Zgłoś
cal-ineczka Re: ? 06.06.03, 08:10 Pewnie, ze nie. A nawet jak nie, to moglismy wiecej wywalczyc u nich, wogole sie nasi politycy nie postarali, niewiem skad ta ich euforia. Odpowiedz Link Zgłoś
delicatesca Re: ? 06.06.03, 08:32 cal-ineczka napisała: > Pewnie, ze nie. A nawet jak nie, to moglismy wiecej wywalczyc u nich, wogole > sie nasi politycy nie postarali, niewiem skad ta ich euforia. A ja mysle ze wlasnie duzo dostali za te mala grupe specjalnych wojsk Zobacz ile dala Anglia i Australia. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: ? 06.06.03, 12:29 Z jednej strony propaganda, z drugiej strony propaganda, a gdzie sprawy merytoryczne.... Tego akurat brak. Ludzie się boją. Myślałem, że spadnę wczoraj z krzesła jak widziałem dane OBOP-u i innych agencji, że frekwencja deklarowana wynosi 80%. Przecież w Polsce prawie nigdy nie było takiej frekwencji. Po co podawać takie rzeczy. Pozdrawiam janek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belbo Re: ? IP: *.acn.waw.pl 07.06.03, 09:18 ja jak zwyklwe bede w tych 20%:) Odpowiedz Link Zgłoś
delicatesca Re: ? 11.06.03, 03:15 Gość portalu: Belbo napisał(a): > ja jak zwyklwe bede w tych 20%:) A ja sie ciesze ze Polska jest w Uni. Jest tyle zalet:))) Odpowiedz Link Zgłoś
cal-ineczka Re: co do Uni 11.06.03, 05:46 delicatesca cos Ci powiem: unia padnie najpozniej w 2007 roku. niewiem po co sie tam pchalismy ale mamy przechlapane i bedzie coraz gorzej. Krach gospodarczy, bezrobocie, skoncza sie juz mozliwosci marketingu. Ludzie nie beda mieli pieniedzy na kupienie owej cocacoli mignietej miedzy klatkami filmu w kinie, i na zaplate haraczu za cudem uzyskane miejsce pracy. Zobaczysz, za pare lat jak to wszystko runie - moze przypomna Ci sie moje slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: co do Uni 11.06.03, 05:54 Dlaczego ma runac? Bogatsi beda jeszcze bogatsi, a biedniejsi, no coz… jeszcze biedniejsi. Beda se chodzily bidoki w tej Unii i szyby wystawowe lizaly. A w telewizorni bidokom sie powie, ze zyja w raju i bidokom bedzie juz dobrze… Odpowiedz Link Zgłoś
cal-ineczka Re: co do Uni 11.06.03, 06:01 komunizm tez upadl a nikt w to nie wierzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: co do Uni 11.06.03, 06:17 No coz, predzej czy pozniej kazde imperium musi sie zawalic. Powstanie nowe. Pozniej znow sie zawali... ze znow sie znow odrodzic. A pozniej nasze kochane Slonce zamieni sie w super goraca kule niszczac cale zycie na Ziemii (dokladnie mowiac roztopia sie i wyparuja wszystkie planety ukladu slonecznego). Pozniej stanie sie malejacym czerwonym karlem, a kto wie moze nawet potem stanie sie jakas enigmatyczna czarna dziura? Jakie to wszystko przyziemne, te wszystkie nasze problemy, jak sobie o takim czyms pomysle... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
psychologini Re: co do Uni 11.06.03, 14:14 quickly napisał: > Dlaczego ma runac? > Bogatsi beda jeszcze bogatsi, a biedniejsi, no coz… jeszcze biedniejsi. > > Beda se chodzily bidoki w tej Unii i szyby wystawowe lizaly. A w telewizorni > bidokom sie powie, ze zyja w raju i bidokom bedzie juz dobrze… Blad! Zobacz jak taka biedna Grecja weszla na droge dobrobytu po wstapieniu do Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
zgrywusik Re: co do Uni - Nic 11.06.03, 07:50 Uni nam wszystko dadzą - fige z makiem i po ryju (świńskim) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: co do Uni - Nic 11.06.03, 14:28 Co za malkontenci. Co za ideologia. Unia padnie w 2007 roku, akurat, USA też miały już paść. I jakoś nie padły. Tylko Was zabrać na szczyt G8 byście mogli pokrzyczeć... Krach gospodarczy w UE. Ludzie, ręce opadają chwilami. Odpowiedz Link Zgłoś
agatca Re: co do Uni - Nic 11.06.03, 14:34 ja_nek napisał: > Co za malkontenci. Co za ideologia. Unia padnie w 2007 roku, akurat, USA też > miały już paść. I jakoś nie padły. Tylko Was zabrać na szczyt G8 byście mogli > pokrzyczeć... > Krach gospodarczy w UE. Ludzie, ręce opadają chwilami. O tak Janku,zgoda :-))) ja tam zycze Polsce jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samowolny Re: co do Uni - Nic IP: *.*.*.* 11.06.03, 14:48 wyklęty powstań ludu ziemi..wszak Unia nas wzywa i w ramiona swe porywa... napróżno rwać szty i strzępić języka , trza sie wziąść do roboty bo z gadki przeważnie nic nie wynika..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: co do Uni - Nic 11.06.03, 15:08 Samowolny! Ty, to powinieneś dzisiaj nominacje do Nike dostać! ;-)))))) PS. Albo Uni - albo My ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samowolny Re: co do Uni - Nic IP: *.*.*.* 11.06.03, 15:12 nio..byłbym poeta ale głowa nie ta...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: co do Uni - Nic 11.06.03, 15:19 w poezyi najważniejszy jest romątyzm ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samowolny Re: co do Uni IP: *.*.*.* 11.06.03, 15:36 do pracy rodacy do fabryk do roli dzis nowe sie jutro wykuwa powoli a przed nami nowe cele a przed nami nowy ład dalej razem przyjaciele wchodzimy w ten nowy swiat>..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan co do Uni - wy lepiej powiedzieć jak wy głosowali IP: 80.51.161.* 11.06.03, 16:04 delicatesca napisała: > Tyle sie slyszy o dobrych stronach przystapienia do Uni. Namawianie do > glosowania. A ja nie wiem jak glosowac. > > Zastanawia mnie czy sa jakies zle strony. zahedan nie być głosować celowo.za dużo jednostronna propaganda być Odpowiedz Link Zgłoś