Dodaj do ulubionych

Praca domowa

07.07.11, 22:23
Powiedzcie mi proszę (bo może ktoś wie?) czy pracodawca (w domysle PKO) może zmusić mnie do tego aby pracować (pogłębiać swoją wiedze ) po godzinach w domu w czasie prywatnym? Bo w mojej umowie o pracę nie mam takiego zapisu a usiłuje mi sie wmówić, że powinnan drukować sobie materiały, brac je do domu aby się z nimi zapoznac. itd.
Ja uważam skoro pracuje "od - do" to takie rzeczy powinno robic sie w godzinach pracy. Za nadgodziny mi nikt nie płaci a moje stanowisko nie jest najlepiej zwartościowane w tej firmie więc chyba nie powinno się wymagac ode mnie wiedzy omnibusa?
Zreszta na każda okoliczność mam różne ściągi i materiały, z których korzystam w razie potrzeby. Nie muszę chyba uczyć sie ich na pamięć?
Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • bestmartusia2007 Re: Praca domowa 07.07.11, 23:00
      Nie ma mowy. Czas po 16 mam zarezerwowany dla rodziny. Jak tylko przekraczam próg -wychodząc-zapominam o pracy.
      NIGDY nie brałam materiałów do domu! Nigdy też nie uczyłam się na pamięć.
      Wychodzę z założenia,że wystarczy przeczytać materiał, zaszufladkować do odpowiedniego folderu , który otwiera się jak jest potrzeba.
      Pozdrawiam
      • salvea Re: Praca domowa 08.07.11, 00:05
        No właśnie też tak myślę.
    • ad63 Re: Praca domowa 08.07.11, 21:25
      No niby wszystko prawda. Zawsze tak sobie wmawiam, że zapi...m tylko w godzinach, za które mi płacą. Ale niestety zawsze przychodzi taki moment, że jak nie zabiorę do chaułpy i nie doczytam, to krzywdę zrobię tylko sobie, a nie Szefowi. Jak w robocie czasu braknie, to co robić. Choć co do zasady masz rację i nikt mi nie wmówi, że coś muszę .......... ale czasami dla włanego dobrze pojętego interesu inaczej się nie da. :(
      • salvea Re: Praca domowa 09.07.11, 00:08
        Oczywiście, że czasami biore i doczytuje w domu. Ale bez przesady, nie mam zamiaru tego robić codziennie!! Chce jeszcze pożyć swoim życiem i rodziny. A i zdrowie też jest bardzo ważne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka