six_a 22.12.05, 20:27 z tym mieleniem maku, jak maszynek do mielenia nie było, tłukli czymś? no muszę zmielić. cholerne kluski z makiem, kto ten badziew będzie jeść i jeszcze skórka pomarańczowa? fuj! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
six_a Re: jak oni to robili 22.12.05, 20:36 gdzie jest, psianoga, ktoś, kto coś gotuje, a nie się wprasza na gotowe??? aiuuuuuto! Odpowiedz Link
marta.uparta Re: jak oni to robili 22.12.05, 21:24 byłam w tym roku w Wielkopolskim Parku Etnograficznym i tam były takie chaty wiejskie z XIX wieku. Mieli tam maszynki, tylko drewniane, o takim kształcie prostokątnym. A wcześniej to nie wie, może w jakiś żarnach???? Odpowiedz Link
juleczka4 Re: jak oni to robili 22.12.05, 21:25 A po co robisz jak nikt nie będzie jeść?? )) Zrób coś innego ) Odpowiedz Link
six_a Re: jak oni to robili 23.12.05, 01:40 no ktoś widocznie chce jeść, skoro było zamówienie - wigilia jest taka, że każdy coś tam znosi i żeby każdy nie przyniósł śledzika , potrawy rozdzielono sprawiedliwie pójdę chyba kupię zmielony, tera wszystko można kupić Odpowiedz Link
ocean.niespokojny jakiś był problem z mieleniem na języku polskim 22.12.05, 21:27 tzn odmianą natomiast sprzęcior do mielenia to chyba jakis najpierwszejszy wynalazek -tak sobie myślę ;0) Odpowiedz Link
juleczka4 Re: wez miedzy 2 kamienie i trzyj;-)) 22.12.05, 21:29 Jeszcze ognisko zrobi na środku kuchni i co będzie )) Odpowiedz Link
six_a Re: wez miedzy 2 kamienie i trzyj;-)) 23.12.05, 10:16 no to prawidłowo chyba ognisko domowe będzie Odpowiedz Link
ticoqp kup se karłowatą odmiane maku - nie trzeba 23.12.05, 09:38 mielić jest taki drobniutki Odpowiedz Link
six_a Re: kup se karłowatą odmiane maku - nie trzeba 23.12.05, 10:17 Ty weź, bo ja się nie znam jest taki? idę do sklepu, zobaczę co da się zrobić Odpowiedz Link
ticoqp Re: kup se karłowatą odmiane maku - nie trzeba 23.12.05, 10:23 idx idx poproś o odmiane liliput - najdrobniejsza jest Odpowiedz Link
six_a Re: kup se karłowatą odmiane maku - nie trzeba 23.12.05, 10:52 eee, nie mieli drobnego, coś się wymyśli innego a jak się wszyscy znarkotyzują po tych kluskach, to ja się wcale nie zdziwię Odpowiedz Link
ticoqp Re: kup se karłowatą odmiane maku - nie trzeba 23.12.05, 11:02 kasza manna moze - maczana w atramencie? mak teraz jest specjalny-beznarkotyczny nie wiedziałas? Odpowiedz Link
six_a Re: kup se karłowatą odmiane maku - nie trzeba 23.12.05, 11:19 co Ty? to lipa jakaś nie mak? Odpowiedz Link
ticoqp Re: kup se karłowatą odmiane maku - nie trzeba 23.12.05, 11:24 ustawa wyszła (((( i dupa wiesz jak sie zbiera opium teraz? w tadżykistanie na plantacjach normalnego maku puszcza się przez te plantacje gołe dziewczyny a potem mleczko z makówek zbiera się nożem bezposrednio ze skóry serio! Odpowiedz Link
six_a Re: jak oni to robili 23.12.05, 11:19 no, i to jest prawidłowa odpowiedź, idę do muzeum Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: jak oni to robili 23.12.05, 11:45 kiedyś to kobitki brały takie cóś w dłonie i tarły i kręciły aż się białe pokazało, z tego maku oczywiście. Tak w starych książkach piszą Odpowiedz Link
istna Re: jak oni to robili 23.12.05, 11:48 Nie wiem, czy na marsie obchodzi sie krismas, ale jeśli tak, to meri krismas Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: jak oni to robili 23.12.05, 11:55 pewnie że sie obchodzi, mk and wesołego nowego roku) Odpowiedz Link