Gość: pyszczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 10:03 Czy jesteście przesądni? Czy czterolistna koniczynka i czarny kot znaczą coś więcej niż znaczą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwona334 jestem: 08.06.09, 17:19 Od 20-tu lat uporczywie skreslam w totka 13-tke - i nic. Cos w tym musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyszczek Re: jestem: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 20:27 Założyłam ten wątek, ponieważ stwierdziłam, że też jestem. Im więcej znam przesądó, tym bardziej ograniczają moją wolność. Im więcej zjadam pięciopalczastych bzów, tym gorzej się czuję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt nie jestem: 08.06.09, 21:02 przyjdz do mnie na leczenie, dziewcze... wylecze Cie z tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyszczek Re: nie jestem: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:32 Nie wyglądasz wiarygodnie na szamana:) Nie wierzę Ci- a kysz biała mysz!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alieneczek Re: przesądy IP: *.centertel.pl 08.06.09, 19:04 Wierzę że zwłoki w bramie przynoszą pecha. Zdarza się że jak chce wejść w wirtual to pisze: Minął czas zwłoki albo: Brak odpowiedzi bramy. Wtedy czuje podświadomy niepokoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyszczek Re: przesądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 20:25 Tego przesądu nie znałam, od dziś będę unikać zwłok w bramie. Czy jest jakiś sposób na odczynienie uroku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alieneczek Re: przesądy IP: *.centertel.pl 08.06.09, 20:38 Puścić piosenkę z tekstem: Wciąż po kanałach szukam Twego ciała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyszczek Re: przesądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 09:02 Bramy, kanały...Bardzo romantyczne okoliczności dla Czarnej Mańki i Zenka z podbitym okiem:) Oby tylko czarny kot nie przebiegł drogi i nie zakilał tej miłości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alieneczek Re: przesądy IP: *.centertel.pl 10.06.09, 12:14 Jaka miłość taka scenografia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizka Re: przesądy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 10.06.09, 12:36 Jaka scena taka dramaturgia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyszczek Re: przesądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 20:18 Jaki aktor, taki dreszcz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alieneczek Re: przesądy IP: *.centertel.pl 10.06.09, 22:50 A znasz ten dreszcz kiedy bliska Ci osoba okazuje się być dobrym aktorem? To na pewno przyjemne uczucie. Zadowolenie z uczestniczenia w tak dobrym spektaklu :) A nie wszystkim się udało kupić bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narcyz Re: przesądy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 10.06.09, 23:15 Wiele zależy od jakości sztuki w której gra aktor. "Nie mówię,żem jest geniusz, lecz i nie dupa też bym napisał "Dziady" gdybym się uparł" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abigail Re: przesądy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 10.06.09, 23:16 A wszystko zależy od reżysera,moim zdaniem.Potrafi spieprzyć arcydzieło,lub z marnej sztuki je uczynić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narcyz Re: przesądy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 11.06.09, 12:48 "Trzeba mieć duży takt, By skończyć trzeci akt, To nie złudzenie- to fakt." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abigeil Re: przesądy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 12.06.09, 07:05 Marionetki daremnie marzą o monologu Hamleta. Odpowiedz Link Zgłoś
cal-ineczka Re: przesądy 28.06.09, 21:43 Wbrew pozorom nie ulegać przesądom jest trudne. Wokół mogą być ludzie, którzy żyją wg przesądów, nawet o tym nie wiedząc, i mogą się zdziwić, dlaczego ja inaczej postępuję. Można wtedy przytoczyć jakiś przesąd, choćby staroświecki, ale ktoś może to uznać za głupstwo. Jednak, jeśli się ma silną wolę, to można żyć zgodnie z sumieniem, wyeliminowując wszelkie obce poglądy ze swojego życia. Ale skutkiem będzie odejście, niezrozumienie, utrata dotychczasowego dobrego humoru, gdy ktoś mnie nie chce zrozumieć. Ale warto, bo przecież Bóg jest najważniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś