Dodaj do ulubionych

praca w PKO BP

14.07.11, 20:21
Drodzy pracownicy !Napiszcie mi czy mam szansę na przyjęcie do pracy w Waszej placówce.Mam 43 lata, pół roku byłam na przygotowaniu zawodowym w PKO BP, 2 lata doświadczenia w instytucji finansowej(nie bank).Studia :Zarządzanie. Stanowisko:Doradca Klienta.Jak wygląda rekrutacja?Proszę o szybką odpowiedź.Ogłoszenie jest miejscowym UP.
Obserwuj wątek
    • kamikadze82 Re: praca w PKO BP 17.07.11, 11:04
      Jak w UP to dziwne....przeważnie jak kogoś poszukują to poprzez rotację istniejących stanowisk a ogłoszenie jest publikowane wewnętrznie. Jeśli dali publicznie to znaczy żę albo nie ma chętnych na to stanowisko albo nie odpowiadają im CI którzy się zgłosili...Doradca klienta głównie ma nacisk na sprzedaż, stresujące bo trzeba się tłumaczyć potem z nie wykonania planu a plany są wyśrubowane. Także nie myśli się podmiotowo tylko przedmiotowo o kliencie, co weźmie i czy weźmie......przykre. Ale są też osoby pozytywnie nastawione i im ta praca sprawia przyjemność a sprzedaż idzie dobrze. Wszystko zależy od nastawienia i motywacji na ile jesteś w stanie uwierzyć w to co sprzedajesz, że jest to dobre i korzystne dla klienta w jego sytuacji. (jednak to klient o tym ostatecznie decyduje)
      • pkoformerworker Re: praca w PKO BP 17.07.11, 11:15
        i to właśnie dlatego odszedłem z PKO BP S.A., bo o wiele bardziej wolę kupować, niż sprzedawać.
    • nim-22 Re: praca w PKO BP 17.07.11, 11:25
      wydaje mi się , że jeśli byłaś przez 6 miesięcy w oddziale i wiesz jak wygląda praca doradcy bo się mam nadzieję zorientowałaś i uważasz , że poradzisz to masz szansę być doradcą. Rekrutacja polega na zdiagnozowaniu czy kandydat ma predyspozycje do takiej pracy. Trzymam za Ciebie kciuki. Wierz mi , że zgodnie z maksymą " wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" Ty byłaś i widziałaś.
      • bwomen Re: praca w PKO BP 18.03.12, 17:48
        Ale jak zauważyliście podałam swój wiek i to mi głównie chodzi. Jak u was na to patrzą?
        • qween1 Re: praca w PKO BP 18.03.12, 18:06
          i co z tego że masz 43 lata, do emerytury jeszcze ho,,ho,,,. jeżeli lubisz pracę z klientem i będziesz mieć pozytywne nastawienie to na pewno osiągniesz sukces. znam wielu młodych, którzy zaczynali pracę w PKO i się wykruszyli. Osobiście zatrudniłam dziewczynę w podobnym wieku jak ty i całkiem dobrze sobie radzi.... powodzenia
          • ad63 Re: praca w PKO BP 19.03.12, 19:23
            Tylko taka mała dygresja .... że kobitki w wieku 50+ duuuużo częściej dostają wypowiedzenia niż inni pracownicy. Tak więc raczej nie licz, że dopracujesz do emerytury (67l.).
            Oczywiście nikt publicznie się do tego nie przyzna ale taka jest "cicha" polityka w tej instytucji.

I jeszcze jedno - wszystko zależy gdzie trafisz. Jaki rynek, jak duży Oddział. Najciężej jest w Oddziale typu "C".
            Spróbuj - jak nie spróbujesz to się nie przekonasz, czy nadajesz się do tej pracy. A nuż odnajdziesz swoją drogę zawodową. To praca dla osób kontaktowych, otwartych i z dużym zapasem energii. :) Powodzenia
            • fajny_diament333 Re: praca w PKO BP 19.03.12, 21:30
              Nie marnuj zdrowia i życia w tej instytucji, wg nowej strategii "jesteś za stara" - przepraszam ,że tak dosadnie ale teraz odbywa się "transfuzja krwi" , czyli wymiana na młodszych pracowników, co oczywiście nie oznacza lepszych, ale niestety nasza korporacja jest bezwzględna a człowiek to tylko numer kadrowy.
              • bwomen Re: praca w PKO BP 19.03.12, 22:17
                Wiem , wiem jestem za stara do każdej pracy , dlatego pytam. Ale nie wiecie chyba, co znaczy być bezrobotnym. Ludzie wszędzie narzekają.Powiedźcie proszę czy ten Wasz program alnowa bodajże jest bardzo skomplikowany? Co to znaczy oddział typu C, no i jak wygląda rekrutacja?
                • suzi1970 Re: praca w PKO BP 19.03.12, 22:25
                  a ja uważam, że jesteś w najlepszym wieku jaki tylko może być :)
                  ani młoda, ani stara
                  po prostu jak w sam raz :)

życzę powodzenia
                  • dalida37 Re: praca w PKO BP 20.03.12, 09:08
                    wiek masz w sam raz ...bo dzieci juz odchowane...w ciąze raczej juz się nie mysli w tym wieku zachodzić...ale ...zeby pracodawcy to docenili...program alnova jest ok, dasz sobie rade ...spróbój i tak nie masz pracy nic nie tracisz a zdobedziesz nowe doswiadczenie!
                    • bwomen Re: praca w PKO BP 20.03.12, 12:53
                      Słodziaki z Was. Ale i tak dziękuję. Proszę o dalsze posty co do samej rekrutacji i nie tylko. Mam czas do końca tygodnia.
                • istnycyrk Re: praca w PKO BP 20.03.12, 14:26
                  Oddziały typu C to najmniejsze oddziały z małą obsługą, gdzie trzeba umieć robić wszystko, a cała spychologia brudnej roboty też idzie w tym kierunku. W tych oddziałach jest bardzo ciężko - przede wszystkim psychicznie.
                  Chociaż akurat teraz następuje jakaś zmiana w typologii oddziałów... ale ... czy za tym idzie lepsze, czy gorsze, tego nie wie nikt :/
                  • qween1 Re: praca w PKO BP 20.03.12, 18:52
                    dziewczyno nie zastanawiaj się tylko składaj papiery, ile ludzi tyle opinii, nikt za Ciebie nie zadecyduje co masz zrobić. Prawda jest taka , że wszystko zależy do jakiego oddziału trafisz, jakiego będziesz mieć przełożonego itp. Znam dziewczynę która pracuje w oddziale typu C i nigdy by się nie wróciła do oddziału typu A. Mają fajny zespół, super szefową i wspólnie się dogadują i to jest najważniejsze. Czytając to forum możesz mieć wrażenie ogólnego niezadowolenia, ale wierz mi że naprawdę jest wiele ludzi zadowolonych z pracy w PKO. Sama rekrutacja jest prosta, i tak na końcu czeka Cię rozmowa z bezpośrednim przełożonym od którego wiele zależy. POWODZENIA I GŁOWA DO GÓRY
                    • bwomen Re: praca w PKO BP 20.03.12, 20:42
                      Nie ma jakiegoś testu z finansów, czy wiedzy bankowej?
                      • istnycyrk Re: praca w PKO BP 20.03.12, 20:53
                        Nie ma. Ja miałam tylko jedną rozmowę z przełożonym, a potem zadzwonił do mnie dyr oddziału A i uzgodnił ze mną wynagrodzenie przez tel. Potem powiedział, gdzie i kiedy mam dostarczyć niezbędne do zatrudnienia dokumenty (świadectwa pracy, kwestionariusz osobowy) - i tyle.
    • wykorzystanaprzezpkoonly Re: praca w PKO BP 25.04.12, 12:51
      Bardzo proszę o kontakt osoby, które zostały zwolnione z banku i mają lub miały sprawy sądowe .
      Mój adres : wykorzystanaprzezpkoonly@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka