Dodaj do ulubionych

konto studenckie a przerwanie studiów

30.09.10, 15:48
Mam Superkonto Student mimo że od kwietnia nie jestem studentem, po prostu zapomniałem zmienić na zwykłe. Czy jeśli teraz to zrobię to dowalą mi jakieś kary za opóźnienie? W umowie jest napisane, że mam obowiązek powiadomić bank o utracie statusu studenta/prawa do posiadania konta studenckiego ale nie znalazłem nic o terminach ani sankcjach za ich przekroczenie. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • a_grafka_2 Re: konto studenckie a przerwanie studiów 30.09.10, 20:50
      Konto Student można utrzymac do 26-go roku życia. Nikt tego nie sprawdza, tyle, że w chwili urodzin blokuja konto. Pozdro
      • koziorozec84 Re: konto studenckie a przerwanie studiów 30.09.10, 23:06
        nie zgłaszaj tego bankowi, poczekaj do ukonczenia 26 r.ż. Tak bedzie dla Ciebie najkorzystniej. Pozdrawiam.
        • miss_marple50 Re: konto studenckie a przerwanie studiów 02.10.10, 13:52
          Nie jestem pracownikiem PKO BP ani żadnego innego banku, ale czytając Państwa rady nie mogę nie zareagować.
          Namawiacie marvz1 do nieuczciwości. Prawo do posiadania konta studenckiego ma tylko student i w umowie jest wyraźnie napisane o obowiązku powiadomienia banku o utracie statusu studenta. Zatajając ten fakt marvz1 najzwyczajniej w świecie łamie umowę i prawo. No ale skoro pracownicy PKO BP sami namawiają go to takiego kroku… Mnie jest w gruncie rzeczy obojętne, że w ten sposób sami strzelacie sobie w stopę i tracicie te kilka złotych miesięcznie. Ale nie jest mi obojętne, że pracownicy instytucji zaufania publicznego namawiają młodego człowieka do łamania warunków umowy, którą podpisał z bankiem. Jeśli marvz1 nie stać na te kilka dodatkowych złotych miesięcznie to przecież jest kilka banków oferujących darmowe konta.
          Jako klient PKO BP jestem po prostu zniesmaczona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka