Dodaj do ulubionych

NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ

26.05.11, 15:20
Drogie Koleżanki i Koledzy

Zgodnie z wcześniejszymi obietnicami na stronie internetowej Związku zostaną w dniu dzisiejszym zamieszczone dokumenty które Waszym zdaniem powinny się na niej znaleźć. Informacja o Władzach zostanie umieszczona na stronie po dokonaniu wpisu w KRS'ie. Dokumenty zostały już przekazane do Sądu.

Sebastian

www.zzpbpkobpsa.org.pl/
Obserwuj wątek
    • jota1974 Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 27.05.11, 19:28
      Dzień dobry.
      Zapisałam się do ZZ i bardzo jestem ciekawa ilu członków już on obejmuje?
      Mam nadzieję, że codziennie wzrasta:)))
      Pozdrawiam
      • pekaolowiec Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 27.05.11, 20:25
        Proponuję by na stronie ZZ umieścić licznik pokazujący aktualną liczbę członków. Może zmoblizowałby on resztę do zapisów.
        • s.obuch-woszczatynski Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 27.05.11, 21:53
          Drogie Koleżanki i Koledzy

Wpłat na konto jest kilkanaście. Tylu też formalnych członków. Z mojej perspektywy Pracownicy Naszego Banku czekają na rozwój wypadków. Ja pomimo zawieszenia codziennie po odwiezieniu dzieci do przedszkola stawiam się w gotowości w siedzibie Centrali (swoją drogą chyba niektórych bardzo kuje to w oczy). Przyznam się Wam szczerze, że kilka ostatnich dni były dla mnie swoistym "kryzysem motywacyjnym". Zacząłem się zastanawiać czy idę w dobrą stronę?! Dziś nie mam już wątpliwości!
          Co mi pomogło? Obejrzenie filmu "Fair game", który to film w pewnych aspektach mogę odnieść do swojej obecnej sytuacji.
          Strona internetowa wymaga zmian na bieżąco. Kilka nowych informacji jest właśnie przygotowywanych. Ale np. informacji o władzach związku nie mogę zamieścić przed formalnym wpisem do KRS'u. Może przesadzam z ostrożnością, ale wolę dmuchać na zimne.

Sebastian
          • jota1974 Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 30.05.11, 21:10
            Od momentu gdy przeczytałam powyższą informację nie mogę dojść do siebie.
            Dzisiaj na forum Intry był poruszany ten temat i jak zwykle po kilku wpisach został rozmyty przez trolli. Nie można liczyć na pracowników z forum Intry. Jestem oburzona ich dzisiejszymi wypowiedziami i żartami, które nijak miały się do wątku.
            Nie mam siły komentować tego co się tam wyprawia.
            Widzę tylko jedno rozwiązanie:
            Musi Pan uzystkać zgodę by informacja o naszych ZZ została rozesłana do wszystkich pracowników poprzez Intrę/Newsketter (wszystkie ważne informacje).
            Proszę o informację czy rozwiązanie to jest brane pod uwagę i proszę się trzymać.
            Ja trzymam za Pana kciuki:)
            • s.obuch-woszczatynski Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 30.05.11, 21:33
              Szanowna Pani

Stosowna prośba została przekazana Panu Prezesowi. W czwartek miną dwa tygodnie. Rozwiązania są dwa: zgoda i akcja informacyjna skierowana do wszystkich Pracowników lub brak zgody (ewentualnie żadnej odpowiedzi na prośbę Związku) i zamieszczenie szczegółów korespondencji na stronie internetowej.
              Bardzo dziękuje za wsparcie i silne trzymanie :)

Pozdrawiam
              Sebastian
              • misia.1982 Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 30.05.11, 23:08
                według mnie wszyscy czekają na lipiec i obiecane podwyżki. Każdy, gdzieś w głębi serca ma nadzieję, że go obejmą i na razie większośc wstrzymuje się z decyzją o wstąpieniu do związków. Ale lipiec już tuż, tuż. Wszystko się wyjaśni i zawiedzionych będzie dużo, prawdopodobnie bardzo dużo. To będzie przełom dla nowego ZZ :))
                • jota1974 Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 30.05.11, 23:43
                  Nie ma na co czekać. Sam prezes niejako potwierdził (albo pani Anders - teraz nie pamiętam), że podwyżki obejmą 4000 osób z czego 3500 to kadra menagerska. Cała reszta ma nadzieję że znajdzie się w tej 500? Jak myślisz, dlaczego najpierw włączyli bonus? By podnieść pensje brutto przed wyceną stanowisk. Mam koleżankę, która po powrocie z macierzyńskiego ma 1800 brutto - ona może się załapie, a może i nie:(
                  Zresztą w ZZ nie tylko o podwyżki chodzi, ale o informacje, prawo do negocjacji, przeciwdziałanie mobbingowi i wiele, wiele innych rzeczy.
                  • pekaolowiec Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 31.05.11, 18:40
                    Dokładnie - włączenie bonusa do podstawy to był zabieg czysto techniczny. I jeszcze próbowano nam wcisnąć kit, że to podwyżka. Oszustwo i obłuda na każdym kroku!
              • superek07 Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 21.06.11, 21:12
                Szanowny Kolego
                Zgodnie z przepisami jeśli nie ma sprzeciwu to to jest traktowane jako zgoda-a wiec masz Chłopie zgodę.
    • belmac Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 01.06.11, 20:17
      Czy możesz na wskazanej stronie internetowej umieścić skany KRS związku oraz dokumentów potwierdzających nadanie numeru REGON i NIP?
      • s.obuch-woszczatynski Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 01.06.11, 21:25
        Witam

Jutro będę skanował wymienione przez Ciebie dokumenty jak również kilka innych bardzo interesujących dokumentów. Zostaną zamieszczone na stronie najszybciej jak się tylko da. Poza tym jutro upłyną dwa tygodnie od złożenia oficjalnej prośby o przekazanie informacji o zarejestrowaniu nowego Związku Zawodowego WSZYSTKIM PRACOWNIKOM BANKU. Jest to najczęściej poruszany temat przez wszystkich zainteresowanych. Niestety decyzja nie zależy ode mnie. Wśród nowych informacji umieszczone zostanie zaproszenie do współpracy i oddelegowania zainteresowanych do prac Komisji Socjalnych ZFŚS. Po szczegóły zapraszam na stronę internetową już wkrótce.

Sebastian
        • jota1974 Re: NOWA ODSŁONA STRONY INTERNETOWEJ 21.06.11, 20:54
          Dzień dobry.
          Czy są może jakieś interesujące informacje na temat ZZ.
          Może prezes zgodził się na rozesłanie informacji poprzez Intrę:)))
          Chyba jest jakiś odgórnie ustalony termin przeznaczony na odpowiedź pisma oficjalnie złożonego u Prezesa - mam wrażenie, że nie może ono pozostać bez odpowiedzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka