powiedzkiedy 26.04.07, 21:55 Czy w waszych placówkach istnieje takie coś jak przedsprzedaż? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
draha1166 Re: PRZEDSPRZEDAŻ ? 27.04.07, 13:06 tak, jak masz w planie produkty ktorych nie otwierasz sam ale ty je pozyskujesz to wpisujesz jako przedsprzedaz. ja mam np kredyty i karty kredytowe, ktorych sama nie robie bo zajmuje sie rorami i miśkami, ale za to musze naganiac klientow na nie Odpowiedz Link
powiedzkiedy Re: PRZEDSPRZEDAŻ ? 27.04.07, 20:20 Pytam bo podobno to wymysły tylko w niektórych placówkach stworzony przez WYŻYNY.U mnie w oddziale - ja jestem doradcą - kasjer i dysponent ma w przedsprzedaży np.SSK i Karty Kredytowe, nie mają tego dużo bo np.2szt.na miesiąc ja 18 szt. Doszliśmy do porozumienia , że zdobyte przez doradców powyższe produkty dajemy koleżeństwu jako PP. No i doigraliśmy się . Pewnego pięknego dnia Dyrektor skwitował naszą pracę jako bardzo , bardzo ...... mierną bo mamy produkty tylko dzięki kasom i dysponentom, no i co teraz mamy zrobić jak przychodzi koleżanka i mówi , że przez cały miesiąc nie pozyskała klienta i żeby jej dać PP ??? No przecież nie powiem , że nic nie mogę jej dać bo obrazi się na mnie do końca świata.A Dyrekcji nie powiem jakie są na nizinach układy żeby jakoś przeżyć. Odpowiedz Link
draha1166 Re: PRZEDSPRZEDAŻ ? 27.04.07, 21:11 tak, to chore..:( ale u nas tez tak jest tylko ze my mamy uklad cos za cos.. wy nam ssk my wam np fundusz.. :))).. trzeba sobie jakos radzic.. :))) a wiadomo ze samo zalozenie nie jest tak wazne jak pozyskanie klienta.. :))).. tylko dziwne ze nikt nie widzi ze to wszystko jest sztuczne i na aby aby bo zeby wyrobic plan ludzie chwytaja sie przeroznych rzeczy :) a pomysly mają oj mają :) Odpowiedz Link