Dodaj do ulubionych

To może tak?

16.12.13, 20:51
Czy uważacie że te bezpłciowe dyskusje, które teraz mają miejsce na forum, mają sens? Ani to tematy popularne, ani mocno związane z naszym, bankowym losem i codziennością. Czasem mam wrażenie, że te dyskusje prowadzą osoby, które dawno już z nami nie pracują. Nawet te dyskusje o lidze mistrzów, nowym rytmie wyglądają jakby były moderowane przez osoby, które znają to tylko jako ogólne hasło. Nic więcej. Czy Wam nie brakuje dyskusji, które rozpalały do czerwoności nasze emocje jeszcze dwa, trzy miesiące temu? Moim zdaniem to tamte dyskusje zajmowały wiele osób sądząc po ilości wypowiedzi. A teraz co, dziura do skutera, skuter do dziury, przy bębnieniu bębenka pouczanego przez barbapapę :). Wydaje mi się to sztuczne i wygląda na podtrzymywanie dyskusji na siłę. Czy jeszcze kiedyś będziemy mogli dyskutować jak chcemy?
Obserwuj wątek
    • wargusia1 Re: To może tak? 16.12.13, 20:57
      hmm a o czym to były dyskusje 3 miesiące temu? Pytam bo jestem na forum dopiero od kilku tygodni i faktycznie wydaje się że tylko jedne i te same osoby się udzielają choć pewno czytelników całe mnóstwo :)
      • obb.serwator Re: To może tak? 16.12.13, 21:11
        wargusia1 napisała:

> hmm a o czym to były dyskusje 3 miesiące temu? Pytam bo jestem na forum dopiero
        > od kilku tygodni i faktycznie wydaje się że tylko jedne i te same osoby się ud
        > zielają choć pewno czytelników całe mnóstwo :)

Już pod koniec października zaszczycałaś nas swoją mądrością. Wtedy dyskutowano o tym co dyskutanci uważali za dla nich istotne. Teraz...sami widzimy :)
        • wargusia1 Re: To może tak? 16.12.13, 21:17
          oj tam może i od października ale wtedy bardzo rzadko do Was zaglądałam od paru tygodni jestem codziennie...
          A co Ci się nie podoba w moich wpisach obserwatorze ?
          • obb.serwator Re: To może tak? 16.12.13, 21:26
            Dlaczego zaraz tam nie podoba ? Podoba, tylko problem z tym mam taki, że u mnie nikt na te tematy, o których Ty usiłujesz dyskutować, ani przez chwilę nie rozmawia i nie bardzo widzę wokoło siebie, kogo to kręci?
    • skuter44 Re: To może tak? 16.12.13, 21:39
      Chomiku. Żartujesz. Kto ci zabrania dyskusji merytorycznych . Spróbuj a będziesz miał adwersarzy. Ile razy prowadziłem z tobą dyskusje, chyba wielokrotnie więcej niż z dziurą. Jesteś nieobiektywny, bardzo.
      Dziw bierze, że nie możesz dyskutować jak chcesz.
      • rozowy_chomik Re: To może tak? 16.12.13, 21:45
        skuter44 napisał:

> Chomiku. Żartujesz. Kto ci zabrania dyskusji merytorycznych . Spróbuj a będzies
        > z miał adwersarzy. Ile razy prowadziłem z tobą dyskusje, chyba wielokrotnie wię
        > cej niż z dziurą. Jesteś nieobiektywny, bardzo.
        > Dziw bierze, że nie możesz dyskutować jak chcesz.

Skuter, ja jestem jaki jestem. Teraz nie mogę dyskutować tak jak bym chciał. Nie mogę bo pewien temat jest zakazany. Czy się to Tobie będzie podobało czy nie u mnie w Zespole to ten zakazany temat najbardziej wszystkich zajmował. I chyba zajmuje bo od czasu gdy pewnych dyskusji nie można prowadzić, praktycznie nic się tu nie dzieje. Nie liczę tematów całkowicie oderwanych od naszych bankowych trosk, o których byś wiedział, albo które byś rozumiał gdybyś był między nami, które czasami podrzucałeś Ty, a teraz zaczyna to robić dziura.
        • skuter44 Re: To może tak? 16.12.13, 23:03
          Może i tak. Pozostajemy przy swoich zdaniach.
          • skuter44 Re: To może tak? 17.12.13, 11:08
            Piszesz Chomiku, m.in.:
            "Nie liczę tematów całkowicie oderwanych od naszych bankowych trosk, o których byś wiedział, albo które byś rozumiał gdybyś był między nami, które czasami podrzucałeś Ty, a teraz zaczyna to robić dziura."

Niektóre tematy oderwane od bankowych trosk podrzucam (nie tylko ja) po to właśnie by oderwać się od tych trosk, na chwilę zapomnieć. Służą temu watki "rozrywkowe". Podrzucanie tematów innych niż ściśle dotyczące naszego banku nie szkodzi forum lecz urozmaica jego treść.
            Jasno napisałem, że o moderowaniu można dyskutować na innych bankowych forach. I ja to robię. Na razie ich założyciele mnie nie przegonili.
            Dzięki temu to forum jest szeroko otwarte na problematykę bankową.
            A, że mało jest wpisów ostatnio i dziś, to nie znaczy, że tak będzie jutro czy za miesiąc.
        • barbapapa003 Re: To może tak? 17.12.13, 12:31
          rozowy_chomik napisał:

> Teraz nie mogę dyskutować tak jak bym chciał. Ni
          > e mogę bo pewien temat jest zakazany. Czy się to Tobie będzie podobało czy nie
          > u mnie w Zespole to ten zakazany temat najbardziej wszystkich zajmował.

Możesz ;) Tylko może nie tam gdzie byś chciał :) Internet jest duży... :)
          • skuter44 Re: To może tak? 17.12.13, 19:59
            A nie pisałem........ ?
            ..." że mało jest wpisów ostatnio i dziś, to[u] nie znaczy, że tak będzie jutro [/u]czy za miesiąc..."

Dziś mamy na forum kilkanaście wartościowych wpisów i kilka polemik.

A już kontynuacja tematu o ROD-ach jest przedniej jakości.
            • groch_z.kapusta Re: To może tak? 17.12.13, 20:20
              skuter44 napisał:

> A już kontynuacja tematu o ROD-ach jest przedniej jakości.

Skuter , widzisz więcej od innych? Jaką dyskusję o ROD-ach masz na myśli?
              • skuter44 Re: To może tak? 17.12.13, 21:20
                Chcesz mnie zatrudnić na przewodnika po forum ?

forum.gazeta.pl/forum/w,34837,145293972,145293972,RODy.html
                • skuter44 Re: To może tak? 17.12.13, 21:25
                  Grochu , masz rację. Dziękuję Ci za zwrócenie mi uwagi. Ta świetna merytorycznie dyskusja o ROD-ach toczyła się na tym wątku wcześniej (nie zauważyłem) a dziś tylko wznowiono ten wątek.

Nieraz (szczególnie stary człowiek) widzi to co chciałby widzieć. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka