magia.zemsty 23.04.06, 17:18 Jak zmniejszyć plik, pomocy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magia.zemsty Re: Browanx:) 23.04.06, 17:29 To jest chyba jpeg, ale pixreesizer nie przyjmuje Odpowiedz Link
lena_zet Re:halo halo 23.04.06, 17:33 aha jeśli chcesz to prześlij mi plik, spróbuję zmniejszyć i odeślę z powrotem Odpowiedz Link
magia.zemsty Re:halo halo 23.04.06, 17:34 Jakieś korepetycje by mi sie przydały, bo obciach jak cholera Odpowiedz Link
lena_zet Re:halo halo 23.04.06, 17:35 no weź przestań nie ma się czym przejmować, to nieistotne Odpowiedz Link
magia.zemsty Re:halo halo 23.04.06, 17:38 Musze sie nauczyć, ale niestety najłatwiej mi przychodzi nauka tego, czego nie trzeba, coż za popieprzony chgarakter Odpowiedz Link
magia.zemsty Re:halo halo 23.04.06, 17:42 Z drugiej strony, moze mamy cudowne charakterki tylko tak nam wmawiano Odpowiedz Link
lena_zet Re:halo halo 23.04.06, 17:44 nie wiem, zawsze mi mówiono, że jestem pyskata, niesympatyczna i w ogóle do dupy , chyba mieli rację albo ja zaczynam w to wierzyć ech Odpowiedz Link
magia.zemsty Re:halo halo 23.04.06, 17:47 Mnie równiez, a forum dodatkowo pozwoliło mi na pewien rodzaj regresu Odpowiedz Link
lena_zet Re:halo halo 23.04.06, 17:50 to głupie może, ale mnie forum pozwoliło zrozumieć, że nic tak w życiu się nie liczy jak szacunek do siebie i innych, kiedyś takie brednie wypisywałam do ludzi raniąc ich, że teraz wstyd mi to czytać Odpowiedz Link
magia.zemsty Re:halo halo 23.04.06, 17:52 A myślisz, ze ja co? Wystarczyło skojarzenie z moja babka i była jazda, jak ja jej nie lubie Odpowiedz Link
lena_zet Re:halo halo 23.04.06, 17:53 jak dobrze, że nie muszę spotykać się z ludźmi, ktorych nie znoszę!a moją babcię kocham bardzo mocno i wiem, że jak umrze to ja już zostanę sama jak palec Odpowiedz Link
lena_zet Re:halo halo 23.04.06, 17:58 to lepiej nie piszmy o niej, bo znowu się wkurzysz Odpowiedz Link
magia.zemsty Re:halo halo 23.04.06, 18:04 Nie chce mi sie o niej gadac, i tak mam takie myślenice, że za przeproszeniem ...wica mnie bierze Odpowiedz Link
tygrysio_misio Re: Browanx:) 23.04.06, 17:47 no to do tematy obciachu to ja dodam..mam tak zrombanego kompa ze szok..temu boje sie doinstalowa cos bo juz mi ledwo chodzi nie chce mi sie samej nim zajmowac...potrzebuje informatyka...ale cholera ktos kogo moglam wykorzystac jest juz moim bylym...lipa jak cholera;] kto mi zrobie formata a otem pouzupelnia mi te wszystki programy i kodeki i wogole...zaznaczam,ze nie mam orginalnych programow wiec czaem trzeba sie pobawic niezle..szczegolnie ze ostatnio mi sie stacja dyskow i CD psuje;] pytanie..wyj..bac czy szukac dalej informatyka Odpowiedz Link
magia.zemsty Re: Browanx:) 23.04.06, 17:51 Ja we wszelkich tematach matematycznych, informatycznych jestem tak zielona, że aż wydaje się to niemożliwe. Najprosztszej rzeczy, takiej jak np przeliczenie kursu walut jest dla mnei niemożliwe bez przelicznika, chyba już bardziej zielonym byc nie można Odpowiedz Link
lena_zet Re: dobrze, że mam chłopa! 23.04.06, 17:54 chociaż reinstalacją się zajmie hehe Odpowiedz Link
gosiaes Re: Magia - to proste 23.04.06, 19:48 Przy zmniejszaniu zdjęć najprościej skorzystac z programu Paint który znajduje się w WinXP w Start->Programy->Akcesoria.Otwieramy za jego pomocą zdjęcie,najlepiej kliknąć na zdjęciu prawym klawiszem myszy i wybrać opcję otwórz za pomocą...Paint.Jak zdjęcie jest juz otwarte to wybieramy z paska zadań na górze Obraz- >Rozciągnij/Pochyl i wpisujemy przy opcji Rozciąganie w obu okienkach 35% i Ok.Teraz pozostaje tylko wybrać Plik->Zapisz i już.W tej samej opcji Obraz jest zakładka Atrybuty,za której pomocą można po zapamiętaniu sprawdzić ile zdjęcie 'waży',do Galerii nie wchodzą większe niż 64 kB.Jeżeli więc zdjęcie jest cały czas za duże to musimy raz jeszcze powtórzyc całą operację i pomniejszać do skutku. Ważna uwaga:czasem chcemy zachować zdjęcie oryginalne w rozmiarach niezmienionych czyli duże objętościowo.Wtedy nalezy skopiować zdjęcie na pulpit np.,zmienić mu nazwę(z prawokliku myszą)i na tym ze zmienioną nazwą bawić się w zmniejszanie Odpowiedz Link
gosiaes Re: Magia - to proste 23.04.06, 19:50 Żeby nie było, ze jestem taka "mundra" - przekopiowałam to z jakiegoś innego forum Sprawdzony sposób - pozdroo) Odpowiedz Link
magia.zemsty Re: Magia - to proste 23.04.06, 20:04 Dzieki, ale chyba poprosze o to Lene Odpowiedz Link
magia.zemsty Re: Magia - to proste 23.04.06, 20:13 Zainstaluje sobie jutro photoshopa, inaczej nic nie zrobie Odpowiedz Link
magia.zemsty Re: Magia - to proste 23.04.06, 20:17 Przynajmniej sobie przypomne, a Ty mi podpowiesz może jak się edytuje obszar niezaznaczony (gdzie jest ta opcja), bo zapomniałam Odpowiedz Link
magia.zemsty Re: Magia - to proste 23.04.06, 22:02 Dzieki, pobawie sie jutro w photpshopie Odpowiedz Link
lena_zet Re: Magia - to proste 23.04.06, 22:04 o!to jest [ponoć fajny program, chociaż ja się na nim kompletnie nie znam Odpowiedz Link
magia.zemsty Re: Magia - to proste 23.04.06, 22:05 Ja tez znałam tylko opcje, które były mi potrzebne, do tworzenia grafiki nawet nie siegałam Odpowiedz Link
lena_zet Re: Magia - to proste 23.04.06, 22:08 a power pointa znasz?muszę zrobić prezentację a nigdy w nim nie dzialałam Odpowiedz Link