Dodaj do ulubionych

PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI

30.06.11, 18:44
I PO CO TYLE HAŁASU O N I C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jestem zła zła zła - to są kpiny z ludzi nic więcej , jak jesteśmy żebrakami tak będziemy a teraz nawet święta bez tego pożal się Boże bonusa
A z jaką radością dziś przy 189 klienta wstawałam na powitanie i pożegnanie.............
189 x 2 hmmmmmmm
No więc gdzie ta podwyżka bo do 2tys mi trochę brakuje a i są co mniej mają ode mnie
Ludzie ponastawiali się na co najm 300 do 500 zł a tu D U P A
Obserwuj wątek
    • winnicki2 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 18:59
      Czego się spodziewałaś? pko jest złym pracodawcą,nie dba o pracownków i to sie nie zmieni.
      wszystko co jest poza warszawą i centralą ma zarabiać grosze i się cieszyć ,że ma prace.
      pytanie,skąd się bierze taka średnia zarobków w pko skoro tak słabo płacą?
      • perfidia69 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 19:09
        Słuszna uwaga - zawsze było cienko i żałośnie , mam na myśli te śmieszne podwyżki co roku 50zł brutto co daje miej więcej 30 netto - tyle co na średniej klasy flaszkę.... matko - nigdy nie używałam takiego przelicznika ale dzisiaj we mnie wszystko wrze i kipi
        A to temu ,że od miesiąca mydlili nam oczy jakie to będzie wyrównanie stanowisk pod wzg,płac no i ŻE BĘDZIEMY KONKURENCYJNI W TYM WZGLĘDZE Z INNYMI BANKAMI !!!!!!!!!!!!!!!!
      • richman57 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 01.07.11, 14:09
        I ZNÓW WIELKIE JAJO - nie wiem po co zarząd daje się tak robić w konia. Akcjonariusze akcjonariuszami, ale czy bank jest od zapychania DZIURY BUDŻETOWEJ? Nawet firma na tym nie zyskuje - pracujemy na coraz gorszym sprzęcie, który już od kilku lat nadaje się do wymiany, żyłujemy klientów aż zwijają się i odchodzą do konkurencji, zarabiamy tyle co nic, a jeszcze kolejnych z nas zwalniają, bo jest nas za dużo - chyba w regionach i centrali, bo na dole już od dawna nie ma kto pracować. A dywidenda odprowadza z banku kolejne MILIARDY - weźcie się panowie szlachta zastanówcie, co robicie z tą kurą znoszącą złote jajka - bo niedługo zaczniemy znosić już tylko srebrne, a następnie żelazne, a potem będziecie dokładać do tego interesu. Zawsze można sprzedać? JAJA SOBIE ROBICIE....Pewnie.... ale co z jajkami?
    • jota1974 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 19:08
      Oficjalnie wiadomo było, że podwyżki w lipcu dostanie 4000 osób. 3500 osób - kadra menadżerska i 500 osób - pracownicy z płacą poniżej minimum. Podział bonusa był PRZED wartościowaniem by właśnie uzyskać podane wyżej proporcje. Obecnie PKO zatrudnia około 26500 osób - fajne proporcje. W moim przypadku to trzeci rok bez podwyżki (nie liczę bonusa - ten włączono mi do pensji - ale nie uważam tego za podwyżkę).
      • jota1974 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 19:23
        P.s. Wczoraj lub przedwczoraj rozesłano informację o wynikach PKO na tle konkurencji (zysk brutto, netto, itp). Mi najbardziej spodobała się strona 10, na której podano jak to minimalnie wzrosły koszty banku (w tym koszty osobowe - premie, podwyżki, nagrody). Bank dokłada wszelkich starań by ich wzrost był jak najmniejszy - z wywiadów z Prezesem wynika, że strategia ta będzie też stosowana w przyszłych latach - resztę dopowiedzcie sobie sami. W dziedzinie cięcia kosztów też jesteśmy LIDEREM.
        • perfidia69 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 19:42
          Rzeczywiście teraz mam pełną świadomość tego w jakiej kategorii znajduje się moje stanowisko hahahaha i na jakim poziomie w relacji do rynku plasuje się moje wynagrodzenie i ja też wierzę ,że takie podejście pozwoli mi na dokładne zaplanowanie swojej kariery hahaha

a mogłam zostać znaną fryzjerką mieć salon urody, spa .............. a może wszystko jeszcze przede mną
    • kinga0207 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 19:36
      słuchajcie a moze to nie koniec , przecież dyrektorzy nie dostali zadnego maila z instrukcja i nie wiemy jakie sa maksymalne progi oczywiscie oficjalnie, bo średnio z kwaratu podzielonego idzie sie domyśleć
      moze na wniosek dyrektora cos idzie podwyzszyc jeśli nie wypadłeś za kwadrat
    • zachodniopomorskie4 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 20:05
      Dziś widziałam koleżanki jak płakały.Nie dały rady powstrzymać się przy klientach.Tyle miesięcy czekania w napięciu .Chyba nikt nie zawiódł tak nigdy pracowników i nie upokorzył.
      • qween1 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 22:07
        ludzie!!! czy wy naprawdę liczyliście na podwyżki!!! pracuję w tym banku 14 lat, prezesów było wielu i każdy obiecywał .... a konkretnej kasy jak nie było tak nie ma i co gorsza nie będzie .... liczą się zyski, liczy się "góra" i my na dole jesteśmy od tego aby na to zarobić , najprościej oszczędzać na kosztach osobowych... niestety smutna prawda :-( góra wyznaje zasadę: "jak nie ty to inny" ludzi do pracy jest wielu, a to że są rotacje i ludzie się ciągle zmieniają bo nie wytrzymują (szczególnie w dużych miastach) nikogo nie obchodzi, jest plan i trzeba go zrobić a jak to nie ich problem, więc stąd mobing itd. .. Wykształconych, doświadczonych pracowników się nie szanuje. To jest chore aby pracownik po 20 latach pracy zarabiał tyle samo co nowo zatrudniona osoba, a tak niestety jest. ... U nas zwolnili analityka MIS bo stworzono CAK i nie istotne było to że ta osoba przepracowała w banku 10 lat, na różnych stanowiskach, PKO inwestowało w nią wysyłając na szkolenie ... nagle jest nie potrzebna. Poszła do innego banku jako doświadczony pracownik, a my zatrudnimy pewnie nową i będziemy szkolić przez pół roku aby coś z niej wykrzesać
        • perfidia69 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 22:29
          Co gorsza to przychodzą nowi i mają na wejście więcej niż co niektórzy z 20-letnim stażem,liczyliśmy na to że równoległe stanowiska będą jednakowo opłacane a nie - siedzą obok siebie dysponenci z tym samym stażem, tym samym zaangażowaniem (choć teraz to się na pewno zmieni) i jest między ich poborami spora różnica(np.500zł). nie oszukujmy się każde 100zł się liczy przy tej nędznej kasie. Gro ludzi nie ma 2000 netto , a mają studia,wiedzę i doświadczenie - gdzie SZACUNEK PANIE PREZESIE ??????
          dużo prawdy jest w starych polskich przysłowiach - np : JAKA PŁACA TAKA PRACA............
          • perfidia69 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 22:30
            aha i jeszcze jedno - Z NIEWOLNIKA NIE MA ROBOTNIKA !!!
          • lidasna Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 01.07.11, 21:39
            mnie jakby te podwyżki których nie było - obeszły. Bo nie nastawialam się na nic. Juz w trakcie mego 3letniego stażu pracy w PKO BP SA - poznałam się na tej firmie-chachment. Mimo że wszyscy dookoła lementowali po odczytaniu tych wspaniałych informacji - ja byłam opanowana. Mam męża który w miare dobrze zarabia a ja tu pracuje dla "zabicia czasu". Bardzo się przykładałma do robienia planów mimo to, bo lubię tą pracę. Nic na siłę, nie po "trupach do celu" ale się starałam. ALE TO CO DZIS USŁYSZAŁAM OD KOLEŻANKI Z 15LETNIM STAŻEM W PKO MNIE ROZWALIŁO. Kobieta nie wytrzymała i się rozpłakała, szlochała jak dzieciak że cytuję "jest zmuszona pójś na dworzec i zarabiac na życie robiąc facetom laski żeby móc kupic dziecku chleb" . PANIE PREZESIE CZY PAN TO KOZE ZROZUMIEC??? PANA PRACOWNIK POD LATARNIĄ? Kobieta po 15 latach pracy zarabia chyba poniżej 1500zł - utrzymuje sama 15letnie dziecko i mieszkanie w kamienicy. Za sam rachunek za prad za okres zimowy musiała wybulic ponad 3000 zł. żeby w domu miała ciepło. JAK TU WYŻYĆ. W jednym z największych miast Polski zarabiac mniej niz 1500 zł???? I utrzymac się???? I rodzine nie daj Boże kilkuosobową, i nie daj Boże z jednej pensji???? Panie Prezesie i wszyscy inni którzy zarabiacie w dziesiątkach i setkach tysięcy!!!!!!! Jestem przekonana że z wykonaniem planu najbliższego kwaratłu bedzie kiepsko. Nie dlatego że się nie da tylko pracownicy nie beda się starac. Konto "samo przyjdzie" to się założy, nikt nie będzie o nie "walczł". NIKT MĄDRY. Wiem, powiedzą nam ze wypowiedzenie czeka i czekają setki ludzi gotowych przyjsc do pracy na nasze miejsca. I PKO rzeczywiscie bardzo upodabnia się w formie zatrudniania ludzi do takich maluczkich firm, gówno sobie robiących z pracownika, które to przyjmuja na okres próbny i zwalniają, przyjmuja nastepnego i zwalniaja . I non stop nowi którzy musza sie wszystkiego uczyc i nie maj pojecia jak zaczac rozmowe sprzedazowa . SZkoda słów. Chyba szykuja sie grupowe odejscia
            • perfidia69 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 02.07.11, 01:56
              Ciekawe czy PAN PREZES może spać spokojnie i czy dobrze się czuje z tym ,że tysiące ludzi ma względem niego bardzo negatywne odczucia. Chyba czuje tą złą energię.............a ludzka krzywda jeszcze nikomu na dobre nie wyszła. Też ma chyba dzieci i chciałby by kiedyś w przyszłości były przez pracodawcę traktowane z szacunkiem , godnie i żeby uniknęły poniżania . Tak jak nie szanuje się w tej firmie pracowników tak samo gdzieś mają klientów z długoletnim stażem - czyli np. nie proponować migracji kont bo skoro płacił do tej pory np przez 30lat to niech płaci dalej - ale ludzie nie są durni - więcej się u nas kont zamyka - rozgoryczonych klientów niż otwiera nowych - a większy komfort obsługi klient odczuje np gdy będzie się mógł napić wody w upał w nieklimatyzowanej sali niż gdy będzie mu pani kasjerka stawała na baczność jak robot - komicznie to wygląda na stanowiskach kasjerskich szczególnie w dni gdy wpływają świadczenia ZUS i stoi po 30 osób w kolejce a przez cały dzień nazbiera się ich czasami ponad 200 , no ale zafundowali nam gimnastykę tylko i tak wszyscy na całe szczęście szczególnie teraz to OLEWAJĄ a oni biedni piszą pismo za pismem że nie wykonujemy pol.służbowych taki mają z tym problem. Chyba myślą o nas wszystkich że pracując tu złapaliśmy Pana Boga za nogi.My samym prestiżem pracy w banku się nie najemy i czynszu też z tego nie zapłacimy a bank to nie nędzny supermarket tylko instytucja która powinna płacić ludziom godnie za ich pracę i chore wymagania jakie się w stosunku do nich ma.Moja poprzedniczka pisała o zdesperowanej pracownicy(A TO NIE JEST NA PEWNO POJEDYNCZY PRZYP.) ,której chodzi po głowie dorabianie na dworcu cyt"robiąc laski facetom" - PRZYJEMNIE SIĘ SŁUCHA????????
    • pracowita11 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 21:08
      Wielkie oszukaństwo, brak motywacji do dalszej pracy, myślę że nie warto się starać bo Góra myśli tylko o sobie. Oczywiście wszyscy pracownicy PKO do debile i nikt się nie zorientował jaką "gierkę" z włączeniem bonusa i wartościowaniem wymyślił Zarząd.
      Standardy, wyniki, żeby sie pokazać jaki to nowoczesny Bank, ale za co Panie Prezesie kupić te ubrania żeby wyglądac. Może by Pan dorzucił coś ze swojego 1 100 tys.zł. Życzę dobrego samopoczucia przy suto zastawionym stole.
      Posuniecie tak uwłaczajace naszej godności odbije się czkawką, będziemy się tym chwalić we wszystkich mediach, mam nadzieję że zapał do pracy starciło wielu z Nas.
      • perfidia69 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 21:58
        chyba zostaje nam brać mini ratki bo mamy takie mini wypłatki :) Smutne jest to wszystko by pracując w takiej instytucji mieć wyrzuty idąc np do kina lub z dziećmi do restauracji .....
        komfort klienta TAK a gdzie do cholery komfort pracownika
        i te chore testy czy też quizy jakości robiące z nas debili pytania - czy aby nie zapomniałeś o uśmiechu i tej całej wazelinie
        • pekaolowiec Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 22:33
          Jeśli teraz czegoś nie zrobimy, to potem już będzie za późno. Nikt nie będzie chciał nas słuchać.
          WON Z PREZESEM !!!
          • perfidia69 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 22:39
            PODPISUJĘ SIĘ POD TYM CZTEREMA RĘKAMI
            W O N !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • pognieciona.kartka Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 30.06.11, 23:45
              Podwyżka - równiutkie 8 % co do grosika.
              Dzisiaj byliśmy na dywaniku , że tego zabraknie i owego ale to nic bo zaczyna się nowy kwartał i już musieliśmy podpisywać deklaracje ile kto zrobi planu - tygodniowo .
              Przecież ja wiem jaki mam plan , a mamy być systematyczni i pozytywnie nastawieni , co to znaczy ?
              Przecież jak przyjdę do pracy cała w skowronkach i optymistycznie nastawiona(niby z jakiego powodu) i tak będę sobie wmawiała , że dzisiaj będzie konto,pożyczka i karta to co samo do mnie przyjdzie ? Fajnie by było.
              Dzisiaj na akt protestu nie podnosiłam mojej szanownej dupencji i obsługiwałam dokładnie , powolutku - klienci wściekli , ostatni wyszedł o 18:30 - sama sobie zaszkodziłam : )
              A jeszcze jedno jak dr.wręczał "podwyżkę" to poprosił o rachunek sumienia , czy w/g mnie ta podwyżka mi się należy. Ludzie to woła o pomstę do nieba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              A oni siedzą - śledzą NASZE wyniki i zbierają za nie dużą forsę.

• perfidia69 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 01.07.11, 00:04
                U nas podwyżki nie dostał nikt - tzn mogę się wypow. tylko w imieniu stanowisk mi równoległych jak dysponenci i kasjero -dysp. No bo wliczenia bonusa nikt jako podwyżki nie traktuje.
                Też miałam w nosie dziś to żałosne podnoszenie tyłka. I tak samo obsługiwałam w włoskim stylu i mam tak zamiar robić.........
                i ostrzegam wszystkich MYSTER SCHOPERÓW z kamerami - nie podchodźcie do mnie - bo tego już moje nerwy nie zniosą.

Nigdy się tak tragicznie źle nie pracowało w takim napięciu i stresie jak za tej prezesury.
                Ogłupia się nas i poniża .
    • zachodniopomorskie4 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 01.07.11, 17:05
      to jest chyba najgorszy prezes w historii tego banku,żaden prezes nie sponiewierał tak swoich
      wyrobników
      • kimmei Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 01.07.11, 17:18
        No cóż kilku prezesów już było, ale żeby było tak źle, to nie pamiętam.

www.youtube.com/watch?v=v699phBmr_c
        • ad63 Re: PODWYYYYYYYYYYYYYYYYŻKI 01.07.11, 22:46
          Ten filmik to całkiem trafny kometrza do tego, co się dzieje w obecnie w PKO.
          Wstrzeliłeś się z nimw Nasz nastrój. :(
          Przez cały dzisiejszy dzień właśnie słowa tego refrenu cisną mi się same na usta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka