Dodaj do ulubionych

Mezoterapia bezigłowa

18.07.12, 15:56
Witam. Zastanawiam sie czy jestescie zadowolone z zabiegow mezoterapii beziglowej. Nie ukrywam, ze to moj hit. Dodatkowo w polaczeniu z mikrodermabrazja moze zdzialac cuda. Niestety caly ambaras jest w odpowiednich ampulkach. Ich jakos przeklada sie w 98% na efekt zabiegu, a czesto slysze, ze salony oszukaja klientki i zamiast koktajli z aktywnymi substancjami probuja wcisnac placebo:( Macie jakies doswiadczenia w tym temacie?

ankasta.bloog.pl/
Obserwuj wątek
    • makowalscy Re: Mezoterapia bezigłowa 12.08.12, 09:28
      Mezoterapia bezigłowa jest alternatywą dla osób obawiających się zabiegów igłowych, chcących uniknąć śladów po zabiegach z użyciem igieł itp. Co ważne jeśli się zdecydujesz koniecznie sprawdz na jakim urządzeniu pracuje dany salon, aby nie wydać kasy i się jeszcze na tym przejachać - bo po co...
      Moja przyjaciółka korzystała z Wrocławskiego Dermamedu i ten mogę polecić, ponieważ tam już sprawdziłyśmy na jakim sprzęcie pracują, inne miasta nie wiem - ale do zweryfikowania :)
    • pani.truskawka Re: Mezoterapia bezigłowa 17.12.12, 10:41
      Na mezoterapii byłam wprawdzie dwa razy, ale co mi kosmetyczka dokładnie nakładała na twarz, tego nie wiem. Nie mamy chyba zresztą sposobności sprawdzić, co to tak naprawdę jest, niestety. Mam nadzieję, że salony jednak w większości nie oszukują.
      • nie_tylko_ja Re: Mezoterapia bezigłowa 18.12.12, 14:16
        Można zapytać jaki specyfik jest aplikowany, albo jakim sprzętem wykonuje się zabieg. I dotyczy to nei tylko mezoterapii. Takie informacje czasami są umieszczane na stronach firmowych salonów urody. Jestem klientką Studia Urody Laura w Rzeszowie i nie mam powodów do narzekań, a nawet mogę polecić. Z salonami jest jak z wieloma innymi sprawami w życiu - trzeba trafić na swój, mimo, że inne też mogą być porządku. Jednemu dany sposób bycia danej osoby odpowiada, a drugiemu nie i nie ma w tym nic złego.
      • 5iskierkaa Re: Mezoterapia bezigłowa 21.08.13, 16:47
        różnie bywa dlastego najlepiej chodzic do znanych i renomowanych miejsc polecam klinikę dr Mirackiego Beautymed
    • fammefatale0 Re: Mezoterapia bezigłowa 03.06.13, 21:04
      Mezoterapia bezigłowa to bardzo fajny, bezinwazyjny zabieg. A rezultaty naprawdę zadziwiające. Już po kilku podejściach widzę i czuję różnicę. Zanim się zdecydowałam dużo czytałam i postanowiłam, że na muszę wybrać miejsce gdzie zrobią mi to na certyfikowanym sprzęcie. Trafiłam do Instytutu DermaMed we Wrocławiu i w 100 % sprostał moim oczekiwaniom. Doświadczona kadra, dobry sprzęt i przede wszystkim bardzo pozytywne opinie. Ja również się pod nimi podpisuję i polecam wszystkim to miejsce.
      • mkocika Re: Mezoterapia bezigłowa 30.07.13, 08:01
        jeżeli lekarze potrafią oszukiwać i skąpić materiału, to i salony kosmetyczne. Mezoterapie najlepiej zrobić u lekarza medycyny estetycznej, a nie u kosmetyczki, która skończyła zaledwie jakiś kurs. Dobór lekarza też nie jest błahostką. Nim trafiłam do Perfect Glamour przejrzałam wzdłuż i wszerz opinie na forach. I nie zrobiła bym mezoterapii nigdzie indziej. Doktor Nielepkowicz pracuje na wysokiej klasy sprzęcie. Skóra po zabiegu była gładsza i bardziej elastyczna. Jak mezoterapia to tylko we Wrocku.
    • 5iskierkaa Re: Mezoterapia bezigłowa 18.08.13, 20:16
      U mnie mezoterapia bezigłowa zawsze sprawdza się świetnie ale co prawda seria tych zabiegów minimum 10 :) a co to efektu placebo.. ja w swoim sprawdzonym miejscu (klinice Beautymed ) zawsze rozpoznaje ten koktajl po zapachu jest to charakterystyczny zapach roślinny... nie pachnie super fajnie ale jest to wyczuwalne takie "lecznicze" może udaj sie tu gdzie ja :) tu są zawsze te same koktajle a PAni przy Tobie je miesza;) spróbuj:) beautymed.com.pl/ :)
      • pieknapani12 Re: Mezoterapia bezigłowa 20.08.13, 12:06
        W Warszawie polecam też oczywiście korzystanie z usług z dojazdem do domu www.mobilnapani.pl :) Urządzenie polskiej produkcji a nie żadna "chińszczyzna" a ampułki z hiszpańskiego instytutu medycznego. Mezoterapia bezigłowa i odpowiednio dobrane ampułki mogą naszej skórze naprawdę pomóc, jest nawilżona, napięta wręcz lśniąca! Uwielbiam ten efekt po serii zabiegów.

Oprócz zabiegów na twarz piękne makijaże!
        • czerwona.krolewna Re: Mezoterapia bezigłowa 27.08.13, 13:03
          Genialne zabiegi -Ja jestem już po 4, jeszcze na jeden na pewno pójdę, mam zresztą wykupiony pakiet promocyjny na 5. Już widzę efekt, żałuje, że tak długo się dałam namawiać koleżance. Jestem ogólnie zadowolona, szczególnie, że poszłam do kliniki, a nie kosmetyczki i jakoś tak Co do namawiania to nie można się dawać, ale właśnie na jakieś tanie gabinety, wizyty w domu też mnie nie przekonują - jak botox party na zachodzie. Warunki muszą być higieniczne, nadzorować to musi lekarz, a klinika do której idziemy powinna być rekomendowana i polecana przez więcej niż 1 osobę :P Ja z uwagi na to że my firmowe pakiety medyczne mamy w Certusie (Poznań) to go znam i wiedziałam, że tu nie muszę się bać. Gdyby tam nie było to bym mega wywiad środowiskowy zrobiła :P
          • 5iskierkaa Re: Mezoterapia bezigłowa 01.09.13, 19:18
            jak moge polecic dobra sparwdzona klinike to beautymed w warszawie dr miracki lekarz z
            doświadczeniem :)
        • 5iskierkaa Re: Mezoterapia bezigłowa 02.09.13, 22:01
          korzystałas z takich usług? bo to dla mnie podejrzane jak sprzet można ze sobą zabrać pod pache? to nie jest małe pudełeczko no chyba ze jakas podruba ktora mozna wziac pod pache.. nie ma to jak sprawdzone miejsce z lekarzem ja polecam na ursynowie beautymed moze i czasami trzeba dojechac ale efekt pewny.
          • ankasta84 Re: Mezoterapia bezigłowa 02.09.13, 23:07
            Ja korzystam juz od dluzszego czasu ale wlasnie mam ta jedna zaufana osobe. Kiedys robilam tylko wosk i makijaze a ostatnio dalam sie namowic wlasnie na mezo i jestem zadowolona:-) Teraz na rynku jest specjalny sprzet wlasnie przenosny w walizkach i ja po tych 2-ch zabiegach widze efekt, wiec bede kontynuowac. Oczywiscie mowie o zabiegach beziglowych w warunkach domowych.
            • supermodnyciuszek Re: Mezoterapia bezigłowa 30.12.13, 18:14
              Jak to w domu wykonujecie takie zabiegi??ja jeżdzę do salonu i tam chyba czuję się bardziej bezpiecznie.Jestem pod wrażeniem efektów mezoterapii,do tej pory byłam 3 razy (salon new look) i już widzę duże zmiany,oprócz wypłycenia zmarszczek,zniknęły tez delikatne blizny trądzikowe a cera nabrała świeżości
    • asia.k33 Re: Mezoterapia bezigłowa 31.12.13, 14:39
      zgadzam się z tobą. ja skorzystałam z grouponu w Instytucie na woronicza i jestem bardzo zadowolona efekty super wszystkie kosmetyki do zabiegu dopasowywane do potrzeb i stoją na blacie można zobaczyć. cena też super polecam. A obsługa super mimo wszystko że byłam z kuponem.
      Polecam
    • sylwiaka4 Re: Mezoterapia bezigłowa 01.08.14, 17:16
      Jeżeli chodzisz do gabinetu który ma renomę to takie rzeczy nie mają prawa się zdarzyć. Ja większość zabiegów wykonuję w ArtClinique i nawet nie przyszło by mi do głowy że mogliby użyć jakichś tanich zastępników. Zawsze byłam zadowolona i w pełni usatysfakcjonowana.
      • kawenave89 Re: Mezoterapia bezigłowa 29.10.14, 12:24
        Zgadzam się z Twoją wypowiedzią sylwiaka4. Ja również chodząc do renomowanego centrum po zabiegu mezoterapii byłam w pełni zadowolona. Warto czasem wybrać ekskluzywniejsze miejsce gdzie zajmą się Tobą specjaliści posiadający odpowiedni sprzęt. Ja wykonuje sporo zabiegów na swoim ciele w centrum estetyki Beauty : www.beauty.com.pl/
    • pani.truskawka Re: Mezoterapia bezigłowa 30.10.14, 07:48
      Kilka razy robiłam sobie mezoterapię bezigłową, ale jakoś szczególnie nie widziałam jej efektów.
    • riassa Re: Mezoterapia bezigłowa 19.11.14, 17:08
      Grunt to znaleźć taki gabinet, w którym będą osoby znające się na rzeczy. Ja na przykład mam jeden (Wellderm) do którego chodzę i nigdzie indziej - bo przy takich zabiegach musi być zaufanie. Idę wiedząc, ze będę miałą dobrze zrobione.
    • basiulazdrowa Re: Mezoterapia bezigłowa 09.11.15, 14:32
      ja mam pozytywne :) seria zabiegow jest na ytyle skuteczna, ze widac roznice na glowie :)
      • kasiawonsik Re: Mezoterapia bezigłowa 10.11.15, 16:18
        U mnie poskutkowało i polecam. Jest to doskonała alternatywa dla mezoterapii igłowej. Należy tylko wybierać gabinety, które pracują na ekologicznych kosmetykach, bo zdarzają się i takie, które wykorzystują środki w skład których wchodzą parabeny.
    • patka_33 Re: Mezoterapia bezigłowa 31.01.16, 19:52
      Ja robiłam zabiegi w profesjonalnej klinice medycyny estetycznej Profemed i nie wyobrażam sobie, żeby taka klinika mogła oszukiwać swoje klientki. Być może w jakichś podrzędnych salonikach mogą sobie robić takie przekrety, dlatego warto zapłącic te pare zł wiecej i mieć 100% pewność.
    • mysliciel662 Re: Mezoterapia bezigłowa 12.02.16, 11:14
      Na początku można skorzystać z zabiegu infuzji tlenowej.
    • 9agatka Re: Mezoterapia bezigłowa 21.08.17, 13:16
      Póki co chcę zacząć chodzić regularnie na mikrodermabrazję. Potem mezoterapia.
    • sambolejro Re: Mezoterapia bezigłowa 07.03.19, 11:36
      W mezoterapii bezigłowej najważniejsze jest to, jakie składniki są aplikowane. Na sztukapielegnowania.pl/jak-wybierac-kosmetyki-do-mezoterapii-beziglowej-jakich-skladnikow-aktywnych-szukac/ jest opisane, jaki wybierać kosmetyki do takiego zabiegu.
    • munisa_luka Re: Mezoterapia bezigłowa 09.04.19, 13:10
      Mezoterapię bezigłową można wykonać w domu, zresztą są do tego też specjalne kosmetyki. Jak ktoś nie wie, w jaki sposób się ją robi, radzę o tym poczytać: zdroweporady.pl/mezoterapia-sonoforeza-w-domu-jak-dobierac-kosmetyki-do-mezoterapii-i-innych-zabiegow-domowych/ bo jak najbardziej takie zabiegi są do wykonania samodzielnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka