11.01.06, 20:40
mam pyatnie z serii: glupie. W pralce mam kilka otworków, używam 2. Jeden
jest to czegos co pierze, drugi do czegos co plucze. Do tej pory pralam
proszkiem, ale kupilam sobie plyn do prania bluzek delikatnych. Noi tak,
dziurka od proszku jest cala zapchana, tzn duzo tam tego proszku zostaje,
zrobilam pranie gorszych rzeczy w tym co zostalo z proszku, zeby to sie
wyplukalo, a tu dupa. Probowalam ten proszek wyjac lyzeczka. Juz nie wiem co
mam robic. Chcialam teraz uprac bluzki w plynie, a nie wiem czy jak ten plyn
sie z proszkiem zmiesza to czy to bedzie dobrze. Poza tym czasem chcialabym
te dziury w pralce przeczyscic, a nie wiem jak. A w instrukcji oczywiscie nic
nie ma. Ufff skonczylam i cierpliwie bede czekac na porady wink
Obserwuj wątek
    • marta.uparta Re: pralka 11.01.06, 20:44
      może ten cały bajer do którego się wsypuje lu wlewa można wyciągnąć i wymyć
      ppod kranem? moja pralka tak ma.
      I myślę, że ten proszek nie zaszkodzi.
      • vandikia cóż 11.01.06, 21:53
        nie dalo rady, a mezowiu oglada film i ani mysli mi pomoc wink
    • margie Re: pralka 11.01.06, 20:46
      wyjmij te szufladke!!! Wyciagnij do konca i albo do gory podnies, albo w dol,
      nie wiem, jaka masz pralke... Jak podciagnies zja do gory, to taki zaczep pusci
      i szufladka wychodzi. Myjesz ja i tyle.. wsadzasz na miejsce ta sama droga- od
      gory i w dolsmile)
      • vandikia Re: pralka 11.01.06, 21:54
        margie pralkę mam bardzo skomplikowaną wink a w ogole to ciesze sie, ze
        cie "widze", bo dawno nie mialam okazji sie do ciebie odezwac...zaszylas ie
        gdzies na f wnetrza i nie zagladasz tu. PS bardzo fajna lazieneczka wink))
    • veeto1 Re: pralka 11.01.06, 20:46
      Też mi się tak zrobiło niedawno.Olałam temat. Nalałam płynu do prania i
      uprałam. Niecierpliwie czeałam na efekt, ale na szczęście nić złego się nie
      stało. Niedwno mężunio zlitował się nad naszą pralką, rozebrał w drobiazgi,
      wyczyścił i problem mam z głowy.
      • vandikia dziękuje wam kochane ;)))) 11.01.06, 21:01
        ide sie przyjrzec tej pralce z baaardzo bliska wink))
        • morfeusz_1 Re: dziękuje wam kochane ;)))) 11.01.06, 21:13

Wsypuj i wlewaj do trzeciej dziurki wink
          Czyli bezpośrednio do bębna.

• mmagi morfi jak zwykle niezastapiony:-)) 11.01.06, 21:46

• vandikia Re: dziękuje wam kochane ;)))) 11.01.06, 21:55
            neeee bo potem sie jeszcze dobrze nie wyplucze i bede miala biale paprochy wink
            • morfeusz_1 Re: dziękuje wam kochane ;)))) 11.01.06, 22:23
              vandikia napisała:

> neeee bo potem sie jeszcze dobrze nie wyplucze i bede miala biale paprochy wink

a czy ktoś zakazał Tobie nastawić pralusię na drugie płukanko???
              i nie będzie ropuchów jakihś...
              --
              Słuchaj Dzieweczko...
              Ona nie słucha...
              Pijana kurcze,...
              Czy głucha....?
              • mmagi morfi słuchasz kuncertu;-)? 11.01.06, 22:30

• morfeusz_1 Re: morfi słuchasz kuncertu;-)? 11.01.06, 22:35
                  mmagi napisała:

>

wczoraj słuchałem,dzisiaj łodpoczynek wydrze idolowi racz dać panie,bo chłopak
                  siem męczył,no za dużo chleje..
    • browanx Re: pralka 11.01.06, 21:15
      Kochana, płyn do prania (znaczy inaczej proszek), dodaje się do środka bębna
      bezpośrednio w pojemniku, który producent dołączył do płynu.
      I żadna dziurkasmile nie ma wpływu na praniesmile
      • browanx Re: pralka 11.01.06, 22:17
        heh, vandikia myśli że jestem trolem, bo nigdy nic nie odpowiedziałasmile
        • vandikia nooooo cooooosssss Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 11.01.06, 22:33
          I'm very sorry, nigdy tak nie myslalam! [rzadko uzywam wykrzyknikow wink]
          najpierw odpowiem na watek. A wiec : nie trafilam jeszcze na zadne pudeleczko w
          proszku smile chcialabym chociaz na zwykla miarke trafic. Kupuje takie 6-7 kg
          opakowania smile

co do forum, to staram sie odpisywac wszystkim, czasem jak nie mam co to nie
          pisze smile ale moj drogi browanxie wyslalam Ci do cholery przez wizytowke
          zaproszenie do przyjaciol smile)) teraz nie moge, bo mezowie mnie ciagnie na
          wspolna kapiel , ale specjalnie dla Ciebie wyszukam watek, gdzie zesmy gadali
          do poznej nocy [jakies 3 tyg temu] bedzie to trudne , bo czasem plodze
          kilkadziesiat wpisow/ a day, ale sie poswiece smile))
          • browanx Re: nooooo cooooosssss Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 11.01.06, 22:35
            Spoko, żartowałemwink))
            • vandikia Re: nooooo cooooosssss Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 11.01.06, 22:39
              a idź Ty ;]

ide se , papa smile))
              • browanx Re: nooooo cooooosssss Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 11.01.06, 22:43
                hehe, bra nocsmile
        • mmagi bos trol:P 11.01.06, 22:35

• browanx Re: bos trol:P 11.01.06, 22:36
            A jaksmile
    • mmagi Vanda wstyd mi za ciebie:P 11.01.06, 21:40

• browanx Re: Vanda wstyd mi za ciebie:P 11.01.06, 21:41
        No!!!
      • marta.uparta no. powinna przecież prac w balii... 11.01.06, 21:42
        ... na takiej tarzesmile
        • browanx Re: no. powinna przecież prac w balii... 11.01.06, 21:45
          i zero problemówsmile)
          • mmagi Re: no. powinna przecież prac w balii... 11.01.06, 21:45
            No!!
        • vandikia TY TY TY uparta..... 11.01.06, 21:59
          Ty taka madra nie badz wink))) a tak na serio to cale zycie panienskie pralam
          wszystkie bluzki recznie, czasem jak sie nazbieralo, to pralam i plukalam ze 4
          godziny. Bo zal mi bylo tkanin. Ale odkad zarzadzam wlasnym domem i spadly na
          mnie inne obowiazki to nie mam sily, albo czasu albo ochoty i piore w pralce wink
          • marta.uparta Re: TY TY TY uparta..... 11.01.06, 22:09
            i pewnie, bo szkoda moczyć rączki w proszku, jak to samo zrobi za Ciebie
            pralka. Moja kolezanka pierze np. skarpety swojego męża ręcznie ( takie frote)
            i twierdzi, że pralka nie dopierze tak jak ona. Dla mnie to porażka,rozumiem
            prać w ręku coś, co jest delikatne i kosztowne (np. bielizna), ale skarpety
            facetowi?
            • morfeusz_1 Re: TY TY TY uparta..... 11.01.06, 22:27
              marta.uparta napisała:

> i pewnie, bo szkoda moczyć rączki w proszku, jak to samo zrobi za Ciebie
              > pralka. Moja kolezanka pierze np. skarpety swojego męża ręcznie ( takie
              frote)
              > i twierdzi, że pralka nie dopierze tak jak ona. Dla mnie to porażka,rozumiem
              > prać w ręku coś, co jest delikatne i kosztowne (np. bielizna), ale skarpety
              > facetowi?

Ja tam skarepetów nie piorę jak chłopaki na wiosce raz w tygodniu bo mówiom
              że brudne jakiejściś.
              Ja je piorę raz w miesiącu i chwatit,one no te moje skarpety nie są brudne
              som macz ino zakurzone trochi bo przecież je w kącie zawsze stawiam wink
              • marta.uparta Re: TY TY TY uparta..... 11.01.06, 22:30
                Nie myślałes o tym, żeby się przerzucic na onuce?
                • morfeusz_1 Re: TY TY TY uparta..... 11.01.06, 22:38
                  marta.uparta napisała:

> Nie myślałes o tym, żeby się przerzucic na onuce?

Nie bo mi się kojarzą z piosenką zembatego"nic tak nie śmierdzi jak moje onuce
                  od roku już nie zmieniane" - no roku to bym nie wytrzymał chyba ...
                  • marta.uparta mięczak jesteś 11.01.06, 22:45
                    prawdziwego faceta musi czuć facetem. Skarpety, fajki, pot i jeszcze te....
                    feromonysmile
                    • mmagi a napletek;-0?????? 11.01.06, 22:46

• marta.uparta Re: a napletek;-0?????? 11.01.06, 22:49
                        też z feromonami, tylko dużosmile
                    • morfeusz_1 Re: mięczak jesteś - jam ci jest 11.01.06, 22:48

A oto moje Ryby >>---------------------------suspicious
                      >>---------------------------suspicious
                      • marta.uparta Re: mięczak jesteś - jam ci jest 11.01.06, 22:50

a masz włOsy na klacie? bo Azja miał takie kępkismile
                        • morfeusz_1 Kurna Gdzie ja jezdem z kim ja gadam 11.01.06, 22:53
                          marta.uparta napisała:

>
                          > a masz włOsy na klacie? bo Azja miał takie kępkismile
                          • marta.uparta Re: Kurna Gdzie ja jezdem z kim ja gadam 11.01.06, 22:55
                            no cosad(( ryby mial Azja. Siną farba wykłutesad(((

a gadasz ze mną. Klub Inteligencji Katolickiej moze nie jestem, ale wesola ze
                            mnie babeczka.
                            • morfeusz_1 Re: Kurna Gdzie ja jezdem z kim ja gadam 11.01.06, 22:58

noooo sad nie pogadasz...
                              • marta.uparta Re: Kurna Gdzie ja jezdem z kim ja gadam 11.01.06, 23:00
                                nie musisz. Mimo wszystko - miłej nocy.
                                • morfeusz_1 Re: Kurna Gdzie ja jezdem z kim ja gadam 11.01.06, 23:02

Mimo... ach uśmieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeech nij się smile
                                  no nie gniewajsja mołfi dobli zgredek jeśt smile))
                                  • marta.uparta Re: Kurna Gdzie ja jezdem z kim ja gadam 11.01.06, 23:04
                                    w takich sytuacjach Zgredek zwykł był walic głową o scianę.
                                    • morfeusz_1 Re: Kurna Gdzie ja jezdem z kim ja gadam 11.01.06, 23:08
                                      marta.uparta napisała:

> w takich sytuacjach Zgredek zwykł był walic głową o scianę.

To zależy,byłem na tym filmnie i grubas hobbit bodajże zgredkowi dosrywał
                                      ciągle uważam że to był przełomowy moment w tym filmie ukazujący jak łatwo może
                                      się załamać psychika stworzonka jeżeli nie nauczone było za młodu asertywności.
                                      Wtedy właśnie zgredek się załamał,złapał doła
              • mmagi jestes na morfinie;-)??? 11.01.06, 22:31

• vandikia Re: Vanda wstyd mi za ciebie:P 11.01.06, 21:57
        no wiesz ;D, cholera boje sie popsuc, kolezanka i tak jest lepsza, bo jak
        kupila nowa pralke, to tak sie zajarala, ze odrazu wziela sie za pranie i nie
        zdjela jakies blokady i musial przyjsc mechanik, bo pralka odrazu sie popsula wink

poza tym piore hurtowo i jakby mi tak kilka bluzeczek sie zniszczylo to ze 2
        dni bym plakala. A Ty zamiast mnie wspierac, to dokuczasz...buuuuuuuuuuuuuu ;D
        • mmagi Re: Vanda wstyd mi za ciebie:P 11.01.06, 22:01
          nie buc tylko idz i wez sie za te robote co za 9 miechów da efektytongue_out
          • vandikia Re: Vanda wstyd mi za ciebie:P 11.01.06, 22:03
            nie chce mi sie jakos, bo mialam dzis ksiedza po kolendzie i jakos tak mnie
            ugrzecznilo wink))
            • vandikia kolędzie -----arqch ale byk 11.01.06, 22:03

• mmagi Re: Vanda wstyd mi za ciebie:P 11.01.06, 22:05
              a co?na wmówił Cie ze dzieci to grzechsurprised?
              • vandikia Re: Vanda wstyd mi za ciebie:P 11.01.06, 22:27
                nie, przeciwnie smile byl baaaaardzo sympatyczny, ok 28 lat, siedzial u nas pol
                godz, a ja bym sie nie obrazila jakby 2 byl. Nawet mezowiu, ktory ma alergie do
                ksiezy i raczej nie chadza do kosciola powiedzial, ze rowny zs ksiedza gosc wink
                • morfeusz_1 Re: Vanda wstyd mi za ciebie:P 11.01.06, 22:33
                  vandikia napisała:

> nie, przeciwnie smile byl baaaaardzo sympatyczny, ok 28 lat, siedzial u nas pol
                  > godz, a ja bym sie nie obrazila jakby 2 byl. Nawet mezowiu, ktory ma alergie
                  do
                  >
                  > ksiezy i raczej nie chadza do kosciola powiedzial, ze rowny zs ksiedza gosc wink
                  Oho!!!
                  One te księża mają socjotechnikę opanowaną w jednym paluszku.
                  U mnie jak był dwa lata temu,bo co dwa lata chodzi..(to ze względu na to że
                  w niebezpiecznej dzielnicy mieszkam,bo do kościoła ode mnie 800m )
                  to jak zobaczył rysunek węglem Boba Marleya pedział tak; że też słucha reggae
                  Chciałem zapytać czy blanty pali ale się powstrzymałem bo przecież wierzący
                  inaczej jestem...też confused
                  • mmagi Ty gupiTy:-))))))) 11.01.06, 22:34

• morfeusz_1 Re: Ty gupiTy:-))))))) 11.01.06, 22:39
                      mmagi napisała:

>

no to była szczera prawda a ty od razu do mnie po nazwisku???
                      • mmagi ale sie usmiałam;-))))))) 11.01.06, 22:40

• morfeusz_1 Re: Vanda wstyd mi za ciebie:P 11.01.06, 22:41

Słuchaj Vanda ja już teraz wiem co tam tej pralce jest i dolega wink
        Nic jej nie dolega - ta blacha falista siem wyprostowała i nie ma może o co
        trzeć???
        • mmagi ona poszła do wyra:) 11.01.06, 22:44

• morfeusz_1 Re: ona poszła do wyra:) 11.01.06, 22:49

Jej srata tata wink)
            • mmagi kurde jak Ty to robisz ze zmienieasz sygnaturki 11.01.06, 22:58
              jak
              rekawiczki??????????????????????????????????????????????????????????????????????
              ??????????/
              • morfeusz_1 Re: kurde jak Ty to robisz ze zmienieasz sygnatur 11.01.06, 23:00
                mmagi napisała:

> jak
                >
                rekawiczki?????????????????????????????????????????????????????????????????????
                > ?
                > ??????????/
                • mmagi Re: kurde jak Ty to robisz ze zmienieasz sygnatur 11.01.06, 23:01
                  pytam sie grzeczniesmilewrrrrrrrrrr
                  • morfeusz_1 Re: kurde jak Ty to robisz ze zmienieasz sygnatur 11.01.06, 23:04
                    mmagi napisała:

> pytam sie grzeczniesmilewrrrrrrrrrr
                    • mmagi Re: kurde jak Ty to robisz ze zmienieasz sygnatur 11.01.06, 23:17
                      wez nie piernicz ze przed kazdym postem grzebiesz w "Moje Forum" bo Ci kuswa
                      nie uwierze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
                      • morfeusz_1 Re: kurde jak Ty to robisz ze zmienieasz sygnatur 12.01.06, 00:50

O so si chosi byłaś bardzo niegrzeczna dostaniesz klapsa...
                        No co...
                        To taka gruszka jezd

Uważj,bo kurde mózg mi się lasuje od zadawanych przez Ciebie pytań.

1.Otwierasz post

2.Wypisujesz że kuźwa znowu nie rozumiesz i co to są znowu za cuda,wianki,
                        dzikie węże meksykańskie

3.Na koniec najeżdżasz na ostatni wyraz sygnaturki (....z Polski) I <-klik
                        lewy przycisk myszy i klawiszem (znajdź) backspace wycinasz zdanie w
                        sygnaturce.

4.Wpisujesz nową - finito!!!
                        stara sygnaturka zostanie zachowana i zobaczysz ją przy nstp.wątku wink

zadowolona???

nooo,to należy się pięć złotych drewniane!
                        • mmagi poćwicze w domu:-)) 12.01.06, 09:50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka