25.02.08, 18:56
czy ktoś coś wie na temat rozmów w Jastarnii?
Obserwuj wątek
    • antysz1313 Re: podwyżki 25.02.08, 19:13
      jak to mówił Marek Kondrat: wiem ale nie powiem bo nie wiem. Jest sie czym
      podniecać ? Ni elepiej poczekac az podadza oficjalnie ?
      • konto-2008 Re: podwyżki 25.02.08, 19:16
        jak byśmy słuchali tylko oficjalnych informcji.to forum by nie
        istniało.
      • diabolo13 Re: podwyżki 25.02.08, 19:31
        Antysz oficjalnie to my nigdy byśmy się nie dowiedzieli, dzięki
        takim gościom jak ty.
        • fn.dolny.slask Re: podwyżki 25.02.08, 19:57
          6 % to oficjalne wyniki rozmów o podwyżkach - śmiechu warte...
          Trzeba już myśleć o następnej akcji, bo do nich chyba nie dotarły wieści o tym,
          że pracownikom żyje się naprawdę źle.
        • antysz1313 Re: podwyżki 25.02.08, 20:08
          Diabolo - a pytałeś ? Nie - to skąd możesz wiedzieć ?

Poza tym poczta pantoflowa w tym Banku dziala jak głuchy telefon - na początku
          mówi się o kromce chleba a na końcu słychać że Syzyf skałę dżwiga.

Komunikacja "nieoficjalna" w tej instytucji nie działa.
          • robotnik_pkobp Re: podwyżki 25.02.08, 20:34
            hehe to mnie rozbawiłeś antysz bo przecież właśnie komunikacja oficjalna jest w
            tym banku zupełnie nie czytelna, a nie oficjalna ma utrudnioną formę ale jako
            jedyna działa rzetelnie
          • konto-2008 Re: podwyżki 25.02.08, 20:36
            antysz1313-ty chyba piszesz,żeby pisać,a sam nie wiesz co.
            • antysz1313 Re: podwyżki 25.02.08, 20:50
              Kontempluje - nie wolno mi ? Odciągam od dyskusji - tez mi nie wolno ?

To co z tymi podwyżkami - ktoś potwierdza 6% ? Zawsze to paręset zeta do przodu
              netto :D
              • agus1974 Re: podwyżki 25.02.08, 21:04
                pomyśl, że te 6% to tylko 2% powyżej progu inflacji wiec tego nie
                można nazwać podwyżką
                • 5aa.33 Re: podwyżki 25.02.08, 21:46
                  6% ? Tylko ci co mają pensje z górnych widełek dostaną więcej a ci
                  co zarabiają najmniej otrzymają mniej i w konsekwencji stan się nie
                  zmieni bo najbardziej pokrzywdzeni są ci, którzy w odpowiednim
                  czasie nie pracowali w odpowiednim miejscu. Wywindowane
                  wynagrodzenia pójdą jeszcze bardziej w górę .....Dlaczego nie ma
                  widełek , uporządkowania wynagrodzeń adekwatnie do zajmowanego
                  stanowiska i wykonywanej pracy??Czy w takiej firmie nie ma sposobu
                  na stworzenie tabeli wynagrodzeń ?Przynajmniej stawek minimum......
                  • robotnik_pkobp Re: podwyżki 25.02.08, 21:56
                    Kiedyś widziałem tabele wynagrodzeń w PKO ale była tak oderwana od
                    rzeczywistości, że żal o niej w ogóle wspominać.
                    a te 6 żałosnych % co chcą nam wcisnąć, to se mogą głęboko wsadzić. Przede
                    wszystkim to musi być dziesięciokroć więcej, a poza tym nie powinno być w %,
                    tylko stała kwota dla wszystkich!
                    Bo ten sam % dla tych najmniej zarabiających, w porównaniu dla tych więcej
                    kwotowo jest abstrakcyjny, przy naliczaniu podwyżki procentowo.
                    I wyjdzie na to, że dalej Ci co klepali biede, dalej ja klepią, a Ci co mieli
                    dobrze, mają jeszcze lepiej.
                    DLATEGO W POSTULATACH JEST KONKRETNA KWOTA JAKIEJ SIĘ DOMAGAMY.
              • robot-2008 Re: podwyżki 26.02.08, 10:14
                ANTYSZ1313jesteś KIEROWNIKIEM-bo tylko na tym stanowisku przy obecnym podziale %
                można tyle dostać.
                • antysz1313 Re: podwyżki 26.02.08, 11:26
                  Nie wiem czy mi uwierysz ale leje na to: jestem zwykłym pracownikiem grubo
                  przekraczającym próg 40% :)
                  • robot-2008 Re: podwyżki 26.02.08, 11:40
                    DLACZEGO TAK NIEKULTURALNIE?????
                    • gonz0 Re: podwyżki 26.02.08, 15:40
                      szkoda ze to forum nie oferuje funkcji IGNORE - mozna by antysz1313 dodac i nie czytac :(
              • uczciwy_pracownik Re: podwyżki 26.02.08, 10:23
                Tym kimś kto potwierdza te niby 6 % jest jak na razie jedna osoba :

"Kwota, o której chce rozmawiać zarząd, to podwyżki na poziomie ok. 6 proc.
                Tomasz Fili, rzecznik PKO BP, zaprzecza, by zarobki w banku byty głodowe. -
                Średnie zarobki w naszym banku są powyżej średniej krajowej [średnia krajowa
                nieco przekracza 3 tys. zł - red.] - zaznacza Fili. - Dla zarządu naturalnym
                partnerem do rozmów są związki zawodowe. Trudno prowadzić rozmowy z anonimowymi
                osobami na forum internetowym - dodaje."
                • uczciwy_pracownik Re: podwyżki 26.02.08, 10:27
                  A propo poniższej wypowiedzi pana rzecznika to ja bym prosił by jak chce liczyć
                  średnie zarobki w banku to niech najpierw wyłączy zarobki całej Puławskiej a
                  potem dopiero zabierze się za liczenie średniej. Ciekaw jestem czy wówczas też
                  wyjdzie mu taka wysoka średnia.
                  • pgfh Re: podwyżki 26.02.08, 17:55
                    Z Puławskiej to mało , dodam regiony i wyższą kadrę w oddziałach ,która
                    zarządza 20 osobami bo nie etatami to dopiero będzie kwota.
                • gwiazdka31 Re: podwyżki 26.02.08, 19:20
                  więc w pierwszym etapie powinni wszystkim pracownikom wyrównać pensje
                  do wspomnianej średniej krajowej myślę, że byłby to krok milowy
                  w stronę pracowników. Podwyzki 6% to mają już zapewnione emeryci i
                  renciści przy najbliższej waloryzacji.
                  • niktosia123 Re: podwyżki 27.02.08, 22:09
                    Będą podwyżki w PKO BP
                    Zarząd największego banku detalicznego w Polsce podpisał
                    porozumienie ze związkami zawodowymi dotyczące wzrostu wynagrodzeń.
                    Wskaźnik wzrostu płac ma wzrosnąć w tym roku o 7,7 proc. - Wzrost
                    będzie różny w zależności od zajmowanych stanowisk. Najbardziej
                    jednak skorzystają na nim najmniej zarabiający - mówi Tomasz Fill,
                    rzecznik PKO BP. Porozumienie podpisały obydwie działające w banku
                    centrale związkowe. Wcześniej pracownicy domagali się podwyżek w
                    wysokości nawet 1,5 tys. zł netto, tłumacząc, że zarabiają mniej niż
                    pracownicy w konkurencyjnych bankach. Na znak protestu wysyłali
                    nawet prezesowi banku kromki suchego chleba. W PKO BP pracuje około
                    30 tys. osób.

Źródło: Gazeta Wyborcza

• robotnik_pkobp Re: podwyżki 27.02.08, 22:16
                      7,7% mogą się w dupe pocałować. Organizujemy protesty dalej aż do skutku! Tak
                      wiec najpierw rozpowszechniamy wiadomości o tym forum u wszystkich pracowników
                      banku, muszą sie wszyscy o nas dowiedzieć aby móc się przyłaczyć.
                      • aniela40 Re: podwyżki 27.02.08, 22:30
                        www.gazetawyborcza.pl/1,82244,4970663.html
    • 4luna Re: podwyżki 25.02.08, 21:58
      MASZ RACJĘ.
      • 4luna Re: podwyżki 25.02.08, 22:01
        MASZ RACJĘ ROBOTNIK_PKOBP, naliczanie procentowe dochodzi do
        absurdu, tylko pogłębia się przepaść w zarobkach
        • aniela40 Re: podwyżki 25.02.08, 22:19
          to prawda!!!!!!!!my chcemy konkretnej kwoty a nie procenty
          • pko-666 Re: podwyżki 26.02.08, 13:00
            dokładnie... powiedzcie mi ile to jest 6% od 2200 brutto???( pytanie
            retoryczne). I gdzie jest to średnie 3000??? W moim wydziale(KD) średnia to 2500
            brutto!!! A wiem jak jest w mniejszych oddziałach!!!
            • gendok Re: podwyżki 26.02.08, 18:35
              Ja dzisiaj jak przeczytałem wypowiedz rzecznika pko to mnie szlak to trafił ! a
              później mi przeszło bo jak sobie popatrzyłem na pita to to moje wynagrodzenie
              2100 brutto nagle urosła do 2800 brutto miesięcznie . Jakim cudem ? no była dwie
              dobre premie kwartalne + bonus na koniec roku i nagle mam prawie średnią krajowa:)
              u mnie to średnia w oddzile jest poniżej 2000 brutto, srednie zawyzaja chyba
              większe miasta i centrala. ze średnimi jest tak ze nikt prawie tyle nie zarabia
              a GUS to podaje, to jak inflacją jest 4 % a prąd poszedł o 10 % gaz o 20
              żywność o 30 ale spadła cena lokomotyw i mamy 4 %. o związkach nie wspomnę....
              • gonz0 Re: podwyżki 26.02.08, 19:17
                a bebilon dla dzieci ponad 50% w ciągu zaledwie 11 miesięcy :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka