Gość: Mamcia IP: *.phil.east.verizon.net 03.03.05, 16:18 Kochani, macie jakis dobry przepis na gofry z cukrem (do ciasta) - tak zeby nie byly gumowate tylko chrupiace? A moze wiecie jeszcze od czego to jest uzaleznione? Poratujcie prosze. Mamcia:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Gofry 03.03.05, 16:43 Mój kuzyn robi gofry z ciast nelsnikowego - wychodzą super smaczne :)(na forum setki super przepisów na ciasto naleśnikowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama trójki Re: Gofry IP: 82.177.81.* 03.03.05, 17:45 ciasto naleśnikowe, ale zamiast mleka ja dodaję min 18% śmietanę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ewabart Re: Gofry 03.03.05, 18:04 ja ostatnio robilam i jak sie trzymalam przepisu to wyszly super a potem jak chcialam zrobic mniejsza ilosc i zmniejszylam skladniki to wyszly prawie jak nalesniki tylko troszke bardziej wyrosly a no i mi sie nie chcialo ostatnio tej piany osobno ubijac i moze to przez to, dlatego radze zgodnie z tym przepisem a beda super - tylko ze ta ilosc to na baaaardzo duzo gofrow a o to przepis: 1/2 kg mąki 1 szkl cukru 5 jaj 1 kostka magraryny 1 proszek do pieszenia 1 cukier waniliowy 2 szkl wody / mleka oddzielasz zoltka a z bialek robisz piane, mieszasz wszystkie skladniki , najlepiej je zmiksowac a poznije dodac piane z bialek ale wtedy juz delikatnie mieszajac pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Gofry IP: *.phil.east.verizon.net 03.03.05, 20:19 Dzieki, za przepis.... A nie mozna go zmniejszyc o polowe? Mam nadzieje, ze wyjdzie, bo wieczorkiem chce zrobic dzieciaczkom. Jak macie cos jeszcze to czekam..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiunia-bt Re: Gofry IP: 80.51.206.* 03.03.05, 20:24 tylko pamietaj zeby nieklasc ich jedne na drugie zaraz po pieczeniu bo wtedy faktycznie beda gumowate =) pozdrawiam,kasia=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamcia Re: Gofry IP: *.phil.east.verizon.net 04.03.05, 15:29 No i robilam wczoraj te gofry i znow wyszly gumowato - nalesnikow (mimo suszenia na kratce itp)...Co robie nie tak? A moze to przepis? Poradzcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Gofry IP: *.csk.pl 04.03.05, 16:44 a może to gofrownica? Nie wszystkie opiekają gofry jednakowo, mi często wychodziły gumowate gofry z zachwalanych przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Gofry 04.03.05, 16:48 Podpowiadam. W Stanach robi się je z tych samych mieszanek co i "pancakes", przepisy na nie też tu były. Nazywają je " waffles". To przecież to, prawda? images.google.com/images?sourceid=mozclient&ie=utf-8&oe=utf-8&q=waffles I po polsku: images.google.com/images?q=gofry&num=30&hl=en&lr=lang_en%7Clang_pl%7Clang_ru&sa=N&tab=wi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamcia Re: Gofry IP: *.phil.east.verizon.net 04.03.05, 21:10 Dzieki...taz jestem w Stanach. Kupne sa obrzydliwe...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś