margo1231 05.05.07, 13:50 Jestem pracownikiem-jeszcze. Mam możliwość otwarcia agencji. Czy to dobry pomysł? Czy ktoś może wie jak to wygląda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
draha1166 Re: Agencja PKO 05.05.07, 14:24 wszystko zalezy w jakim punkcie otworzysz agencje. U nas agencje na osiedlach przynosza spore zyski ale byla jedna ktora nie dala rady. W kazdym razie jesli dobrze przemyslisz lokalizacje i potrzeby ludzi tam mieszkajacych to mozesz niezle zarobic. W naszym miescie (okolo 100 tys.mieszkancow) agent zarabia jakies 6000. Odpowiedz Link
margo1231 Re: Agencja PKO 05.05.07, 14:28 To miejsce jakieś 300m od PKO BP SA w środku osiedla. Spółdzielnia mieszkaniowa likwiduje kase i zakłada konto w naszym banku. Odpowiedz Link
draha1166 Re: Agencja PKO 05.05.07, 14:39 wiec jest duze prawdopodobienstwo ze ludzie z osiedla maja konta wlasnie w PKO pytanie tylko czy nie jest to zbyt blisko oddzialu. Duza role robi przyzwyczajenie, ale dobra reklama powinna zrobic swoje :) U nas tez jedna agencja jest niedaleko oddzialu prawie w srodku osiedla i przynosi zyski. Z drugiej strony zawsze mozesz sie przekwalifikowac bo ING Sląski tez otwiera system franczyzowy i tworzy agencje :) Odpowiedz Link
margo1231 Re: Agencja PKO 05.05.07, 14:45 Mogę iść jeszcze do AXA na agenta lub podpisać indywidualną umowę z 2 bankami i udzielać kredytów. Nie mogę się zdecydować? Odpowiedz Link
draha1166 Re: Agencja PKO 05.05.07, 14:53 podaj maila to wysle Ci skany warunkow franczyzowych z innych bankow... jest tez cos takiego jak okienko kasowe tanich oplat np Monetia wiec mozliwosci jest bardzo duzo :) Odpowiedz Link
margo1231 Re: Agencja PKO 05.05.07, 15:00 Możliwości są i warunki znam tylko nie wiem co wybrać. No wiesz "osiołkowi w żłobie dano..." i zdechł bo nie wiedział co wybrać. Odpowiedz Link
draha1166 Re: Agencja PKO 05.05.07, 15:20 Znam to :))).. ja tez mam podobny dylemat :))) Tyle ze nie myslalam o agencji a o innej dzialalnosci :))).. a moze zrobisz wywiad po osiedlu? Bo wazne co ludzie sadza o tym i czego najbardziej potrzebuja, moze to by Ci pomoglo sie zdecydowac? Odpowiedz Link
margo1231 Re: Agencja PKO 05.05.07, 15:29 Ja wiem że w PKO BP SA jest dużo ludzi a tylko 2 kasy i to nie przez cały czas bo to bankomat się zatnie, zasilić trzeba kasjera itp.Sama nie wiem. Czas mam do poniedziałku i nie wiem co wybrać. Żeby można było sprawdzić co lepiej wyjdzie. A tu jak wybiorę jedno to do drugiego nie ma powrotu. I co począć? :( Odpowiedz Link
draha1166 Re: Agencja PKO 05.05.07, 15:37 W sumie to majac agencje PKO mozesz zarowno oferowac usługi inwestycyjne jak i zbierac wnioski kredytowe, a dodatkowo zarabiasz na operacjach kasowych. Z tego co wiem to na 8 agencji tylko jednej sie nie powiodlo :) moze to Cie pocieszy i pomoze w wyborze :) Ja zycze z calego serca powodzenia :) Odpowiedz Link
margo1231 Re: Agencja PKO 05.05.07, 16:05 Dzięki za zainteresowanie. Tylko Ty odpowiedziałaś. Muszę sama podjąć decyzję. Lubię swoją pracę ale po ostatnich podwyżkach (58,- na rachunek) straciłam wszelką motywację i nadzieję że będzie lepiej.. Odpowiedz Link
agata9942 Re: Agencja PKO 05.05.07, 17:22 widocznie jesteś za dobra, żeby dostać większą podwyżkę. Brzmi niedorzecznie, prawda? Ja też to przerabiałam i przerabiam nadal. Moja podwyżka to 60 zł netto. Może zabrzmi to nieskromnie, ale też mam dobre wyniki w pracy, można na mnie polegać w każdej sytuacji (choć nie pracuję przy sprzedaży), do każdej kontroli ja daję swoją dokumentację z uwagi na brak usterek przy kontroli - to juz przy podwyżkach wygląda to inaczej. Widocznie stanowię konkurencję dla przełożonego, stąd taka niska podwyżka. Próbowałam przenieść się do SJO, ale oferty w intranecie to czysta fikcja. Doświadczyłam tego na własnej skórze. Odpowiedz Link
piekna40 Re: Agencja PKO 05.05.07, 22:33 Mój mąż ma agencję PKO już kilka lat i jest w miarę zadowolony, wyciąga około 5000,zł, ale od tego musisz odjąć składki ZUS ok. 800 zł, czynsz za lokal( ja płacę 700 miesięcznie), następnie 100 zł miesięcznie za wynajęcie terminala POS do wypłat z kart, 100 zł abonament za alarm , koszty papieru komputerowego itp.Poza tym musisz wykonywać oprócz operacji kasowych plany miesięczne, bo inaczej Ci zamkną agencję, musisz udzielać kredytów SSK , jak i mieszkaniowych , zakładać rachunki itp.U nas już kilka agencji zamknęli za brak operacji pozakasowych.Także gnębią nieziemsko i ciągle straszą, agenci też żyją pod presją. Odpowiedz Link
orzel1001 Re: Agencja PKO 08.05.07, 19:48 to zależy jaka masz lokalizacę ,jakie miasto, jacy mieszkańcy itp najlepiej po rozmawiaj z agentem z innej miejscowości, a z dyrektorem może powie ci ile przykładowym agętom płacimy. Wiem że są agęci bardzo zadwoleni i narzekający wszystko zależy od ciebie ale trzeba sie przygotować do tego solidnie Odpowiedz Link