Dodaj do ulubionych

Do obrazonej Alpepe!

03.08.06, 12:56
Kochana! Nie gniewaj sie, nie wiedzialam jeszcze wiele, wtedy gdy z Toba
pisalam. Wyniki dorwalam przedwczoraj i wszystko stanelo na glowie. Informuje
Cie jako pierwsza, ze zmienil mi tablety na czysta tyroksyne. Polowa sukcesu.
Ale...wczoraj bylam oddac krew, bo te poprzednie wyniki nie byly ok i... jest
jeszcze gorzej! Kwas moczowy pogorszyl sie (przekroczone o 0,6 a bylo o 0,2),
no i z watroba cos nie tak (ostatnio bylo OK - moze to wina zmiany antykow?).
Juz nie wiem, co mam ze soba robic sad

-
Comedamus et bibamus, cras enim moriemur!
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:12
      nio, niech ci będzie, przeprosiny przyjęte, ostatecznie...
      Hashi się cięzko leczy i mało któremu lekarzowi chce się w to wgłębiać, więc
      jest tak, jak napisałaś, sama musisz się doinformować na forach i wiedzieć, jak,
      co i z czym.
      To z wątrobą, to może mieć faktycznie. związek z pigułami. W polskich
      radiostacjach ostatnio chodzi reklama leku osłaniającego watrobę, którą to
      wątrobę uszkadzają antybiotyki i "antyki" właśnie. Ktoś to wreszcie głośno
      powiedział, aczkolwiek w celach napędzenia sobie klientów.
      pzdr
      • mmagi a jak sie nazywa? 03.08.06, 13:14

• alpepe Re: a jak sie nazywa? 03.08.06, 13:20
          ten lek? Nie wiem, ostatnio słucham bez reklam, a te reklamy były chyba na rmf
          lub zetce.
          • mmagi to jak usłuszysz to zapodaj:-) 03.08.06, 13:22

• hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:17
        Dzieki Ci dobra Kobieto. Tylko nie kaz mi ubierac wora pokutnego wink
        Co do antykow, to nie wiem, co robic. Pol roku bralam Logest, potem tu w
        Niemczech jego odpowiednik, ale ze zawsze na te piguly trzeba czekac i zamawiac
        w aptece, lekarz po miesiecznej przerwie wypisal mi nowe. Pierwszy blacik
        zezerlam, od wczoraj mam przerwe. No i nie wiem, czyy dalej ciagnac te, czy
        znow zmienic na tamte? Lekarz kazal ja brac, bo powiedzial, ze nie chce byc
        potem winny wink A za dwa miechy mam przyjsc znow badania krwi zrobic i wtedy
        zastanowimy sie czy cos trzeba dodatkowego lykac czy nie. Kurka, nie wiem czy
        go sluchac czy nie... Do gina nie zdaze skoczyc przed wyjazdem, bo terminow juz
        nie maja sad
    • mmagi Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:16
      moze wez wszystkie papiórki jakie masz,badania itp i pokaz w Polsce
      lekarzowi,co????
      • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:19
        W tym problem ze nie mam zadnych papiorkow! Wszytsko idzie poczta czy faxem od
        lekarza do lekarza. Te z tarczycy to sobie wypozyczylam na chybcika. Reszta w
        komputerach siedzi. Taki system - wyniki nie sa wlasnoscia chorego.
        • alpepe Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:22
          hatige, ty się lepiej doinformuj o prawach pachenta, bo nie wierzę, by tylko w
          Polsce wyniki badań i dokumentacja były dla pacjentów do wglądu.
          • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:25
            poogladac moge, ale tak jak w Polsce, zeby do lapy dostac i miec w domu na
            stale czy tez przyniesc od lekarza do lekarza, to tego tu nie ma. Mysle, ze
            gdybym chciala kopie zrobic, to moze by mi pozwolili?
          • annajustyna Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:27
            Do wgladu na zadanie tak. Ale sa wlasnoscia lekarza (a wlasciwie gabinetuwink)).
            Takie ejst prawo niemeickie. Hatige, ja bym odstawila natychmiast antyki...I
            przebadaj sie jeszcze raz w pl...
            • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:31
              sama nie wiem, moze uda mi sie jakos wcisnac jutro do gina tylko na rozmowe.
              Ech...
              • annajustyna Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:36
                Gin to gin...Tutaj by sie jakis madry od watroby przydal...
        • mmagi do dupy,u nas jest lepij,masz wszystko w łapie:) 03.08.06, 13:23

• ocean.niespokojny Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:26
          zawsze możesz zrobic badania w polsce jesli Ci sie chce
          wyniki hormonów masz w ten sam dzień, przeciwciał na nastepny czasami szybciej
          ale tak naprawde to nie ma sensu
          nic ci nowego nie zaproponuje bo na hashi nie ma lekarstwa, stabilizujesz tsh i
          reszte, ja biorę poza eutyroksem tez selen bo słyszałam nie raz że zmniejsza
          przeciwciała przy hashi, lepiej się tez czuje na diecie bardziej białkowej ale
          obawiam sie ze nie jest to zdrowe na dłuższą metę,
          dzisiaj odbieram wynik na przeciwciała antyfosfolipidowe, ciekawa jestem czy mam
          tez i to cholerstwo
          • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:30
            a to co takiego?
            • ocean.niespokojny Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:33
              antyfosfolipidowe?? hashi jest chorobą autoagresywną i często występuje wspólnie
              z innymi tego typu,
              ja miałabym to w tyłku czy mam inne czy nie i Tobie tez radze tam je mieć
              tyle ze teraz staram się o bobasa a te przeciwciała antyfosfol. powodują
              poronienia- można temu zaradzić ale trzeba wiedzieć że się je ma smile
              • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:34
                to mnie to czeka w przyszlym roku (staranie sie). W takim razie zycze
                powodzenia i 3mam moooocno kciuki!
                • ocean.niespokojny Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:37
                  smile
                  jedz selen
                  kontroluj hormony
                  a przede wszystkim musisz się wyciszyć, nie stresować i wysypiać,
                  u mnie często z mega stresem a choćby i nie przespaną noca przychodzi zapalenie
                  a jak u Ciebie z wagą?/?
                  • annajustyna Dziewczyny, sorry za glupie pytanie, ale 03.08.06, 13:38
                    co to jest hashi??? HSH??? Hepatitis???
                    • ocean.niespokojny Re: Dziewczyny, sorry za glupie pytanie, ale 03.08.06, 13:39
                      hashimoto, choroba immunologiczna, autoagresywna, przewlekłe zapalenie tarczycy
                    • annajustyna Re: Dziewczyny, sorry za glupie pytanie, ale 03.08.06, 13:40
                      aaa, juz kumam. Hatoge, Ty idz nie do gina, a do endrologa!!! Ewentualnie
                      gina-endrologa!!! W Poznaniu jest b. dobry lekarz, dr Ruchala!!!
                      • ocean.niespokojny Re: Dziewczyny, sorry za glupie pytanie, ale 03.08.06, 13:41
                        no tez właśnie do Ruchały chodziłam smile endokrynologa
                        • mmagi aaaaaaaaaaaaaaaaaale sie obsmiałam z tej ruchały:) 03.08.06, 13:53

• ocean.niespokojny Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaale sie obsmiałam z tej ruch 03.08.06, 13:55
                            smile
                            tez mnie dziwi dlaczego nie zmienił nazwiska smile az głupi dzwonic i umawiac sie
                            podając takie smile
                            • mmagi Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaale sie obsmiałam z tej ruch 03.08.06, 13:58
                              normalnie az mnie sie cycki ze smiechu trzesasmile)
                              pan Ruchał?..............taaa przed chwiląsmile)))
                              • ocean.niespokojny Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaale sie obsmiałam z tej ruch 03.08.06, 13:59
                                są gorsze np wincenty pipka z radia !!
                                • mmagi Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaale sie obsmiałam z tej ruch 03.08.06, 14:02
                                  aa tam pipka,cipa tez jestsmile)
                            • hatige eeee tam , moja babcia wspomina jak to w dziecinst 03.08.06, 13:59
                              wie chodzila po cukierki do Chuja (serio!), a ciocia wspominala jak kucharka na
                              weselu jej siostry byla Chujka, a jej maz nieswiadomy nazwiska kucharki, gdy
                              tesciowa powiedziala, ze ma isc poprosic o dokladke Chujke, spanikowal, bal sie
                              i myslal, ze obrazi kobite, bo tesciowa zarty sobie z niego stroi.

A co do tego Chuja, to ona powtarzal, ze CHujem sie urodzil i Chujem umrze. Nie
                              zmienil nazwiska.

Amen.
                              • hatige Re: eeee tam , moja babcia wspomina jak to w dzie 03.08.06, 14:00
                                on mialo byc, nie ona.
                              • mmagi :-)))))))))))))))))))))))))) 03.08.06, 14:04

• hatige Re: Dziewczyny, sorry za glupie pytanie, ale 03.08.06, 13:42
                        moj gin robil specjalizacje z tarczycy. Niestety do Poznania mi nie pod drodze
                        (jestem ze Slaska).
                      • niedzwiedzica_sousie Re: Dziewczyny, sorry za glupie pytanie, ale 03.08.06, 14:38
                        albo Andrzejewska - bardzo dobra gin-endokr.
                  • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:41
                    z waga tragicznie, zawsze bylam pulpetowata, ale w ciagu roku koszmarnie
                    przytylam. Tylko nie pytaj, ile waze. Powiem Ci, ze mam duza nadwage. Aktualnie
                    jestem od tygodnia na diecie MM (stosuje rygorystycznie, zadnych wylaman).
                    Polecialy 2kg.
                    • ocean.niespokojny Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:42
                      ta dieta jest bardzo dobra przy hashi smile będzie dobrze
                      • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:45
                        konsultowalam ja z lekarzem i wyrazil zgode, wiec mysle, ze jakos bedzie. Mam
                        silna wole. jak mysliisz, czy przyjmowanie tyroksyny przyczyni sie tez do
                        chudniecia? Hehe, tonacy brzytwy sie chwyta...
                        • ocean.niespokojny Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:49
                          oczywiście smile
                          kiedyś tyroksyna była na czarnym rynku-kupowały ją modelki żeby sie jeszcze
                          bardziej wyszczuplić smile
                          od kiedy przyjmujesz tyroksyne?
                          • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:51
                            z miesiac bralam zen lek z jodem, a od jutra czysta tyroksyna
                            • ocean.niespokojny Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:53
                              dzięki tyroksynie wrócisz do formy chociaż tendencje zawsze będą,
                              • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:56
                                No mam nadzieje. Teraz jade do Polski wybrac sukienke i nieco sie boje, ze to
                                za wczesnie, bo jesli do grunia z 15 kg schudne, to beda miec chyba duzo do
                                poprawek. A jak nie schudne sad Rany, jakie to wszytsko trudne...
                                • ocean.niespokojny Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 13:57
                                  schudniesz na 100%, ja bym z sukienką poczekała chociaż z trzy miesiące, tym
                                  bardziej jak mówisz ze masz duzo do zrzucenia to zwalisz to na pewno
                                  • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 14:02
                                    a zdaze na grudzien? wiesz, jak czytam forum wesele i slub, to tam panika z
                                    sukienkami. My slubujemy w Boze Narodzenie. Do tego czasu planuje jeszcze jeden
                                    (gora dwa) wyjazdy do Polski. Nie wiem, czy da sie rade...
                                    • ocean.niespokojny Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 14:07
                                      chociaż z dwa miesiące poczekaj smile
                                      nie wiem czy zdążysz ale jeśli szyjesz no to wystarczy zgrac sie nawet
                                      telefonicznie z projektantką etc powiadomić ze bedizesz tylko wtedy i juz
                                      ja szłam w białej garsonce którą kupiłam niecały miesiąc przed slubem
                                      • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 14:10
                                        a mnie sie marzy suknia, nawet wiem jaka. Slyszalam, ze w Katowicach jest
                                        studio, gdzie szyja suknie w 3 dni, tylko od razu trzeba sie zdecydowac na
                                        material (terza musze pootwierdzic donosy, bo to bardzo by mi odpowiadalo!)
                                        • annajustyna Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 14:19
                                          Ja szylam suknie miesiac przed. Ostatnie poprawke 2 dni przed slubem. Wczesniej
                                          nawet nie chca szyc, bo przeciez mozna utyc/schudnac.
                                          • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 14:21
                                            to mnie pocieszylas smile
                                            • annajustyna Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 15:24
                                              Tzn. wmoim salonie nie cha. Moze u Ciebie bedzie inaczej, ale takie wahania
                                              wagi sa naprawde niebezpieczne: suknia moze zle lezec itd...
                                        • alpepe Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 15:27
                                          to skąd ty jesteś? z Mysłowic, czy z Katowic?
                                          • hatige Re: Do obrazonej Alpepe! 03.08.06, 20:28
                                            ani z Myslowic, ani z Katowic smile W Myslowicach byl najblizszy Deichmann (teraz
                                            sa juz wszedzie).
    • six_a Re: a dlaczego ja czytam 'do obrzezanej' 03.08.06, 13:28
      to naprawdę nie wiem smile
      • alpepe Re: a dlaczego ja czytam 'do obrzezanej' 03.08.06, 13:41
        a ja wiem, to przez ten wątek o żydówce na bilboardzie, teraz Tobie się wszystko
        kojarzy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka