Dodaj do ulubionych

NORDEA UBEZPIECZENIA :-(

04.04.14, 20:39
Co Wy powiecie na ten wspaniały pomysł dobrowolnego przymusu uczestniczenia w szkoleniu już nie wspomnę ilu godzinnym , ZGROZA !!! - strata czasu bo bez punktów - jeszcze egzamin wyjazdowy i napewno produkt dowalą do planu.Pamiętam jak wchodził Bankowy kto chciał to się zgłosił ake przymus ? Mój mózg chyba już nie da rady.Miłego wypoczynku.
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 05.04.14, 09:19
      Oj tam. Dasz radę. Przyda Ci się w pracy. Będziesz przymusowo dobrowolnie sprzedawać ubezpieczenia firmy z grupy kapitałowej banku. A więc zadanie takie/nowe włożą Ci do planu.
      • dziura_zabita_dechami Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 05.04.14, 19:43
        Skuter vel czuł vel wiosenny i poczucie humoru...on, on, on.....wyjdziesz na ludzijeszcze ;)
        • skuter44 Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 05.04.14, 20:20
          Co ty wypisujesz exworkerze / trollu jeden , w tych 31 wcielaniach/nickach ? . Opanuj się. ;)
          • skuter44 Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 05.04.14, 20:24
            Ja jestem przed "wyjściem z ludzi".
    • q.p.r Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 06.04.14, 13:01
      czekam_na napisała:

> Co Wy powiecie na ten wspaniały pomysł dobrowolnego przymusu uczestniczenia w
      > szkoleniu już nie wspomnę ilu godzinnym , ZGROZA !!! - strata czasu bo bez pun
      > któw - jeszcze egzamin wyjazdowy i napewno produkt dowalą do planu.Pamiętam j
      > ak wchodził Bankowy kto chciał to się zgłosił ake przymus ? Mój mózg chyba już
      > nie da rady.Miłego wypoczynku.

ja qrede mysle, ze to superancki pomysl; szkolenie pozwoli mi sie czegos nowego nauczyc; wiecej wiem, to moja wartosc rosnie; bez szkolenia potem nie dam rady tego ubezpieczenia klientowi wytlumaczyc; pewnie, ze produkt powinni dowalic do planu; qrede po to sie przeciez szkole; a juz wyjazdowy egzamin to miodzio; bedzie mozna sie wyrwac; po wszystki troche pobalowac; fajne laski zapoznac; a przymus qrede?; jaki to przymus?, nie podoba sie , ze firma w ciebie inwestuje to poszukaj sobie innej
      • dziura_zabita_dechami Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 06.04.14, 13:13
        Już po piwko z ranca ?
        • q.p.r Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 06.04.14, 19:17
          dziura_zabita_dechami napisał:

> Już po piwko z ranca ?

no qrede redek nie rznij glupa; to qrede nie wiesz ze piwo z rana jak smietana; jak bys to qrede wiedzial to bys taki zgorzknialy nie byl; qrede redek wrzuc na luz i nie badz taki sztywniak
          • dziura_zabita_dechami Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 06.04.14, 19:21
            Aaa widzę kolega już po kilku :)
      • dziura_zabita_dechami Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 06.04.14, 13:22

Fajnie, ze masz takie podejście. Ale inni zadają sobie pytania - czy to ok, czy to moralne, czy to uczciwe, itp. Nie wszyscy za wypłatę stają sie własnością korporacji.
        • elkana102 Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 06.04.14, 15:59
          dziura_zabita_dechami napisał:

>
          >
          > Fajnie, ze masz takie podejście. Ale inni zadają sobie pytania - czy to ok, czy
          > to moralne, czy to uczciwe, itp. Nie wszyscy za wypłatę stają sie własnością k
          > orporacji.

Masz rację. Tylko wtedy uczciwiej jest po prostu odejść. A nie z jednej strony brać pensję a z drugiej wydziwiać, że się plany nie podobają, że szkolić się trzeba, że szef nie taki. Wszyscy wiemy na czym stoimy i albo to akceptujemy i za to też mamy wynagrodzenie, albo nie bierzemy tej kasy tylko szukamy miejsca gdzie jest inaczej. Wtedy będzie moralniej i uczciwiej.
          • dziura_zabita_dechami Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 06.04.14, 16:26
            Zgodzę sie z Tobą w tej kwestii. Korporacja ma gdzieś jednostki a myślenie, ze coś sie zmieni to mrzonki.
          • barbapapa003 Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 07.04.14, 15:16
            elkana102 napisała:

> dziura_zabita_dechami napisał:
            >
            > > Fajnie, ze masz takie podejście. Ale inni zadają sobie pytania - [b]czy to o
            > k, czy
            > > to moralne, czy to uczciwe,[/b] itp. Nie wszyscy za wypłatę stają sie własno
            > ścią korporacji.
            >
            > Wszyscy wiemy na czym stoimy i albo to akceptujemy i za
            > to też mamy wynagrodzenie, albo nie bierzemy tej kasy tylko szukamy miejsca gd
            > zie jest inaczej. [b]Wtedy będzie moralniej i uczciwiej[/b].

Czyli Twoim zdaniem pracownik chcący zachować się etycznie i uczciwie wbrew woli nieuczciwego pracodawcy jest niemoralny i nieuczciwy wobec tego pracodawcy? Ciekawe podejście :) Oczywiście można odejść ale ujawniając i ostrzegając potencjalnych pracowników i klientów przed tym co może ich złego spotkać. Wtedy będzie najmoralniej i najuczciwiej :)
            • doradca.pl Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 18.04.14, 06:56
              sprzedajemy juz te ubezpieczenia Nordei przy umowie karty kredytowej, na razie zadnego szkolenia nie było, warunki ubezpieczenia -nieznane ,chyba że sami musimy doczytać, czy Nordea zastąpi też Hestie przy pożyczkach?
      • czekam_na Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 06.04.14, 18:31
        Dzięki , właśnie o to mi chodziło , potrzebny mi był zastrzyk optymizmu.
        • dziura_zabita_dechami Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 06.04.14, 18:50
          Realizm, realizm, myślisz, ze dlaczego młodzi po studiach są tak cenieni ? No chyba nie jesteś tak naiwny by wierzyć, ze dzięki wiedzy ?

Młody da sie ulepić jak z gliny, łyknie rankingi i pranie mózgu, zapomni o zasadach, moralności.
          • lcorpo Re: NORDEA UBEZPIECZENIA :-( 17.04.14, 23:56
            Do czasu, do czasu aż się nie zorientuje o co w tym wszystkim chodzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka