Dodaj do ulubionych

IWI Christmas Bazaar 2006

19.11.06, 16:05
İwi (international women of İstanbul)organizuje jak co roku CHRİSTMAS
BAZAAR.Mozna tam kupic roznosci z wielu krajow,spotkac sie z
przyjaciolmi,pograc w tzw."Tombala"

miejsce-HİLTON İNTERNATİONAL CONVENTİON CENTER(przy hotelu Hilton)
dzien-28 listopada wtorek
godzina 12.00-16.00
wstep za 3 miliony tureckie

pozdrawiam
Basia
Obserwuj wątek
    • bojana2 Re: IWI Christmas Bazaar 2006 19.11.06, 16:32
      Basiu,a co to jest Tombala?
      ozdrawiam
      • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 19.11.06, 16:37
        Tombala -po polsku to chyba znaczy loteria,wybiera sie kilka losow,albo pelnych
        albo pustych,no to zalezy juz od nassmileale fajna gra,czlowiek choc troche ma
        mala przyjemnosc hazardusmile

pozdrawiam
        Basia
        • bojana2 Re: IWI Christmas Bazaar 2006 19.11.06, 16:44
          Lubię takie rzeczy.Pamiętam jeszcze ze szkoły podstawowej jakie to były emocje
          podczas loterii.Pusty czy pełny los.A jesli pełny duża radość, że się miało
          szczęście.
          A fanty na loterię skąd się biorą? Czy wpływy z loterii przeznaczone są na
          jakiś cel?
          • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 19.11.06, 17:02
            W kazdym wieku jest dobrze pogracsmilea do tego gdy mamy przy sobie przyjaciol no
            to juz zupelny ubawsmiletroche powrot do dziecinstwasmile
            fanty na loterie sa fundowane przez rozne organizacje,drobnostki ,ale mysle ,ze
            tutaj tyle nie chodzi o wygranie czegos a o przyjemnosc gry.
            Bilety na wstep rowniez moga nam pozwolic cos wygrac,gdyz na kazdym bilecie
            jest numer do losowania ,ktore odbywa sie pod koniec bazarusmileTutaj mozna wygrac
            wieksze nagrody np.wycieczki,bilety do innych krajow(raz wygralam bilet do
            USA),skorzane rzeczy,zloto,dywany,pobyt w hotelu itp.
            Wplywy z calego bazaru przeznaczone sa na rozne cele dobroczynne,gdyz
            organizacja ta zajmuje sie przede wszystkim roznymi zajeciami (zajecia z
            dziecmi chorymi na raka krwi,pomoc w szkole dla niewidomych,pomoc w domu
            dziecka,pomoc dla starszych)

pozdrawiam
            Basia
            • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 19.11.06, 17:07
              wiecej na temat Christmas Bazaar

www.iwi-tr.org/2006bazaar.htm
              pozdrawiam
              Basia
              • kiranna Re: IWI Christmas Bazaar 2006 19.11.06, 23:33
                Basiu, wybierasz sie tam, oczywiscie? ja tez prawdopodobnie bede i byloby mi
                razniej, gdybysmy poszly razem smile tyle slyszalam o tym "bazarze" charytatywnym
                od cudzoziemek, ale jakos nigdy nie bylo okazji, by pojsc. Orientujesz sie czy
                bedzie polski stol i co bedzie wystawione?
                • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 19.11.06, 23:40
                  Oczywiscie, ze sie wybieramsmileinşallahsmile(bez tego "inşallah" nic nie planujesmile..)
                  polskiego stolu niestety nie ma,ale jest co wybierac wsrod innych stol(czy
                  stolow)smile)))jak ja kocham ten moj jezyk polskismileno nie tylko jasmile
                  jakby co to sie zdzwonimysmile
                  pozdrawiam
                  Basia
                  • kiranna Re: IWI Christmas Bazaar 2006 19.11.06, 23:53
                    szkoda, ze nie ma polskiego stolu sad jakie trzeba spelnic warunki by byl? moze
                    kiedys bysmy sie pokusily o prezentacje naszych wyrobow?
                    slyszalam duzo o cackach z portugalii i brazylii, podobno nawet specjaly
                    kulinarne sa sprowadzane z tych krajow na te okazje.
                    bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wyglada.
                    • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 20.11.06, 00:09
                      Moze kiedys gdy bedzie nas wiecej zorganizujemy taki stolsmile
                      sa i rozne drobnostki i jedzonka z roznych krajowsmilenie tylko z portugali i
                      brazyli ale z wielu innych tezsmileale co roku to troche niespodzianka co bedziesmile
                      ciekawe kilka godzinsmile
                      pozdrawiam
                      Basia
                      • kiranna Re: IWI Christmas Bazaar 2006 20.11.06, 00:28
                        przyjde, zobacze smile a potem pomyslimy czy w przyszlym roku nie udaloby sie
                        zaprezentowac naszego kraju. bartek pojdzie niedlugo do szkoly i bede bardziej
                        stacjonarna niz dotychczas wink
                        • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 20.11.06, 00:40
                          do zobaczeniasmile
                          pozdrawiam
                          Basia
                          • bojana2 Re: IWI Christmas Bazaar 2006 20.11.06, 00:51
                            Mam nadzieję,że opiszecie obrazowo co tam się działo.A swoją drogą to dobry
                            pomysł,by również zaprezentować Polskę na takiej imprezie.W końcu ona trochę
                            bliżej niż Brazylia ,a poza tym myślę, że Polaków jest więcej w Stambule niż
                            Brazylijczyków.Ale może się mylę.
                            Serdecznie pozdrawiam.
                            Basiu,dziękuję Ci bardzo za przybliżenie idei całej akcji.
                            • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 20.11.06, 00:57
                              smilePolska blizej,Polek wiecejsmileale rodaczki z Brazyli wiecej goracesmile
                              pozdrawiam
                              Basia
                              • bojana2 Re: IWI Christmas Bazaar 2006 20.11.06, 01:13
                                No tak,gorąca krew południowców.
                                Basiu,czy każdy kto jest w tym czasie w Stambule może pójść na Christmas Bazaar?
                                Może pytanie naiwne

Basiu,Kiranno życzę Wam wspaniałej zabawy.A może ktoś do Was jeszcze dołączy?

• basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 20.11.06, 01:16
                                  Oczywiscie ,ze kazdy,kto ma ochote.Wstep kosztuje bardzo taniosmile
                                  ale nie wszyscy zawsze o tym wiedza.İ nie ma pytan naiwnychsmilenaiwny jest ten
                                  kto sie nie pytasmile
                                  pozdrawiam
                                  Basia
                                  • aktasej Re: IWI Christmas Bazaar 2006 20.11.06, 14:38
                                    Basiu i Aniu ja bym tez sie z wami wybrala - tez byloby mi razniej. mysle ze
                                    spokojnie trafie- to jest ten hilton kolo placu taksim? mysle ze dam rade z
                                    europy dojechac i do tego bardzo chce ..smile Mialabym okazje poznac tez Kiranne smile
                                    jeszcze sie umowimy..na maile przesle wam moj nr tel.
                                    mam nadzieje ze pogoda dopisze i sie uda inşallah smile))
                                    pozdrawiam
                                    Asia
                                    • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 20.11.06, 15:27
                                      Oczywiscie bedzie milo znowu cie widziecsmileJest to Hilton kolo placu Taksimsmile
                                      pozdrawiam
                                      Basia
                                      • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 26.11.06, 22:50
                                        Przypominam o wtorkusmile
                                        pozdrawiam
                                        Basia
                                        • kiranna Re: IWI Christmas Bazaar 2006 27.11.06, 09:27
                                          pamietamy, pamietamy smile) o ktorej bedziesz w Hiltonie, Basiu?
                                          • basiaistanbul Re: IWI Christmas Bazaar 2006 27.11.06, 10:56
                                            Aniu ja bede wczesniej okolo 11 (ale w Hilton Hotel,bazaar jest obok blisko
                                            wiec napierw przyjemnosc sniadankasmile..), jak bedziesz to zadzwon.
                                            pozdrawiam
                                            Basia
                                            • kiranna Re: IWI Christmas Bazaar 2006 27.11.06, 11:08
                                              ok, ja pewnie przed 12 i tak nie zdaze, zadzwonie smile
                                              • melek77 Aktasej 27.11.06, 20:47
                                                Przepraszam, ze sie nie odezwalam, ale dopiero dzis dochodze do siebie po kilku
                                                pelnych "atrakcji" nocach z katarem Emirhana.
                                                Niestety jutro nie dotre, choc bardzo bym chciala.

Prosze napisz mi na priv lub wyslij smsa, bo nie wiem gdzie posialam Twoj nr
                                                komorkowy.

Sciskam smile
                                                A.
                                                • aktasej Re: Aktasej 27.11.06, 21:05
                                                  Czesc, wyslalam ci smsa.
                                                  Ja bede jutro ok 12- mialam wtedy do ciebie zadzwonic. szkoda ze nie dasz rady .
                                                  Biedny ten twoj maluch myslalam ze juz mu przeszlo . oby wyzdrowial przed wyjazem
                                                  pozdrawiam
                                                  A
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka