kriszna555 17.06.08, 19:09 Co powiecie na nowy twór? Oglądając propozycję innych banków już widzę jak klienci walą drzwiami i oknami.... I ta opłata za likwidację Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola_sylwia Re: nowa lokata 17.06.08, 20:50 nieciekawa ta oferta jest, klient ma tylko gwarancje tego co wniósł, aż strach proponować ;) Odpowiedz Link
bartosz.szafranski Re: nowa lokata 17.06.08, 21:41 Witaj, o jakiej lokacie mówisz? Masz na myśli "Gwarantowany Zysk" czy coś o czym jeszcze nie wiem?? Poproszę o odpowiedź Odpowiedz Link
mogila45 Re: nowa lokata 17.06.08, 21:51 N intrze było,znowu subskrypcja ,od 25.06.procentuje od 25.07.do 24.11.2009.EUR/PLN,jedno cygaństwo,klient i tak zostanie wyruchany,dostanie to co włożył.Az sie boję planów i komu to zaproponować.Chyba grozi nam chodzenie do i z pracy w kominiarkach,bo nas ludzie zlinczują.W październiku kończy się lokata z PZU,tam też są straty. Odpowiedz Link
graz122 Re: nowa lokata 18.06.08, 12:39 mogila45 napisała: > co włożył.Az sie boję planów i komu to zaproponować.Chyba grozi nam chodzenie > do i z pracy w kominiarkach,bo nas ludzie zlinczują. Tak długo czekaliśmy na ATRAKCYJNą lokatę ,a wywalili BUBEL. Niech ich trafi,bo myślą że pracownicy wszystko wcisną klientowi,ale ja mam zamiar jeszcze popracować a nie bać się klientów za 16 miesięcy.Wstyd . Odpowiedz Link
bru-no Re: nowa lokata 20.06.08, 19:23 przeciez euro idzie non stop w dół, na co cenrala liczy, że klienci dadzą się w nią wrobić????? chyba jacyś ryzykanci Odpowiedz Link
agus1974 Re: nowa lokata 18.06.08, 16:51 Nasza obecna oferta jest do tego stopnia "porażająca", że klienci masowo zabierają swoje zabawki do konkurencyjnych banków. Odpowiedz Link
mila2000 Re: nowa lokata 18.06.08, 21:00 Dzisiaj sprawdzałam wartość jednostki jeśli chodzi o ubezpieczeniową-porażka totalna 26 miesięcy i strata. Nie mam zamiaru nikomu rekomendować nowej tym bardziej że poprzednia oparta na usd/pln okazała sie niewypałem a klienci zabierali kasę rozgoryczeni i zniechęceni do naszej oferty. Jestem pełna "podziwu" dla autora nowej lokaty i nie wątpię w to że on będzie miał spokojne sny plus kasę za pomysł a my same stresy. Zapraszam serdecznie na obsługę niech zaoferuje klientowi. Odpowiedz Link
daxax Re: nowa lokata 18.06.08, 21:57 Wydaje się, że głównym celem wprowadzenia tej lokaty do oferty jest zaoszczędzenie na premiach - w jaki sposób zrobić przyrost depozytów na takim bublu to nie wiem. Potem powiedzą - mieliście narzędzie, a nie potrafiliście tego wykorzystać. Odpowiedz Link
mania.2 Re: nowa lokata 20.06.08, 18:51 czytając o nowej lokacie mam wrażenie, że ktoś albo chce ośmieszyc ten bank albo chce żeby pracownicy nie dostali premii. Napewno z mojej strony Klient zostanie rzetelnie poinformowany a jak się zdecyduje jego sprawa ja w każdym bądź razie za długo pracuje w tym banku żeby oszukiwac Klientów. Myślę, że najlepszym sposobem byłaby całkowita ignorancja czyli brak sprzedaży tym bardziej, że nazywamy się doradcami, a kto przy zdrowych zmysłach by cos takiego doradził? Odpowiedz Link
agus1974 Re: nowa lokata 20.06.08, 20:41 Ja rozumiem , że i bank musi zarobić i klient musi być zadowolony, ale ten produkt jest do bani. W tym momencie statystyczny Kowalski potrzebuje mnie ryzykownego produktu niż oferowana u nas lokata. W tym momencie tego się naprawdę nie da sprzedać. Jeśli w dalszym ciągu będziemy mieć tylko takie produkty to prognozy o wyniku całej grupy PKO trzeba będzie mocno zrewidować. Odpowiedz Link
graz122 Re: nowa lokata 20.06.08, 22:30 A ja mam nieodparte wrażenie ,że ktoś chce(tam na górze) osłabić i tak marną pozycję naszego banku oczywiście w "depozytach".Co jest grane??? To mnie interesuje.Obserwuje ten trend od pewnego czasu. Odpowiedz Link
wersa999 Re: nowa lokata 21.06.08, 21:25 właśnie tak jak piszesz od dawna już brak reakcji jeśli chodzi o pracowników,beznadziejny wizerunek w mediach/nasze reklamy na tle innych banków wypadają blado/kolejna spraważe nie bardzo jest co reklamować,brak konkurencyjnych produktów,wdrażanie nowego systemu który już częściowo sparaliżował pracę i obsługę.Weszliśmy na drogę samozagłady i z wyżyn bankowości spadniemy na pysk na beton.Tylko ciągle mam wrażenie że ktoś wszystko robi aby nas potem tanio kupić i zmienić nazwę,i to będzie złoty interes.Nasze pko nie jest instytucją finansową tylko polityczną i takie są efekty.Przy dzisiejszej konkurencji powinniśmy zajmować się tylko klientami bo z nich mamy zyski ale musimy o ich dbać aby nie odchodzili do konkurencji. Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: nowa lokata 25.06.08, 21:38 ta lokata - to straszny niewypał.ROD już wydzwania -gdzie sprzedaż Klienci nie chca nawet do końca wysłuchać warunków.Plany -pomimo iż sa niewielkie -na lok.olimp. - ale nie do zrobienia!!!! Odpowiedz Link
kriszna555 Re: nowa lokata 23.06.08, 20:44 czy ktoś ma pomysł w jaki sposób tłumaczyć klientom o co chodzi z tą stopą procentową? W jaki sposób ją się buduje? Jak zacznę mówić klientom o fixingu to pukną się w czoło i powiedzą że sama jestem sfiksowana Odpowiedz Link
slowik.3 Re: nowa lokata 24.06.08, 19:20 i jak po pierwszym dniu nowej lokaty - u nas 1 sztuka......... i to cięzko Odpowiedz Link
asia7358 Re: nowa lokata 24.06.08, 21:20 Szczególnie,że nie każdy wiedział jak ja założyć ( przynajmniej u nas) załozyłam jedna- i modle się,żeby klientka schowała potwierdzenie głęboko.Na potwierdzeniu z Alnovy nie ma nic!!!!! żadnych % czy wyjasnień, po ok.dwóch godzinach dostałam maila,zeby drukować potwierdzenia z Zorbika-He he he rychło w czas!!!Tak samo jak założenie- lokata jest subskrybowana,a zakłada się jako strukturalną.Może jestem nie douczona,ale chyba takie rzeczy powinny być przekazywane pracownikom wczesniej!!!!!!!! Ps.boskie na co Nam przyszło zejść,zeby tak oszukiwac klientów!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ag1992 Re: nowa lokata 27.06.08, 16:41 ciekawa jestem jak sprzedajecie tę lokatę. właśnie klient zapytał mnie o przedziały, kiedy powiedziałam, że ogłoszą w ostatnim dniu subskrypcji, najpierw oczy zrobiły mu sie wielkie a potem wyśmiał mnie Ma rację zakłada lokatę w ciemno, trzyma przez miesiac, ogłaszają przedział/oczywiście klient trzyma ręce na pulsie/ opłaca się zostaje, nie opłaca się to albo zdąży albo będzie go to kosztować 4%.Jeszcze takiego homoniewiadomo nie było! Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: nowa lokata 27.06.08, 20:41 Nagrodę za tą lokatę przyznał bym: - osobie lub osobom a może którejś z grup "Nowego Otwarcia" za wymyślenie produktu, który jest trochę jak postawienie pieniędzy w zakładzie bukmacherskim z tą tylko różnicą, że klient nie traci pieniędzy ale na wynik musi czekać aż 16 miesięcy. - osobie osobom, które trafnie pokazały jaka to przyjemna i rozrywkowa i pełna napięcia jest praca na ulicy Puławskiej(mowa oczywiście o reklamie telewizyjnej). A tak poważnie już mówiąc lokata ta to kolejny "SUPER... " produkt, nad wymyśleniem którego ktoś musiał użyć niewiarygodnej mocy swoich szarych komórek albo grupa wymyśliła ją na spotkaniu grubo po północy, kiedy to najtrzeźwiejszy wpadł na ten pomysł a reszta chyba już nie była w stanie zaprotestować. Pogratulować można jego twórcom tych zysku dla banku z nie wypłaconej premii dla pracowników za nie wykonanie kosmicznych planów nałożonych na tą lokatę. Bo już widzę tych wszystkich, klientów z duża dawka adrenaliny, którzy będą chcieli się nią emocjonować przez prawie półtora roku. BRAWO za tak emocjonujący produkt. Odpowiedz Link
bru-no Re: nowa lokata 14.07.08, 21:34 przyszły rankingi co sprzedaży nowej lokaty, część już wyrobila plan część jeszcze nie, jest jeszcze trochę czasu,ale........... jest ciężko....... jak tam u Was ?????? Odpowiedz Link
wszystko_na_sprzedaz Re: nowa lokata 14.07.08, 22:37 Wyrobiły plany?!? To jakiś eufemizm dla wielkich kantów sprzedażowych?? Białostockie np. dostaje gratulacje za drugie miejsce w rankingu sprzedaży, a po bliższym przyjrzeniu się wynikom okazuje się, że tam nie ma już prawie 40% założonych lokat. Zakładane i zamykane od razu, mogę się założyć, że będą w całej Polsce oddziały z wykonanym w 100% planem, ale z zerowym wolumenem po okresie subskrybcji. Ta lokata to szajs, a sprzedaż wielki kant. Odpowiedz Link
bru-no Re: nowa lokata 15.07.08, 06:28 rozumiem,że tak jest z każdą lokatą,ale czy tego nikt nie sprawdzi, ile jest wycoanych lokat(np. wśród pracowników PKO)? By tylko wyrobić plan na pewno każdy kombinuje, a jak mozna to trzeba. Max lokata sprzedawała sie sama, trzeba powtórki takiej lokaty ale z jeszcze większym %. Odpowiedz Link
agus1974 Re: nowa lokata 15.07.08, 17:18 Już dawno o tym pisałam aby nie liczyć ile sie czegoś tam sprzedaje tylko ile Bank z tego ma - skończy się era cwaniaczków i wyjazdów w nagrodę do Chin itp., a zacznie się era rzetelnej pracy a nie kantów. Odpowiedz Link
bru-no Re: nowa lokata 19.07.08, 16:28 zostaly 4 dni do końca sprzedaży lokaty olimpijskiej, wielu ksasjeró mówi,że nawet nie próbuje jej klientom porponować, gdyż mają w pamięci lokatę amerykańską, gdzie sporo tracili a potem klienci się wygrażali, tak że kasjerki bały się nawet wychodzić same z banku. Czy podobnie może być z nową lokatą? A jak jest u Was w O-łach, ma któryś O-ł wykonany plan w 100% ????? Jeśli tak, to nie wiem czy zazdrościć czy współczuć. CHociaż nikt nie wie jak to będzie z tym euro, cudem by było gdyby w XI przyszłego roku klienci dostali 9,34% albo chociaż 7%. Odpowiedz Link
slowik.3 Re: nowa lokata 20.07.08, 08:02 no niestety planu nie wykonamy, część pracowników wykonała plan,ale duża część-nie, brakuje ok.100,000 Odpowiedz Link
luusia00 Re: nowa lokata 27.06.08, 21:52 Myślę że dla byłego prezesa to świetna okazja na ulokanie odprawy!!! Odpowiedz Link
klientbankupko Re: nowa lokata 27.06.08, 23:48 Jeszcze jestem klientem Waszego Banku, ale pieniądze już wyniosłem do Getinbanku. W Polsce jedynie mniejsze banki dbają o klientów, bo chcą ich pozyskać. Pracownicy, nie róbcie ludzi w "konia", bo to ma któtkie nogi, obróci się wszystko przeciwko Wam, ale przede wszystkim przeciwko bankowi! Dużo słyszę o zamiarach odsprzedaży przez Skarb Państwa akcji PKO inwestorowi zagranicznemu, bo mają mało kasy do roztrwonienia. To skandal, co się dzieje!!!!!!!!!!! Pracownicy, walczcie o własną godność i godność klenta, bo "wyrolują" ostatni polski bank, a Was wraz z nim. Nie dajcie się!!!!!! Odpowiedz Link
mogila45 Re: nowa lokata 27.06.08, 23:56 Już sobie przysięglam,że tej lokaty na pewno nikomu nie polecę.Codziennie słyszę inwektywy,typu:złodzieje,mafia,itd,itp.Chodzi oczywiście o fundusze.Tego nikt nie przewidział.Tak dobrze żarło i zdechło.Ja sama zainwestowałam i straciłam.Wszyscy pytają o lokatę typu OKO,dlaczego pozwala się ,aby Klient wynosił sie z naszego banku z powodu słabej atrakcyjności naszych lokat? Odpowiedz Link
klientbankupko Re: nowa lokata 28.06.08, 00:29 Banki przyczyniły się do nadmuchania "wydmuszki" na giełdzie. Do którego banku nie wszedłem, tam kilku "doradców" wręcz napastliwie zachęcało mnie do funduszy. Przecież ten owczy pęd musiał się tak skończyć jak dzisiaj widać. Sytuacja w Stanach to jedna para kaloszy, a przekładanie wszelkich możliwych środków do funduszy, po kilkuletnim wzroście notowań na GPW, to druga para. Nigdy tak nie róbcie, kierujcie się zawsze własną wiedzą i zdrowym rozsądkiem. Przecież klienci Wam ufają..., jeszcze... Odpowiedz Link
mogila45 Re: nowa lokata 28.06.08, 00:56 Dla mnie to jest wielka porażka,że Klienci stracili swoje pieniądze/niejednokrotnie przeznaczone na czarną godzinę/.Nikt tego nie przewidział,co sie stało.Jest mi strasznie wstyd i przykro,że poleciłam to Ludziom,którzy mi całe lata ufali.Ale może zbyt pochopnie likwiduje się fundusze,bo zawsze nas uczono,że to nie jest inwestycja na rok,dwa,tylko na kilka lat.Mam nadzieję,że jest to sprawa do odrobienia. Odpowiedz Link
pracowniczek21 Re: nowa lokata 29.06.08, 14:37 bYĆ MOŻE TO SĄ OSOBY,które robią pracownikowm przysługę, zakładaja lokatę z taka myśla,żeby ją zaraz zlikwidować,a sprzedaż juz wykonana i wpisana do MS-ORD, a dalej niech się dzieje co chce.Jak naciskają od góry to taki będzie efekt. Odpowiedz Link
slowik.3 Re: nowa lokata 06.07.08, 13:24 mam 2 pytanka: 1)jak to jest,jeśli założyłam lokatę olimpijską, wpisąłam ją do ms- orda i klient się rozmyśli do 24 lipca, to czy to znaczy że ktoś (chyba ROD) to wychwyci i usunie mi tę lokatę z planu???? 2)jeśli zakładam normalne półroczne lub roczne lokaty, to kiedy są i czy w ogóle są widoczne w moim wykonanym planie. Zakłądałam lokatę roczną i książeczkę mieszkaniową w czwartek po południu i w piątek po 18-ej jeszcze lokata nie była widoczna w moich przyrostach depozytów (w związku z tym nadal mam zero wykonania planu), natomiast książeczka mieszkaniowa jest widoczna. Kto mi pomoże,dzięki z góry Odpowiedz Link
agnieszka2000 Re: nowa lokata 06.07.08, 13:40 Lokat nie dodaje się do przyrostu Tobie, tylko idzie to ogólnie na oddział. Jeżeli będzie przyrost, to na koniec kwartału podzielą go równo między wszystkich, jak nie będzie - to nikt nie zobaczy. U nas w tym kwartale niestety nie było. Odpowiedz Link
slowik.3 Re: nowa lokata 07.07.08, 19:44 to dlaczego w ppi jest taka pozycja przyrost depozytów (nie książeczki mieszkaniowe) i nadal mam zero, tzn.że pojawi się tak jakieś wykonanie dopiero po skończonym III kwartale jak o-ł wyrobi plan i odgórnie wstawią mi jakiś procent???? Odpowiedz Link
mogila45 Re: nowa lokata 07.07.08, 19:57 Dokładnie słoneczko,2 razy w kwartale robią przyrost depozytów i nikt nie wie skąd się te dane biorą,ale na pewno obniżą Ci % wykonania planu. Odpowiedz Link
kz70 Re: nowa lokata 06.07.08, 15:59 Nie skupiaj sie na planie dodatkowym , bo z tego nic nie masz jesteś rozliczany tylko z PPI ,a produkty dodatkowe do planu są zaliczane do wyniku oddziału, z którego jest rozliczany twój dyrektor ,więc po co pracować na darmozjadów (chyba , że masz super dyrektora do którego masz szacunek) Odpowiedz Link
mogila45 Re: nowa lokata 07.07.08, 20:13 To nie jest tak do końca prawda.Wyrobisz np.100%,a tu Ci walną przyrost dep.na minus.I już Twoja premia jest mniejsza,więc uważam,że warto się starać w każdym względzie.Czy kochasz swojego wodza,czy nie. Odpowiedz Link
ag1992 Re: nowa lokata 09.07.08, 19:45 to też nie jest prawda, jeśli przyrost depozytów jest ujemny lub go nie ma to z wykonania przyrostu depozytu masz 0, sumujemy pozostałe produkty z PPI. Nie ujmuje się za niewykonanie któregoś z produktów Odpowiedz Link
slowik.3 Re: nowa lokata 15.07.08, 19:58 klienci już likwidują lokatę strukturalną, przemyśleli i wolą nie ryzykować ,lecz ci ktorzy założyli w/w lokaty mogą spać spokojnie??? plan mają nadal wykonany?? Odpowiedz Link
mirella_kot Re: nowa lokata 20.07.08, 11:30 Poprzednią lokatę Max-lokatę założyłam tylko na prośbę kasjerki. Dawno już lokatę zlikwidowałam a pieniądze wpłaciłam do ING. Odpowiedz Link