mmagi zryj to Ci dupsko urosnie:P,po pizzy nie powinnas 03.03.06, 13:32 juz nic dzis jesc Odpowiedz Link
kasitza Re: zryj to Ci dupsko urosnie:P,po pizzy nie powi 03.03.06, 13:37 co racja to racja Odpowiedz Link
istna Re: na obiad spaghetti z pesto. zielony makaron k 03.03.06, 13:34 Ach, pesto, ach ach ach, najlepsza rzecz na świecie...) Odpowiedz Link
kasitza Re: na obiad spaghetti z pesto. zielony makaron k 03.03.06, 13:36 kupilam jedno takie z serem i orzechami wloskimi, drugie takie zwykle Odpowiedz Link
istna Re: na obiad spaghetti z pesto. zielony makaron k 03.03.06, 13:37 O, myślałam, że każde jest z serem... Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: na obiad spaghetti z pesto. zielony makaron k 03.03.06, 13:50 nazbierać bazylii, wziąc orzeszki piniowe, parmezan albo grana padano, oliwe i samemu zrobić Lubię też wkręcić suszone pomidory Odpowiedz Link
istna Re: na obiad spaghetti z pesto. zielony makaron k 03.03.06, 13:51 Gotujesz? Masz może _sprawdzony_ przepis, ale taki nie "na oko"? Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: na obiad spaghetti z pesto. zielony makaron k 03.03.06, 13:56 niestety, walę na oko, ale jakbyś wpadła to mogłabys się nauczyć) Odpowiedz Link
kasitza my tez czasem sami pesto robimy i makaron tez, ale 03.03.06, 18:16 nie w dni pracujace Odpowiedz Link
dzikoozka Dupie pytanie 03.03.06, 13:54 czy orzeszki piniowe to orzeszki ziemne czy inne jakieś? Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Dupie pytanie 03.03.06, 14:02 nie, orzeszki piniowe(sosnowe) to pine nuts, bywają w sklepach w polsce i są dosyć drogie. Nie używałbym ziemnych bo mają wg mnie smak który nie pasuje. Chyba najlepszy zamiennik to włoskie, zresztą robią pesto z włoskimi. A najłatwiej kupić gotowe, niektóre sa calkiem dobre Odpowiedz Link
roman_tyczka a idzcie mi z tym pesto! 03.03.06, 14:09 kupilam i zielone i czerwone i stwierdzilam,ze nie ma sie czym zachwycac. samo jest niezjadliwe, mozna jedynie dodawac do sosu pomidorowego. ale chyba bede zmuszona tez to dzisiaj zrobic... Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: a idzcie mi z tym pesto! 03.03.06, 14:32 bo pesto to dla prostego ludu żarcie, potrawa z tego co na łące pod domem i mąki Odpowiedz Link
kasitza Re: a idzcie mi z tym pesto! 03.03.06, 18:18 to znaczy ze musisz kupic innej marki pesto - jest tak wiele produktow na rynku i wierz mi, wiekszosc z nich wyprobowalam. kazdy z nich inaczej smakuje Odpowiedz Link
veeto1 Re: na obiad spaghetti z pesto. zielony makaron k 03.03.06, 18:37 Kobieto szalona, rano pizza potem kluchy. A co z planami pozbycia się nadmiaru tego i owego przed latem ? Odpowiedz Link
reniatoja te orzeszki piniowe 04.03.06, 10:47 to są takie troche podobne do ziaren słonecznika i mają taki tłusty, leciutko słodkawy smak? Albo po prostu - jak one nazywają się po grecku? Odpowiedz Link