mandaryn_ka 27.08.03, 10:14 Stanęłam u progu jesieni... Poczułam chłodny powiew Ciało moje przeszył dreszcz lekkiego niepokoju, Co niesie za sobą to nieznane zimno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_27 Jesień 27.08.03, 10:27 Zeszły z nieba, Ciepłe promienie - pieszczotę dać - Mgiełki się snują, Mrugaja cienie, - ostatnie tchnienie, Jesień chce słać. Jeszcze coś czule- szepcze do ucha: Nim mgły zasłonią złocisty krąg. Drzewo - roześle - ostatnie listy. Wiatr figlarnie włosy rozwieje. I jak bandera, łopocze kwiat - Ptaki modlitwę Bogu chcą słać: Piękny jest świat. Jesień - to czuje, Jesień - to wie. Jesień - promienie złociste śle. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 10:37 Kaskadą świerszczy, Pomrukiem wiatru, złotem liści, purpurą jarzębiny... Blaskiem pomarańczowego słnońca, sztormem morza, Długim wieczorem, chłodnym i mglistym porankiem :-) katarem, kaszlem, kichaniem herbatom z malinami syropkiem i aspiryną :-) Uśmiechem wbrew jesiennej handrze... Bądź dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 27.08.03, 10:45 Ostatni - uśmiech słońca, Ostatni - uscisk lata Jesień - ramiona otwiera, Jesień - kolory rozplata. Uściski krótkie, Jak - życie człowieka; Lato - mineło... - już jesień czeka. Krótkie - królestwo - Pięknej jesieni. Przygasa słońce, I twarz się mieni. Modlitwa ptaków - Co odlatują... Dokąd - zdążają? Co w locie czują? Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 11:04 Skrzydałami swemi rozkołysany Podmuch jesieni Czuje I goni, Goni ku słońcu, Zdąrza ku niebu Czy jeszcze wróci? Pewnie nie każdemu będzie to dane Ku słońcu droga daleka, Trudna, każdego los taki czeka... Kiedyś trzeba odejść... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 27.08.03, 11:08 Godzinę temu Było słońce, Godzinę temu Muskał wiatr Czarne chmury Napłynęły - Posmutniał świat. Drzewa szumią - niespokojnie Smutne myśli - Drzewom slą Ptaki także posmutniały Aby spiewać piosenkę tą Rozlały się chmury Po nieboskłonie Nie można ich zatrzymać Nie można ująć w dłonie Czasami czarne chmury Pokryja naszą dusze. Nie można ich zatrzymać Nie można ich skruszyć Tylko - deszczu łzy obmyją - zatroskane oblicze I znowu ptaki - zaśpiewają: Godzinę temu - było słońce, Godzine temu - muskał wiatr Łzy - obmyły oczy. Spojrzyj - światu prosto w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 11:46 Spjrzałam na niebo... Chmury idą własnym, spokojnym rytmem, Próbuję dojrzeć planetę, o której wczoraj mówił cały świat - Mars To podobno planeta zakochanych... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 27.08.03, 11:59 Na nie wiem Gdzie mieszka miłość Nie wiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać w śpiewie A czasem W echu Co to jest miłość Powiedz Albo nic ... Niebo ... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 12:22 Powiem... Miłość jest w śpiewie W leśnym echu, W przelocie ptaków, W lekkim podmuchu wiatru, W zapachu konwalii, W myślach grzesznych i takich bez grzechu :-) W kropli deszczu, która spadła na Twą skroń, W cieple dłoni, W szepcie i w oddechu, W splecionych ciałach... W...... W...... W...... Ty wiesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 27.08.03, 12:31 Spod rzęs czarne oczy błyszczą, rude długie dwa warkocze, słodki uśmiech ust jej pełnych i to liczko jej urocze ... Karminowe, pełne usta, suknia z liści klonu szyta, w dłoni trzyma bukiet dalii, postać jej we mgle spowita ... Stąpa wolno z jabłek koszem, zrywa jarzębiny kiście, srebrnym szronem obsypuje, leżące już zwiędłe liście ... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 12:38 Toń jeziora nas zaprasza Kormorany juz żegnają O przygodach, letnich nocach cicho nam opowiadają... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 27.08.03, 12:45 Patrzę przez okno w dali noc otula taflę jezioro lśni blaskiem księżyca spokój, cisza ... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 12:55 W blasku księżyca, na samym środku tafi jeziora rysuje się kontur żagla... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 27.08.03, 12:59 Na dotyk wiatru czeka żagiel samotny ... Chodźmy dzisiaj nad jezioro ... Już księżyc się schował za chmury, dzień wstanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 13:04 Łoj, poczekaj tylko wskoczę w kalosze...Hmmm, w szpilkach może być mi troszkę nie wygodnie, prawda ?? :-)...Ale ta poranna mgła sprawia, że tracę Cię z pola widzenia...Gdzie mi się znów schowałeś ?? Tylko nie chowaj się za drzewem i mnie nie strasz...bo bardzo się boję...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 27.08.03, 13:08 Blasku świec jeziornych poczęłaś tamtą Miłość Oddałaś mi dni w kolorach liści - spowita mgła kradnie dusze ... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 13:17 Niech kradnie... Nie odbiera wszystko... Tylko niech nie odbiera nam... Nas... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 27.08.03, 13:26 Chciano odebrać nam miłość, ale nie poddawaliśmy się. Nie my! ... Zabierz mnie, zabierz siebie, zabierz nas. Zostań jutro, zostań dzisiaj, zostań teraz ... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 13:34 Zostanę w imię " naszej wspólnej sprawy...;-)" Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 14:37 Łoj...co prowda, to prowda. Stara ze mnie gaxdzina, swoje juz widziałam , ale tak urokliwego pocątku jesieni, to jesce nie przezyłam. Wicie Panie...jo mom takie jakiesik wrazenie, ze to jesień bedzie najpikniejsom w mym zyciu...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 27.08.03, 14:40 Każda jesień będzie najpiękniejsza w Twoim życiu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 14:42 Ka_...tak, pod warunkiem, że.......................;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 15:01 Nie wiesz...?? A powinieneś wiedzieć ...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 15:05 Ha, ha, ha......no! To mi się podoba! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 27.08.03, 15:23 Cieszę się, że mogłeś się miło poczuć. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 07:58 Do usług...mój Tajemniczy Don Pedro :-) Witam z uśmiechem na ustach w ten słoneczny ranek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 08:02 Dzieńdobry :-) jak miło Cię widzieć z uśmiechem na ustach w ten słoneczny ranek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 08:05 Ranek pogodny zafundowało nam słonko, a uśmiech masz ode mnie gratis...To taki bonus dla Ciebie na cały mile spędzony dzień..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 08:24 Hmmm, no bo to miało być tak jak w dobrym supermarkecie, że na zachetę rozdawane sa różne bonusy...No i ja tez chciałam Ci taki podarować...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 08:30 Uśmiechnij się :-) Bonus bonusem, a taki szczery uśmiech, tak o, bez bonusowych podtekstów to zupełnie co innego :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 08:35 Uśmiecham się do Ciebie szczerze i baaaaaardzo serdecznie jak tylko potrafię najpiękniej :-) Jesteś już w pracy, czy jeszcze karmisz w domku wróble na kuchennym stole po śniadanku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 08:37 Piękny widok :-)))) Jestem tam, gdzie powinienem i robię to, co powinienem :-) Czyli już wiesz, gdzie jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 08:40 Och Ty...ja chyba nigdy za Tobą nie trafię !! :-( Z chęcią rzuciłabym w Ciebie ...hmmm, tylko czym...Jak mi przyjdzie do głowy , to rzucę. A narazie nie spodziewając się ataku, pracuj sobie spokojnie...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 08:48 Mandaryn_ko :-) życie jest piękne, nie bądź w gorącej wodzie kąpana :-))) Na wszystko jest odpowiednia pora i odpowiedni czas :-))) Rzucić możesz na przykład czymś bardzo przyjemnym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 08:51 No to rzucam...bardzo przyjemnym spojrzeniem - w Twoją stronę - spod moich czarnych, długich i podkręconych rzęs... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 09:23 Oj mam Ci ja ma. Jedno zielone, drugie czerwone, odstęp między jednym a drugim to zaledwie 3 milimetry, jedno spoziera w lewo a drugie mu uciaka w przeciwną stronę...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 09:36 Hmmm, dobrze, że ich nie widzisz, bo byś zemdlał z przerażenia...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 09:42 Oj znam Ci ja takich śmiałków, którzy to za bohaterów się uważali, a gdy spojrzeli w me oczy, to w kamień się zamienili...Tak ich strach sparalizował, obezwładnił Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 09:57 :-(, no tak, bo co tu komentować...Urwać łeb Hydrze i tyle, a nie wdawać sie jeszcze w jakieś komentarze...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 09:58 Ja nie jestem żadnym śmaiłkiem, ja jestem po prostu sobą !! Dlatego napisałem: "no comments ..." :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 10:11 No to dlatego, że nie Jesteś śmiałkiem tylko sobą, to lepiej zabieraj nogi za pas i zmykaj, póki jeszcze Ciebie nie zamieniłam w kamień... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 10:34 Napierw postawię Ci na czole czerwoną pieczęć instytucji, w ktorej pracuję, potem posadzę Cię na moim fotelu obrotowym na kułkach, przywiążę do niego i zakleję taśmą klejąca oczy ( może nie taśmą, żeby nie bolało) a potem zacznę Ci podawać do ust różne przyprawy, żebys zgadywał ich smak...pieprz, cukier, sól, i inne smakołyki, a potem....... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 11:48 A potem...zważywszy na fakt , że fotel na którym siedzisz jest na kółkach , wyjadę z Tobą na korytarz , przywiążę sznurek do fotela i spuszczę Cię ze schodów. Po takiej atrakcji liczę , że będziesz już miał mnie dość...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 11:54 Nie znasz mnie, zatem Twoje stwoerdzenia to tylko czysta teoria ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 12:26 Jakie moje stwierdzenie ? I skąd wiesz, że Cię nie znam ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 12:34 "Po takiej atrakcji liczę , że będziesz już miał mnie dość...;-)" Wiem, że mnie znasz :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 13:06 Nie wierzę Ci...;-(!!! Jakbyś wiedział, to....;-(, ;-(, ;-(...... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 13:16 To...jaki mamy dzień tygodnia ? Wtorek ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 13:20 Sroda, środa, środkowy dzień tygodnia ... pracy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 13:41 Ja wiem... I wiem jeszcze , że Ty nie znasz mnie... To był taki krótki test... Niestety... Zdobyłeś "0" punktów... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 13:46 Ja wiem... I wiem jeszcze ,że Ty nie znasz mnie ... Tak Ci się tylko zdawało ... To był taki krótki test ... Niestety ... Zdobyłaś "0" punktów ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandaryn_ka Re: Jesień IP: *.powiatradomski.pl 28.08.03, 14:02 Zapraszam wobec tego do udziału w kolejnym konkursie. Może będzie miał Pan więcej szczęścia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 14:05 Mandaryn_ko :-) szczęściu trzeba patrzec prosto w oczy :-) Podołam tym konkursom? Są lepsi, którzy potrafią więcej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 14:11 Nie, ja nie rezygnuję, tylko nadmieniam, że są ode mnie lepsi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 14:16 Nie wiem, czy są lepsi, bo po raz pierwszy jestem w roli osoby organizującej i prowadzącej Konkurs na Forum TVP :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 14:27 :-(Nie. Jestem panią w fartuszku w kwiatki, z chusteczką na głowie, z wiaderkiem i szczotką w ręku. Zbieram papierki między krzesłami na widowni, po skończonej edycji programu...;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Jesień 28.08.03, 14:30 Czyli jesteś najważniejsza, pnieważ gdyby nie Ty, to by nie było następnego programu :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jesień 28.08.03, 14:41 Przepraszam, nie mam już ochoty na dalszą rozmowę, ktoś mnie bardzo wyprowadził z równowagi....Miłego popołudnia życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observe Re: Jesień IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 10:46 oj jesień, brrrrrrrr...u mnie wieje że hej!, u was też...aura niczym w październiku pozd Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: mandarynka:-)))))))) 27.08.03, 12:25 Dzisiaj jestem radością samą. Strzelam uśmiechem do wszystkiego co się rusza :- )...A ludzie...ludzie patrząc na mnie pukają się w czoło. Ale co tam. Mnie to nie przeszkadza. Może oni tez kiedyś będą szczęśliwi...Daj im Boże :-) Odpowiedz Link Zgłoś
foxhunter Re: mandarynka:-)))))))) 27.08.03, 13:25 mandaryn_ka napisała: > Dzisiaj jestem radością samą. Strzelam uśmiechem do wszystkiego co się rusza : > - > )...A ludzie...ludzie patrząc na mnie pukają się w czoło. Ale co tam. Mnie to > nie przeszkadza. Może oni tez kiedyś będą szczęśliwi...Daj im Boże :-) Wspaniale! A widzisz jak to jest w zyciu - raz na wozie raz .. Wiesz, teraz wtryniam mandarynke, uwielbiam mandarynkowy smak zapach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: mandarynka:-)))))))) 27.08.03, 13:36 Jeśli o mnie chodzi, to zdecydowanie wolę zielony słodki winogron...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
foxhunter Re: mandarynka:-)))))))) 27.08.03, 13:40 mandaryn_ka napisała: > Jeśli o mnie chodzi, to zdecydowanie wolę zielony słodki winogron...:-) I koniecznie bez pestek! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: mandarynka:-)))))))) 27.08.03, 13:42 Mnie pestki w tańcu nie przeszkadzają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś