kasitza sa pewne anglicyzmy (pomijam utarte np. marketing) 07.02.06, 15:35 ktore sa uzywane ze szczegolnym przez pewne branze. np. agencje reklamowe uwielbiaja pojecie : Locations (zagryzam jak to slysze) nowy trend to: benchmarking Odpowiedz Link
vatazhka Re: sa pewne anglicyzmy (pomijam utarte np. marke 07.02.06, 22:04 Doradztwo ("konsulting") to dopiero kopalnia: - "matriks kontroli" (macierz mechanizmów kontrolnych), - "sumariusz egzekutywny" (streszczenie dla zarządu), - "minutki" (protokół ze spotkania), - "zrobimy benchmarking według checklisty albo kompletny walkthrough". Odpowiedz Link
kasitza Re: sa pewne anglicyzmy (pomijam utarte np. marke 07.02.06, 22:43 a potem briefing i swotanalysis Odpowiedz Link
vatazhka Re: sa pewne anglicyzmy (pomijam utarte np. marke 09.02.06, 17:29 Debriefing, SWOTa nie stosuję, bo robię pentesty. Odpowiedz Link
alpepe Re: Novomowa - proszę o przykłady ;) 07.02.06, 17:33 mieć deadline, hajendowy (to akurat z branży hi-fi i caraudio, nie wiem, czy ktoś jeszcze używa)... Odpowiedz Link
veeto1 Re: Novomowa - proszę o przykłady ;) 07.02.06, 18:37 Ostatnio zasłyszane: "poproszę orandż sok". Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Novomowa - proszę o przykłady ;) 07.02.06, 18:47 mój kumpel ma sklep na ursynowie - spożywczak - parę miesięcy temu opowiadał mi jaką awanturę zrobiła kobitka która przyszła i nie mogła kupić bo nie było jej ulubionego produktu a był to DŻEMINKS czy jakuś tak Odpowiedz Link
vatazhka Re: Novomowa - proszę o przykłady ;) 07.02.06, 21:59 Znajomy poprosił kiedyś "sok z piczy" (wracał z lekcji angielskiego i doznał biedak pomieszania języków). Pani za ladą spąsowiała. Odpowiedz Link
rachela180 Zasłyszane u jednego dziennikarza: 08.02.06, 13:04 "Rozmawiałem z ministrem ... ofderekord" Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Novomowa - proszę o przykłady ;) 09.02.06, 17:51 A ja tu Mambie jak będzie zaniedbywała forum to zrobię tu niezły outsorcing z ekipą konsultingową z Tłuszcza tak że jak wróci z wojaży to nie pozna who is chu i wtedy dopiero będzie standing ołwejszen offkorz Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Novomowa - Widzę że jesteście już Asertywni :) 09.02.06, 18:27 Nie dopisujecie się do wątku,chronicie swoje emocje i uczucia oraz odczucia jesteście totalnie wyluzowani - więc nie jestem w stanie Was rozkręcić. To dobrze że panujecie nad ciemną stroną tego forum. Fajny ten Anal a Oral też jezd fajofski )))) Odpowiedz Link