Dodaj do ulubionych

No to Ruszamy

23.11.10, 10:46
Witajcie!!Tak myślę jakby tu jeszcze jakieś wady znaleźć w tej naszej "gmince", co sądzicie o naszej Bibliotece Publ. toć to dla nas mieszkańców stworzone miejsce kultury. Jak sądzicie czy funkcjonuje sprawnie? Nie rzucajcie we mnie piorunami od razu, że popieram D. a nie O. ,bo się jeszcze "wahom" tylko biega o to,że jak już ten właściwy wygra to może zwróci n uwagę, że to ma być dla NAS przyjazne, miłe, trochę nowocześniejsze miejsce, gdzie coś można przeczytać poszukać "w spokoju".. - to jedyna taka okazja zwrócenia uwagi,że może wójt głos "ludu" zauważy. :)
Obserwuj wątek
    • wyborca_1 Re: No to Ruszamy 23.11.10, 14:26
      Obecny wójt tak mało przywiązuje wagi do kultury i tak mało wspiera tę dziedzinę finansowo,że jeśli chcemy by w tym temacie coś się zmieniło trzeba zmienić wójta.Nie wahaj się.Na te środki które są przeznaczane teraz nie ma co oczekiwać cudów.Ludzie robią co mogą,nie ma co na działalność potrzebne są finanse a tych brak.
      • mieszkaniecgminy.4 Re: No to Ruszamy 23.11.10, 14:36
        Drogi Wyborco1 zgdadzam się, ze zapewne niewielkie pieniądze są przeznacze na bibiliotekę ale takze na szkoły. (bo poszły na mizerny asfalt)Chodzi także o atmosferę tam panującą. Panie siedzące tam obrosły tak w piórka, ze czasem mam wrażenie, że bardzo trudno im się odkleić od tych fotelików. często tam siedzi pani Zosia czy Marysia a tu akurat czytelnikowi się zachciało przyłazić po książkę i przerywa miłą pogawędkę i picie kawki.
        • 2010misiek Re: No to Ruszamy 23.11.10, 14:50
          uwazam ze nasza biblioteka nie spelnia swoich funcki w zaden sposob! ide tam chce wypozyczyc ksiazke a pani mowi mi ze sam mam sobie poszukac :D no ale jak skoro polki nie sa podpisane? co ja jasnowidz jestem ? w bibliotece obecnie panuje taka atmosfera: avon, ploty, avon, ploty! a po co dwie panie tam siedza? no to tez chyba wiadomo! znajomosci robia swoje!
          • wyborca_1 Re: No to Ruszamy 23.11.10, 15:56
            Drogi Miśku we wszystkich bibliotekach książki samemu się szuka.Jeśli jest z tym problem to może jest to wina szkoły .Może przydałyby się wycieczki do biblioteki aby zaznajamiać dzieci z funkcjonowaniem tych placówek.Muszę wziąć w obronę panie ,bo często tylko one organizują jakieś zajęcia dla dzieci mimo ograniczonych możliwości finansowych i lokalowych.Nowy wójt trochę więcej środków i wszystko może wyglądać inaczej.
            • prawdziwy-mieszko Re: No to Ruszamy 23.11.10, 18:11
              Miałem na myśli jakiś komputer chociaż jeden do szukania książek. Niedawno byłem w jednej z bibliotek wiejskich gmina podobna do naszej, całkiem to inaczej u nich wygląda. Mają aż 4 komputery połączone z internetem (u nas mamy to przydzielone na GOK). Przecież to nie muszą być najnowocześniejsze te monitory ani jednostki wypasione.Wchodzisz sobie zasiadasz szukasz znajdujesz ,a pani która tam pracuje przyniesie Ci książkę lub poprowadzi, przejrzysz weźmiesz lub nie i wszystko z uśmiechem na ustach?? Wyobrażacie sobie?? Nie to żebym był ładny i przystojny.. dlaczego ludzie nie umieją uszanować swojej pracy? tylko chodzą z miną jakby cały świat się na nich obraził ,że pracują w bibliotece..?!
              Owszem wyborco szuka się tylko trzeba wiedzieć gdzie, a jak tu zapytać jak tu "dyskusja w toku" nie wypada "wchodzić" w słowo he he :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka