konto-2008 25.02.08, 18:56 czy ktoś coś wie na temat rozmów w Jastarnii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antysz1313 Re: podwyżki 25.02.08, 19:13 jak to mówił Marek Kondrat: wiem ale nie powiem bo nie wiem. Jest sie czym podniecać ? Ni elepiej poczekac az podadza oficjalnie ? Odpowiedz Link
konto-2008 Re: podwyżki 25.02.08, 19:16 jak byśmy słuchali tylko oficjalnych informcji.to forum by nie istniało. Odpowiedz Link
diabolo13 Re: podwyżki 25.02.08, 19:31 Antysz oficjalnie to my nigdy byśmy się nie dowiedzieli, dzięki takim gościom jak ty. Odpowiedz Link
fn.dolny.slask Re: podwyżki 25.02.08, 19:57 6 % to oficjalne wyniki rozmów o podwyżkach - śmiechu warte... Trzeba już myśleć o następnej akcji, bo do nich chyba nie dotarły wieści o tym, że pracownikom żyje się naprawdę źle. Odpowiedz Link
antysz1313 Re: podwyżki 25.02.08, 20:08 Diabolo - a pytałeś ? Nie - to skąd możesz wiedzieć ? Poza tym poczta pantoflowa w tym Banku dziala jak głuchy telefon - na początku mówi się o kromce chleba a na końcu słychać że Syzyf skałę dżwiga. Komunikacja "nieoficjalna" w tej instytucji nie działa. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: podwyżki 25.02.08, 20:34 hehe to mnie rozbawiłeś antysz bo przecież właśnie komunikacja oficjalna jest w tym banku zupełnie nie czytelna, a nie oficjalna ma utrudnioną formę ale jako jedyna działa rzetelnie Odpowiedz Link
konto-2008 Re: podwyżki 25.02.08, 20:36 antysz1313-ty chyba piszesz,żeby pisać,a sam nie wiesz co. Odpowiedz Link
antysz1313 Re: podwyżki 25.02.08, 20:50 Kontempluje - nie wolno mi ? Odciągam od dyskusji - tez mi nie wolno ? To co z tymi podwyżkami - ktoś potwierdza 6% ? Zawsze to paręset zeta do przodu netto :D Odpowiedz Link
agus1974 Re: podwyżki 25.02.08, 21:04 pomyśl, że te 6% to tylko 2% powyżej progu inflacji wiec tego nie można nazwać podwyżką Odpowiedz Link
5aa.33 Re: podwyżki 25.02.08, 21:46 6% ? Tylko ci co mają pensje z górnych widełek dostaną więcej a ci co zarabiają najmniej otrzymają mniej i w konsekwencji stan się nie zmieni bo najbardziej pokrzywdzeni są ci, którzy w odpowiednim czasie nie pracowali w odpowiednim miejscu. Wywindowane wynagrodzenia pójdą jeszcze bardziej w górę .....Dlaczego nie ma widełek , uporządkowania wynagrodzeń adekwatnie do zajmowanego stanowiska i wykonywanej pracy??Czy w takiej firmie nie ma sposobu na stworzenie tabeli wynagrodzeń ?Przynajmniej stawek minimum...... Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: podwyżki 25.02.08, 21:56 Kiedyś widziałem tabele wynagrodzeń w PKO ale była tak oderwana od rzeczywistości, że żal o niej w ogóle wspominać. a te 6 żałosnych % co chcą nam wcisnąć, to se mogą głęboko wsadzić. Przede wszystkim to musi być dziesięciokroć więcej, a poza tym nie powinno być w %, tylko stała kwota dla wszystkich! Bo ten sam % dla tych najmniej zarabiających, w porównaniu dla tych więcej kwotowo jest abstrakcyjny, przy naliczaniu podwyżki procentowo. I wyjdzie na to, że dalej Ci co klepali biede, dalej ja klepią, a Ci co mieli dobrze, mają jeszcze lepiej. DLATEGO W POSTULATACH JEST KONKRETNA KWOTA JAKIEJ SIĘ DOMAGAMY. Odpowiedz Link
robot-2008 Re: podwyżki 26.02.08, 10:14 ANTYSZ1313jesteś KIEROWNIKIEM-bo tylko na tym stanowisku przy obecnym podziale % można tyle dostać. Odpowiedz Link
antysz1313 Re: podwyżki 26.02.08, 11:26 Nie wiem czy mi uwierysz ale leje na to: jestem zwykłym pracownikiem grubo przekraczającym próg 40% :) Odpowiedz Link
gonz0 Re: podwyżki 26.02.08, 15:40 szkoda ze to forum nie oferuje funkcji IGNORE - mozna by antysz1313 dodac i nie czytac :( Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: podwyżki 26.02.08, 10:23 Tym kimś kto potwierdza te niby 6 % jest jak na razie jedna osoba : "Kwota, o której chce rozmawiać zarząd, to podwyżki na poziomie ok. 6 proc. Tomasz Fili, rzecznik PKO BP, zaprzecza, by zarobki w banku byty głodowe. - Średnie zarobki w naszym banku są powyżej średniej krajowej [średnia krajowa nieco przekracza 3 tys. zł - red.] - zaznacza Fili. - Dla zarządu naturalnym partnerem do rozmów są związki zawodowe. Trudno prowadzić rozmowy z anonimowymi osobami na forum internetowym - dodaje." Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: podwyżki 26.02.08, 10:27 A propo poniższej wypowiedzi pana rzecznika to ja bym prosił by jak chce liczyć średnie zarobki w banku to niech najpierw wyłączy zarobki całej Puławskiej a potem dopiero zabierze się za liczenie średniej. Ciekaw jestem czy wówczas też wyjdzie mu taka wysoka średnia. Odpowiedz Link
pgfh Re: podwyżki 26.02.08, 17:55 Z Puławskiej to mało , dodam regiony i wyższą kadrę w oddziałach ,która zarządza 20 osobami bo nie etatami to dopiero będzie kwota. Odpowiedz Link
gwiazdka31 Re: podwyżki 26.02.08, 19:20 więc w pierwszym etapie powinni wszystkim pracownikom wyrównać pensje do wspomnianej średniej krajowej myślę, że byłby to krok milowy w stronę pracowników. Podwyzki 6% to mają już zapewnione emeryci i renciści przy najbliższej waloryzacji. Odpowiedz Link
niktosia123 Re: podwyżki 27.02.08, 22:09 Będą podwyżki w PKO BP Zarząd największego banku detalicznego w Polsce podpisał porozumienie ze związkami zawodowymi dotyczące wzrostu wynagrodzeń. Wskaźnik wzrostu płac ma wzrosnąć w tym roku o 7,7 proc. - Wzrost będzie różny w zależności od zajmowanych stanowisk. Najbardziej jednak skorzystają na nim najmniej zarabiający - mówi Tomasz Fill, rzecznik PKO BP. Porozumienie podpisały obydwie działające w banku centrale związkowe. Wcześniej pracownicy domagali się podwyżek w wysokości nawet 1,5 tys. zł netto, tłumacząc, że zarabiają mniej niż pracownicy w konkurencyjnych bankach. Na znak protestu wysyłali nawet prezesowi banku kromki suchego chleba. W PKO BP pracuje około 30 tys. osób. Źródło: Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: podwyżki 27.02.08, 22:16 7,7% mogą się w dupe pocałować. Organizujemy protesty dalej aż do skutku! Tak wiec najpierw rozpowszechniamy wiadomości o tym forum u wszystkich pracowników banku, muszą sie wszyscy o nas dowiedzieć aby móc się przyłaczyć. Odpowiedz Link
4luna Re: podwyżki 25.02.08, 22:01 MASZ RACJĘ ROBOTNIK_PKOBP, naliczanie procentowe dochodzi do absurdu, tylko pogłębia się przepaść w zarobkach Odpowiedz Link
aniela40 Re: podwyżki 25.02.08, 22:19 to prawda!!!!!!!!my chcemy konkretnej kwoty a nie procenty Odpowiedz Link
pko-666 Re: podwyżki 26.02.08, 13:00 dokładnie... powiedzcie mi ile to jest 6% od 2200 brutto???( pytanie retoryczne). I gdzie jest to średnie 3000??? W moim wydziale(KD) średnia to 2500 brutto!!! A wiem jak jest w mniejszych oddziałach!!! Odpowiedz Link
gendok Re: podwyżki 26.02.08, 18:35 Ja dzisiaj jak przeczytałem wypowiedz rzecznika pko to mnie szlak to trafił ! a później mi przeszło bo jak sobie popatrzyłem na pita to to moje wynagrodzenie 2100 brutto nagle urosła do 2800 brutto miesięcznie . Jakim cudem ? no była dwie dobre premie kwartalne + bonus na koniec roku i nagle mam prawie średnią krajowa:) u mnie to średnia w oddzile jest poniżej 2000 brutto, srednie zawyzaja chyba większe miasta i centrala. ze średnimi jest tak ze nikt prawie tyle nie zarabia a GUS to podaje, to jak inflacją jest 4 % a prąd poszedł o 10 % gaz o 20 żywność o 30 ale spadła cena lokomotyw i mamy 4 %. o związkach nie wspomnę.... Odpowiedz Link
gonz0 Re: podwyżki 26.02.08, 19:17 a bebilon dla dzieci ponad 50% w ciągu zaledwie 11 miesięcy :( Odpowiedz Link