krambambulia 21.09.06, 16:39 szalik. Biało-czerwono-biały Czy ktos zna strony o robótkach ręcznych? Bo ja znam tylko jeden ścieg, a bym się chciała nauczyć innych... ))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hatige Re: Robię na drutach 21.09.06, 18:02 zajrzyj tu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23390 i tam zadaj pytanie. Na pewno laski wiedza cos na ten temat Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach Re: Robię na drutach 21.09.06, 18:31 krambambulia napisała: > szalik. Biało-czerwono-biały > Czy ktos zna strony o robótkach ręcznych? Bo ja znam tylko jeden ścieg, a bym > się chciała nauczyć innych... ))) jest takie pismo "robotki reczne". Odpowiedz Link
illiko Re: Robię na drutach 21.09.06, 23:49 prosze wybaczyc wtargniecie, ale poniewaz tez jestem poniekad w temacie (oswajam maszyne do szycia ) .... www.cafeart.pl/content/view/66/129/ Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Robię na drutach 21.09.06, 23:58 tu się nie przeprasza tylko się wtarga a rosa się chwali na temat swoich zdolności i chwali, może to trzeba by dla dobra forum sprawdzić jak jej te robótki na drutach wychodzą? Odpowiedz Link
krambambulia Re: Robię na drutach 22.09.06, 12:40 Jak skończę to poprosze żeby 16 ktos mi fotę strzelił na mieście, to wyślę ) Odpowiedz Link
reniatoja Re: Robię na drutach 22.09.06, 00:14 Ja zrobiłam minionej zimy zajebisty szalik, długości mniej wiecej 2 metrów, sciegiem angielskim, ale nie wiem jak ci to wytłumaczyć. Ewentualnie zrób zwykłym ściągaczem, ryżem, albo same prawe robisz - to juz najprościej jak mozliwe, ale nieciekaw wzór wyjdzie. Wtedy szalik nie bedzie się skręcał po bokach i będzie miał swoja szerokość, bo jak zrobisz rząD prawo - rząd lewo to kaplica, rurkę będziesz miała, a nie szalik. Odpowiedz Link
krambambulia Re: Robię na drutach 22.09.06, 12:39 No właśnie kończę dziergać (szalik ma mieć 2 metry, żeby było go widać na manifestacjach) ryżem, ale chcę na Gwiazdkę zrobić jeszcze dwa. Tyle ze ładne, na prezent ))) więc szukam obrazkowych kursów... Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Robię na drutach 22.09.06, 09:37 ja mam na swoim koncie parę swetrów, ha! Odpowiedz Link