Dodaj do ulubionych

Konto dla młodych

05.07.14, 20:36
Witam.
Miałem założone Pierwsze Konto, na początku maja skończyłem 18 rok życia. Czy mogę w jakiś sposób bez udawania się do oddziału banku przejść na Konto Dla Młodych?
Obserwuj wątek
    • maciej219 Re: Konto dla młodych 07.07.14, 11:47
      W końcu jakieś merytoryczne pytanie na tym forum, więc odpowiadam.
      Na 2 miesiące przed 18 urodzinami do klienta, który ma Konto Pierwsze, jest wysyłany list z informacją na ten temat. Jeśli zmieniłeś adres i nie poinformowałeś o tym banku, to takie pismo oczywiście nie dojdzie. Generalnie wszystko zależy od tego kiedy rachunek był zakładany. Jeśli do 7 maja 2013 roku, to z automatu Konto Pierwsze jest przekształcane w Superkonto Oszczędne. Dla późniejszych umów, w Konto dla Młodych. Niedawno wprowadzono inny fajny bonus, bo do 19 lat taki klient może zmienić rachunek na dowolny z naszej oferty zachowując dotychczasowy numer bez żadnych opłat.
      Poprawcie mnie jeśli cos pomyliłem, bo ostatnio nie siedzę w temacie
      • zazycrul Re: Konto dla młodych 07.07.14, 19:20
        Tak, dostałem wspomnianą informację, udałem się do banku z chęcią poinformowania, że decyduje się na zmianę konta na Konto dla Młodych lecz dowiedziałem się, że mogę to zrobić dopiero po 18 urodzinach. Stąd moje pytanie, czy muszę się ponownie udawać do banku żeby to załatwić, czy mogę zrobić to przez internet?
    • potwor_spghagetti Re: Konto dla młodych 08.07.14, 08:51
      To jest forum stworzone do rozwiązywania spraw pracowniczych, walki z mobbingiem, poprawy warunków pracy. Od udzielania odpowiedzi na pytania klientów jest infolinia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka