andrzejw78 17.06.07, 18:23 Chcę spędzić wakacje nad jeziorem.Napiszcie czy w waszej miejscowości można odpocząć i poznać fajnych ludzi (dziewczyny). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sauber1 Re: Plusy i minusy Topólki 17.06.07, 23:42 andrzejw78 napisał: > Chcę spędzić wakacje nad jeziorem.Napiszcie czy w waszej miejscowości można odp > ocząć i poznać fajnych ludzi ... pl.wikipedia.org/wiki/Top%C3%B3lka_%28wojew%C3%B3dztwo_kujawsko-pomorskie%29 Topólka leży niedaleko jeziora Głuszyńskiego. Utrzymuje się głównie dzięki wczasowiczom, którzy przyjeżdżają nad pobliskie jezioro. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd-5 Re: Plusy i minusy Topólki 08.06.08, 20:16 sauber1 napisał: Topólka leży niedaleko jeziora Głuszyńskiego. Utrzymuje się głównie dzięki wczasowiczom, którzy przyjeżdżają nad pobliskie jezioro. Człowieku. O czym ty mówisz? Topólka utrzymuje się dzięki wczasowiczom? Przez tych wczasowiczów mamy w sezonie letnim ceny żywności większe niż w mieście. Czy wiesz że np. u nas kg truskawek kosztuje obecnie 4 zł a w mieście 3 zł? Nasze społeczeństwo "ubożeje" dzięki wczasowiczom a nie się bogaci. Ludzie nie mogą już podołać drastycznie wzrastajacym cenom w sezonie letnim. Odpowiedz Link Zgłoś
jaktokolwiek Re: Plusy i minusy Topólki 08.06.08, 20:25 Racja. Topólka to nie Mielno, Łeba czy Władysławowo, gdzie każdy dom, to kwatery prywatne za kosmiczne ceny a podmioty gospodarcze w budkach z róznym asortymentem co kilka metrów na każdej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Plusy i minusy Topólki 08.06.08, 22:40 jaktokolwiek napisał: > Racja. Topólka to nie Mielno, Łeba czy Władysławowo, gdzie... Ale tak podają źródła zbliżone do oficjalnych i tego należy się trzymać, chyba? Topólka – wieś w Polsce położona w województwie kujawsko-pomorskim, w powiecie radziejowskim, w gminie Topólka. W latach 1975-1998 miejscowość administracyjnie należała do województwa włocławskiego. Miejscowość jest siedzibą gminy Topólka. Topólka leży niedaleko jeziora Głuszyńskiego. Utrzymuje się głównie dzięki wczasowiczom, którzy przyjeżdżają nad pobliskie jezioro. Odpowiedz Link Zgłoś
agata794 Re: Plusy i minusy Topólki 18.06.07, 09:14 największym minusem Topólki jest chyba Gminny Ośrodek Kultury i chyba nikt temu nie zaprzeczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejw78 Re: Plusy i minusy Topólki 18.06.07, 13:13 O Waszej miejscowości dowiedzałem się od koleżanki, która z Topólki pochodzi - mówiła, że jest ładna okolica, mili ludzie, wieczorem można iść potańczyć. mam pytanie czy u Was można wynająć prywatną kwaterę- jeżeli tak to gdzie i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re: Plusy i minusy Topólki 18.06.07, 22:18 agata794 napisała: > największym minusem Topólki jest chyba Gminny Ośrodek Kultury i chyba nikt temu > > nie zaprzeczy ! Ktoś kiedyś powiedział"są różne plusy i minusy"i "są plusy dodatnie i ujemne". ale jak wygląda największy minus tego niewiem :).A propo GOK-ubyłem ostatnio na impresce i było całkiem,całkiem nieżle. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw0074 Re: Plusy i minusy Topólki 09.06.08, 05:36 miejscowość fajna,dziewczyny można poznać,ale z podrywaniem ostrożnie.Od czasu jak za podrywanie od miejscowych osiłków groził mi niezły "wytrzask" (pamiętne lato 2001)zawsze przybywam nad jezioro z własną kobietą - teraz już żoną. Ona skutecznie studzi moje letnie zapały a ja muszę się mieć na baczności, żeby jej nie podrywali. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: Plusy i minusy Topólki 09.06.08, 08:42 stanislaw0074 napisał: (pamiętne lato 2001)zawsze przybywam nad > jezioro z własną kobietą - teraz już żoną. Ona skutecznie studzi > moje letnie zapały a ja muszę się mieć na baczności, żeby jej nie > podrywali. Stachu, ty to masz jednak wyobraźnię:-))) Ale miło pomarzyć, czemu nie, to nic nie kosztuje:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Plusy i minusy Topólki 09.06.08, 14:45 nocnywojownik napisał: > Stachu, ty to masz jednak wyobraźnię:-))) ... Każdy ma prawo mieć wyobraźnię, a miłość od pierwszego wejrzenia też trafia się często ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw0074 Re: Plusy i minusy Topólki 09.06.08, 15:29 jak wynika z powyższego, nie wystarczy poderwać ,wziąć ślub i spocząć na laurach. Zabiegać o swoją kobietę trzeba zawsze, bo pojawi się ktoś z boku, obieca gruszki na wierzbie i tyleś ją widział - sauber dał tu dobry przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Plusy i minusy Topólki 09.06.08, 16:42 stanislaw0074 napisał: > jak wynika z powyższego, nie wystarczy poderwać ,wziąć ślub i > spocząć nalaurach. Zabiegać o swoją kobietę trzeba zawsze, bo > pojawi się ktoś z boku, obieca gruszki na wierzbie i tyleś ją > widział - sauber dał tu dobry przykład. Dziękuję Ci Stanisławie za skromność, z jaką potrafisz dość precyzyjnie wyrazić głębokie myśli :))) Odpowiedz Link Zgłoś