Dodaj do ulubionych

Pytanie do pracownikow PKO BP

19.04.12, 11:05
Mam w swoim ROR'ze subkonto rachunek oszczednosciowy w euro. Pracuje teraz w Niemczech (umowa zlecenie), prosze o informacje, czy na ten rachunek moze mi moj pracodawca przelac z niemieckiego banku nalezna mi zaplate? Bardzo dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • salvea Re: Pytanie do pracownikow PKO BP 19.04.12, 11:56
      Nie ma już czegoś takiego jak subkonto. ROR to ROR a Rachunek Oszczędnościowy to Rachunek Oszczędnościowy i prowadzony może być w euro czy dolarach... I skoro taki rachunek posiadasz to oczywiście, że możesz mieć tam wpływy obojętnie w jakiej walucie. I jeśli będzie to inna waluta niż ta, w której jest rachunek prowadzony to w dniu wpływu środki z automatu ulegną przewalutowaniu na taką walute w jakiej rachunek jest prowadzony.
      Ale skoro wpływy będą w euro to na rachunek wpłynie euro. Ważne tylko abyś prawidłowo podał pracodawcy swój numer konta: PL+numer konta oraz kod SWIFT: BPKOPLPW no i oczywiście swoje dane adresowe. Gdybys sie pomylił i podał nr ROR'u to środki też wpłyną ale zamienią się na złotówki :)
      • myga Re: Pytanie do pracownikow PKO BP 19.04.12, 12:38
        > Nie ma już czegoś takiego jak subkonto. ROR to ROR a Rachunek Oszczędnościowy t
        > o Rachunek Oszczędnościowy i prowadzony może być w euro czy dolarach...
        -----
        moze niejasno sie wyrazilam, ten rachunek w euro to jest doczepiony do glownego ROR, i jest to tzw "RACHUNEK BIEŻĄCY RACHUNEK OSZCZĘDNOŚCIOWY", w euro. Wiec moje pytanie brzmi, czy mozna z obcego banku zrobic na ten rachunek przelew w euro?
        • salvea Re: Pytanie do pracownikow PKO BP 19.04.12, 13:01
          A co ja wyżej napisałam? Oczywiście, że można. A rachunek oszczędnościowy nie jest doczepiony do ROR'u tylko do twojego nr PID.
    • istnycyrk Re: Pytanie do pracownikow PKO BP 19.04.12, 21:00
      Raz jesteś inc0gnit0 a raz myga ?
      To chyba nie o.k. , co ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka