mmagi 24.09.09, 20:50 sie robi rydze na maśle,niby wiem masło na patelache potem rydze ale np kiedy sie soli?ile sie smaży i wogóle,ktoś wie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: Rydze....jak 24.09.09, 21:09 ja nie wiem ale podsmażyłabym, podusiła do miękkości i na końcu posoliła Kurde nie jadłam nigdy rydza! Odpowiedz Link
mmagi Re: Rydze....jak 25.09.09, 12:26 ja smazonych tez nie ,jadłam w occie............pycha Odpowiedz Link
glonik Re: Rydze....jak 25.09.09, 13:55 Mmagi. Normalnie. Odcinasz nóżki (też je smażysz, ale osobno), kapelusze wrzucasz na rozgrzane masło, rydze puszczają sok, przewracasz, przykrywasz na chwilę pokrywką, podglądasz i dziabiesz wykałaczką - jak miękkie, zdejmujesz i solisz. To właściwie na wyczucie się robi, nie podam ci w minutach, ale najlepiej, jak wkłuwając się, sprawdzisz, że nie jest chrupki ( z niedosmażenia), tylko już usmażony należycie. Piszę to z kapiącą śliną, jak pies na widok pięknej kości. Pychota to jest niesamowita. Odpowiedz Link
mmagi Re: Rydze....jak 01.10.09, 09:52 jak tak to sobie kupie,ale one som cholernie drogie Odpowiedz Link
glonik Re: Rydze....jak 01.10.09, 11:42 mmagi napisała: > jak tak to sobie kupie,ale one som cholernie drogie A czy sprzedają w określonym pakiecie? Tzn. czy musisz całą porcję kupić? Mówię Ci, warte ceny są. A, masełko po smażeniu poszło do zupy grzybowej. I koniecznie nóżki odetnij, twarde są. Miłej degustacji życzę. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Rydze....jak 30.09.09, 17:45 rydze rydze,a później nic nie widzę,bo to były muchomory ;] Odpowiedz Link
glonik Re: Rydze....jak 30.09.09, 18:22 morfeusz_1 napisał: > rydze rydze,a później nic nie widzę,bo to były muchomory ;] A ja tam widzę, wczoraj pożarłam. Pychota nieziemska. PS A może glonikom trutka onaż nie szkodzi? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Rydze....jak 30.09.09, 23:23 pażiwiosz cierez dwa dnia uwidisz jakby co to czsnek Odpowiedz Link
glonik Re: Rydze....jak 01.10.09, 00:58 morfeusz_1 napisał: > pażiwiosz cierez dwa dnia uwidisz > jakby co to czsnek Ja nie wampiur. I żyję! Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Rydze....jak 01.10.09, 21:16 glonik napisała: > morfeusz_1 napisał: > > > pażiwiosz cierez dwa dnia uwidisz > > jakby co to czsnek > Ja nie wampiur. > I żyję! padażdiom padażdiom uwidim szto eto takoje z tebia Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Rydze....jak 02.10.09, 09:08 six_a napisała: > a Ty dokąd wyemigrowałeś? kazachstan? > niet turkmenistan :] Odpowiedz Link