Dodaj do ulubionych

niedzwiedzico, jakie mleko pije staś?

23.03.06, 16:31
cholera zaczynam szukać mieszanki dla uszatu.. nan ha wywołał protest i
wrzask niemożliwy! kupiłam dziś humanę. zaraz będę testować, ale coś czuje że
itak skończy się na jedzeniu mamy..
Obserwuj wątek
    • juleczka4 Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 23.03.06, 16:35
      Grubasko jeśli to nie tajemnica to możesz mi zdradzić jak ma na imię twój
      słodki Uszat??

Plose smile)))
      • grubaska20 ależ plose baldzo..:) 23.03.06, 16:45
        nasz uszatu to jasiosmile
        • juleczka4 Re: ależ plose baldzo..:) 23.03.06, 16:46
          grubaska20 napisała:

> nasz uszatu to jasiosmile

Jasieczek - super smile
    • mmagi humana jest wstretna w smaku,kup Bebylon:-) 23.03.06, 16:37

• bzz_bzz Re: humana jest wstretna w smaku,kup Bebylon:-) 24.03.06, 12:05
        Niektóre dzieci przepadają za wstrętnym pokarmem smile
    • mamba30 Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 23.03.06, 16:38
      a Ovita Nutricia nie robi czasem mleka???
      • grubaska20 Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 23.03.06, 16:55
        jeżu, pojęcia kompletnie nie mam, bo na mną sie żywił, to się nawet nie
        interesowałam..
        a tą humanę słuchajcie nawet pije!!!! tzn by wypił, gdyby potrafił pić z
        butelki hehetongue_out tak sobie dziamle tąbutelkę, soczek po jakiejś godzinie
        opędzluje 100 ml, ale przeceiż jak on będzie tak jadł godzine, to przeceiż
        dramat!
        • tiggerific Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 23.03.06, 20:29
          dzieci bardzo dobrze tolerują bebiko, mogę polecić przetestowałam na własnych.
          • maretina Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 23.03.06, 21:14
            moje dziecko wcina bebilon 2.
          • mamba30 Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 23.03.06, 21:22
            tiggerific napisała:

> dzieci bardzo dobrze tolerują bebiko, mogę polecić przetestowałam na własnych.
            >

o to to to.... mój młody jakieś 11 lat temu pił właśnie Bebico smile
    • maretina Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 23.03.06, 21:15
      grubaska20 napisała:

> cholera zaczynam szukać mieszanki dla uszatu.. nan ha wywołał protest i
      > wrzask niemożliwy! kupiłam dziś humanę. zaraz będę testować, ale coś czuje że
      > itak skończy się na jedzeniu mamy..
      mleka HA sa malo slodkie, dzieci ich zazwyczaj nie lubia.
    • niedzwiedzica_sousie Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 24.03.06, 08:15
      Niedźwiedziątko pije nutramigen. To jest na receptę, dla dzieci podejrzanych o
      skłonność do alergii na krowie mleko (miał takie zaczerwienione policzki i
      piediatra zabronił dawać normalne mleka)
      • aasiula1 Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 24.03.06, 12:51
        Julka też na nutramigenie jechała. Ma to okropny smak wymiocin, ale mojej to w
        niczym nie przeszkadzało
    • aguszak Grubasko, a czy Jaś ma wskazanie do picia... 24.03.06, 09:01
      ... mleka dla alergików?
      Bo jeżeli nie, to polecam Bebilon, albo Bebiko smile
      • maretina Re: Grubasko, a czy Jaś ma wskazanie do picia... 24.03.06, 09:51
        dziwi mnie to, ze od razu nutramigen. a moze wzwykle HA by wystarczylo? no i
        skad podejrzenie o alergie? kajtek mial suche i czerwone poliki, dostal
        specjalny krem, zeszlo. to bylo od suchego powietrza.
        • niedzwiedzica_sousie Re: Grubasko, a czy Jaś ma wskazanie do picia... 24.03.06, 09:57
          Stasiu też miał suche i czerwone poliki a smarowanie nie pomagało nic a nic.
          Najpierw dostał HA i tez nie było różnicy więc pediatra powiedział że nie ma co
          ryzykować, trzeba wyeliminowac alergeny i już. dlatego nutramigen. A coś w tym
          złego? Nutramigen jakiś gorszy od innych mlek?
          • maretina Re: Grubasko, a czy Jaś ma wskazanie do picia... 24.03.06, 11:29
            w smaku najgorszysmile
            • niedzwiedzica_sousie Re: Grubasko, a czy Jaś ma wskazanie do picia... 24.03.06, 13:30
              na szczęście moje dziecko o tym nie wie! smile
    • niedzwiedzica_sousie Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 24.03.06, 10:27
      a może to nie chodzi o mleko tylko o butelkę? spróbuj z kauczukowym smoczkiem
      (taki żółty) one są bardziej miękkie i w związku z tym bardziej przypominają
      cycka niż silikonowe. poza tym ja dodaję do mleka kaszki bananowej, bez kaszki
      nie zeżre gnojek! ja się z moim nawalczyłam strasznie, żeby zaczął pić z butli.
      możesz też spróbować nauczyć go pić z butli wodę, albo względnie jakąś herbatkę
      i jak już opanuje tę sztukę, to wtedy dać mu mleko. albo spróbuj odciągnąć
      swoje i podać mu w butli. jeśli nie będzie chciał to znaczy że ma olew na
      butelkę a nie że nie smakuje mu mleko.
      • grubaska20 Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 24.03.06, 10:47
        mamy butelkę habermana, butelke avetn z silikonowym, i nuk z kauczukowym
        smoczkiem. nie cholery, tylko dziamle, bawi się butelką. daję mu soczki z
        butelki, no to przez godzinę wydziamle 90, 100 ml, al eprzecież tak się nie da
        jeść hehetongue_out
        nie wiem, czy to chodzi o to, ze kauczuk, czy że nuk, ale ten smoczek to
        dramat. nałyka sie biedak powietrza przy tej zabawie jak głupi, potem beka jak
        świnka w nieskończonośćtongue_out
        • niedzwiedzica_sousie Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 24.03.06, 11:04
          o matko smile)))
          mój tylko nuki toleruje.
          może on głodny nie jest i dlatego nie ma motywacji do ciągnięcia w większym
          tempie?
          a najlepiej to po prostu poczekaj z tydzień. nie dawaj mu butli a potem spróbuj
          znowu.
          • grubaska20 Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 24.03.06, 11:41
            no może rzeczywiście tak zrobię.. albo głodem drania! hehetongue_out spróbuję moze, jak
            faktycznie będzie głodny, najlepiej chyba rano co? ach, to moje uszaciszcze..smile
            • niedzwiedzica_sousie Re: niedzwiedzico, jakie mleko pije staś? 24.03.06, 13:31
              kochana, jestem z tobą, mój to też jest maxi trudniak, marudniak i w ogóle.
              chociaż z każdym dniem jest lepiej. wyobraź sobie, że w wieku 7 miesięcy
              nauczył się ssać smoka. od tygodnia zasypia ze smoczkiem a ja i mężulo nie
              możemy się nadziwić, że zamiast godziny noszenia, jedno wetknięcie i spokój!!!!
    • aasiula1 a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 11:43

• grubaska20 Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 11:46
        no wiesz.. za tydzień skończy pół roku. jest juz duży, nie wykarmie takiego
        dużakasmile poza tym, moje piersi, czy to co z nich zostało..uncertain wyją już basta!
        • bzz_bzz Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 12:08
          Cienka jesteś. Ja wytrzymałam prawie 2 lata :p
          • grubaska20 Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 12:26
            not faktycznie jestem cienka!! hehesmile
            normalnie jesteś moim laktacyjnym idolem!wink
            • aasiula1 buahahahahah, laktacyjny idol 24.03.06, 12:50
              ja się nie załapię, bo Julkę tylko 5 miesięcy karmiłam. Mam nadzieję, że tym
              razem dłużej pociągnę. Chociaż już po dwóch tygodniach cyckowia mam tak
              wymęczone, że szok!!!
              • grubaska20 Re: buahahahahah, laktacyjny idol 24.03.06, 12:54
                no tak, bo to przecież już druga bestia się nimi pasie..;P
                a swoją droga jak zuzia? jejku, jakie to fajne mieć takie małe paprosze..smile
                • aasiula1 Re: buahahahahah, laktacyjny idol 24.03.06, 12:59
                  Zuzia to prawdziwy ssak! Nic tylko cyc i cyc. I nie chce sama leżeć tylko na
                  rączki, towarzyska bestia.
                  A wczoraj była wyrobić sobie paszport. Wywołała niezłe zamieszanie, bo nie
                  chciała się do zdjęcia obudzić (jak na złość). Jak się w końcu obudziła to była
                  lekko nieprzytomna i wygląda na fotce jak po zakrapianej imprezie smile))
                  • grubaska20 Re: buahahahahah, laktacyjny idol 24.03.06, 13:04
                    hehehesmile nasz usztiel też z tych mocno ssących, jeszcze w szpitalu, latino
                    pochylił się nad nimi na buziaka, a uszatu go za nos i ciumkanie! hehesmile mamy
                    zdjecie tej akcji, to trwało może parę sekund, zostawił tatowi czarną malinkę
                    na czubku nosa! hehesmile jaki był ldumny z tej malinki- to mój syn!smile
                    a kiedy opuszczacie ten polski padół łez i rozpaczy?
                    • aasiula1 Re: buahahahahah, laktacyjny idol 24.03.06, 15:05
                      miało być dzisiaj, ale się nie udało i mężowiwiu sam poleciał sad Wraca 30
                      kwietnia i w połowie maja lecimy (mam nadzieję, ze nic nie wyskoczy)
            • bzz_bzz Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 14:14

grubaska20 napisała:

> not faktycznie jestem cienka!! hehesmile
              > normalnie jesteś moim laktacyjnym idolem!wink

smile))))))))
            • mamba30 Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 16:57
              grubaska20 napisała:

> not faktycznie jestem cienka!! hehesmile
              > normalnie jesteś moim laktacyjnym idolem!wink

e tam, uważam, że pół roku w zupelności wystarczy smile)
          • pierozek_monika Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 13:12
            ja rok smile
            potem karmienie nie ma już takiego wpływu na wygląd piersi.
            Najbardziej mi się dała we znaki pierwsza doba po porodzie.
          • niedzwiedzica_sousie Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 13:35
            grubaska może dawać cycka hobbystycznie. a butli musi się nauczyć i tak. bo
            dziecko na samym cycku = więzienie dla matki!
            • bzz_bzz Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 14:14
              W tym wieku, to już może jeść papki różne różniste, a mleko można ściągać na
              czas wypadów. Ja chodziłam do szkoły (pierwszy rok małej) i do pracy (drugi
              rok). Dałam radę, chociaż jestem świadoma, że niezawsze się udaje smile
              • niedzwiedzica_sousie Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 15:00
                możesz ściągać, ale jak bejbi to wypije, skoro nie umie z butli???
                • bzz_bzz Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 15:02
                  ze szlanki? big_grinDDDDD
                  Nauczy się smile Soczki daje radę, to i mleko pójdzie smile
                • aasiula1 Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 15:07
                  ja młodej zapodawałam herbatkę z kopru ze strzykawki, specjalnie żeby nie
                  uczyła się ciągnąć z butli
                  • bzz_bzz Re: a dlaczego chcesz go odstawić??? 24.03.06, 16:10
                    Mamcia mi zawsze mówiła: ze szklanki dawaj pić, czasem nie żadnych kubeczków z
                    dzióbkiem, bo się nauczy i będzie latać z tym kubkiem, a ze szklanki nie będzie
                    umieć. O! Oczywiście lepsza taka z arcorocu, albo dur(al)exu, albo od mutelli
                    chociaż, żeby dzieciak nie ugryzł smile
                    A strzykawka - ciekawy pomysł, chociaż na karmienie chyba zbyt męczący? Ale na
                    herbatkę spoko smile)
                    • mmagi niemadry pomysł dawac dziecku pic ze szklanki, 24.03.06, 16:15
                      no chyba ze za szklankę robi słoiksmile)))
                      moja córka miała 9 miesiecy jak tesciowa oczywiscie najmądrzejsza na swiecie
                      dała jej pic ze szklanki a ona chaps i kawał szklanki został w buzismile
                      oczywiscie okazało sie ze mam dziwne dziecko,bo jak by to mógl byc głupi pomysł
                      dewoty,dawac dziecku pic z cienkiego szkłasmile
                      • bzz_bzz Re: niemadry pomysł dawac dziecku pic ze szklanki 24.03.06, 16:42
                        To Twoje dziecko to jakieś DZIIIIIWNE jest.. smile))))
                        Hihi, rzeczywiście - starsze panie, to już tak mają, że ubierają dzieci w
                        kożuchy, karmią kachą, i wymyślają jeszcze milion innych "najlepszych dla
                        dziecka" czynności i rzeczy smile))
                        • mmagi Re: niemadry pomysł dawac dziecku pic ze szklanki 24.03.06, 16:43
                          wiesz ona wtedy miała moze ze 47 lat wiec powinna troszke myślec,dewota jedna:-
                          ))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka