Dodaj do ulubionych

żenada...

22.01.07, 14:55
fragment z artykułu o gimnazjum w gdansku i wyroku jaki zapadł w spr
samobojstwa Ani: "Rozżaleni decyzją sądu byli rodzice gimnazjalistów. "Mój
syn coraz bardziej się załamuje, za 2-3 tygodnie będą z niego psychiczne
zwłoki i kto go wtedy wyleczy, jakimi kosztami? Chcemy tylko, żeby nasze
dzieci odpowiadały z wolnej stopy i były zwolnione ze schroniska" - mówił
dziennikarzom ojciec Michała."

jasneeeeeeeeeeeee kurna, może otoczyć "poszkodowanych" chlopców i ich rodziny
opieka psychologa ????? przcież dzieci tylko żartowały, nie chciały źle ...

kurwa - nóż sie w kieszeni otwiera jak sie slucha i czyta takie wypowiedzi
niby dorosłych ludzi o wyczynach ich "pociech"! a gdzie byli jak był czas na
wychowanie dzieci ?

i dobrze - niech siedza w poprawczaku!!!
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: żenada... 22.01.07, 15:02
      monalisa.pl napisała:

> fragment z artykułu o gimnazjum w gdansku i wyroku jaki zapadł w spr
      > samobojstwa Ani: "Rozżaleni decyzją sądu byli rodzice gimnazjalistów. "Mój
      > syn coraz bardziej się załamuje, za 2-3 tygodnie będą z niego psychiczne
      > zwłoki i kto go wtedy wyleczy, jakimi kosztami? Chcemy tylko, żeby nasze
      > dzieci odpowiadały z wolnej stopy i były zwolnione ze schroniska" - mówił
      > dziennikarzom ojciec Michała."

w sumie prawda,czy się to komu podoba czy nie czy mu się kłóci z poczuciem
      sprawiedliwości ale im szybciej wyjdą tym lepiej dla nich,to naprawdę ledwo
      dzieci,ich ewentualny pobyt w poprawczaku na gorzej tylko wyjdzie
    • niedzwiedzica_sousie Re: żenada... 22.01.07, 15:02
      e tam, mona, nie daj się zwieść sensacyjnym doniesieniom mediów, które całą
      sprawę rozdmuchały. przecież odzyskano film i widać, że nie było mowy o
      molestowaniu!
      • mmagi napisz jej co czytałaś o tej pannie,chyba mówiłaś 22.01.07, 15:03
        ze w Wprostsmile
        • niedzwiedzica_sousie Re: napisz jej co czytałaś o tej pannie,chyba mów 22.01.07, 15:07
          no właśnie nie pamiętam, w którym tygodniku, ale był duży artykuł, że
          dziewczyna miała na koncie próby samobójcze, że była rozchwiana emocjonalnie
          itd.
          natomiast wydarzenie w klasie było opisane, jako wygłupy, które się zdarzają na
          porządku dziennym, że ona sie goniła po klasie z chłopakami śmiejąc się, jak
          weszła pod ławkę to osunęły jej się spodnie biodrówki i już nie pamiętam, co za
          widok dokładnie się okazał oczom pozostałych, czy gacie, czy dupa czy co tam. w
          każdym razie, tym się załamała, wybiegła z klasy z rykiem. natomiast koleś,
          który to nagrywał na komórkę usunął filmik na jej prośbę.

sprawa jest niezmiernie przykra, dziewczyna się zabiła, nic tego nie cofnie, a
          już na pewno nie szukanie kozła ofiarnego. żeby nie doszło do tragedii, jak
          następna osoba z tego powodu się zabije (chłopacy maja myśli samobójcze)
          • monalisa.pl Re: napisz jej co czytałaś o tej pannie,chyba mów 22.01.07, 15:14
            jakos mi trudno w to uwierzyc...
            wydaje mi sie ze nie bez powodu taki art pojawia sie teraz w prasie (oczywiscie
            na korzysc tych biednych chlopców niewinnie oskarzonych...tiaaa...)

od razu nasuwa mi sie na mysl kawał jak mąz zeznawał w sadzie ze zona sie
            potknęła i 78 razy zranila sie nozem w plecy.
            • niedzwiedzica_sousie Re: napisz jej co czytałaś o tej pannie,chyba mów 22.01.07, 15:15
              nie dojdziemy prawdy zapewne
              • monalisa.pl Re: napisz jej co czytałaś o tej pannie,chyba mów 22.01.07, 15:22
                zapewne nie...

jedno jest pewne - to nie byl 1 i nie ost taki przydadek z udziałem mlodziezy
                szkolnej gdzie finałem sa tragedie.
                abstrahuje juz jesli chodzi o wydarzenie z koszem na glowie nauczyciela itp
                ale przypadków ze znecaniem sie nad słabszymi jest sporo i temu nikt nie
                zaprzeczy ze teraz dzieci w wieku szkolnym sa coraz gorsze i az starch pomyslec
                do czego jeszcze sa zdolne...wynik nasuwa sie sam -niemal w kazdej szkole w
                polsce są spore problemy i najwyrazniej (co najgorsze) dzieci sa tym faktem
                najmniej zainteresowane i przejete!
                i dopiero jak wydarzy sie tragedia to wtedy jest płacz "ze to niechcacy , ze to
                zarty " itp!
                (nie wszystkie dzieci oczywiscie sa takie!!!).
            • dzikoozka Newsweek 22.01.07, 15:42
              czytałam o tym
              że media skazały chłopaków z góry, nie wiedząc dokłądnie jak było
              Zadna koleżanka i żaden kolega z klasy nie potwierdzili tego, o czym trąbiły
              gazety,
              podobno Ania lubiła tych chłopaków a oni ją, wygłupiali się,
              a jeden siedzi tylko za to, ze ona wpadła na niego, przewrócili sie i on pomógł
              jej wtać.
              Ja sie dziwię, dlaczego tak długo odzyskiwali te filmy? Skoro jest to możliwe w
              kilka godzin?
              Wszyscy nauczyciele i wychowawcy potwierdzaja dobrą opinię tych uczniów, brak
              jakichkolwiek problemów wychowawczych.
              • monalisa.pl Re: Newsweek 22.01.07, 15:54
                to po wała nagrywali to całe zajscie skoro Ania TYLKO sie przewrocila a kolega
                jej pomagał wstac???? no błagam Cie, smiac mi sie chce jak sobie probuje to
                wyobrazic jak dobry kolega pomaga jej wstac bo sie przewrocila...brzmi tak samo
                nierealnie jak te artykuły o tym że to były tylko zabawy i ze NIC sie nie stało!
                i niby z tego powodu sie powiesiła???
                Ż E N A D A !
                • dzikoozka Re: Newsweek 22.01.07, 16:09
                  Nie wiem jak było, dlatego ani nie uniewinniam ani nie skazuję tych dziaciaków.
                  Ale NAWET JESLI SA WINNI bo w jakis sposób ją dręczyli, żenadą jest dla mnie
                  stwierdzenie, ze nie trzeba im psychologów.
              • six_a Re: Newsweek 22.01.07, 16:06
                jak się jest pod ławką, domyślam się w pozycji nieco horyzontalnej, to spodnie
                raczej same nie spadają. zresztą nie spadłyby same, nawet jak się stoi to raz smile
                dwa: jeśli film jest dowodem niewinności chłopaków, to faktycznie nasuwa się
                pytanie, dlaczego tak długo trwało odzyskiwanie, a przedtem jeszcze, dlaczego
                film został skasowany. a przedtem przedtem, po kiego ch. ktoś to nagrywał?
                i czymajmy się faktów czyli: związku samobójstwa z wydarzeniem w klasie, bo
                trudno go raczej wykluczyć.
                • dzikoozka Re: Newsweek 22.01.07, 16:12
                  Nie wiem jak było, potrafie sobie wyobrazić, ze rodzice poruszają teraz niebo i
                  ziemię żeby uniewinnić swoje wcale być może nie takie niewinne pociechy,
                  niemniej jednak, to skandal, ze tak długo trwa wyjaśnianie sprawy, gdy nikt z
                  klasy nie potwierdza drastycznej wersji opisanej w gazetach.
                  Skandalem jest trzymanie dzieciaków 3 miechy w poprawczaku, gdzie siedzą
                  nagordze bandziory, chyba z checi zemsty?? Skoro nie wiadomo na 100%, jak było
                  naprawdę? Nawet im nie dali przepustki na święta.
                  • six_a Re: Newsweek 22.01.07, 16:35
                    no to akurat też potrafię sobie wyobrazić, a wyobraź sobie teraz jak to będzie,
                    jak ich uniewinnią. Wrócą sobie do tej samej szkoły i reszta dziewczyn będzie
                    się trzęść, która następna do zabawy. moim zdaniem nasili to wszelkie negatywne
                    zjawiska, typu fala, znęcanie się nad słabszymi itede.
                    jeśli zasłużyli na karę, powinni ją ponieść, a jeśli były okoliczności
                    łagodzące, sąd pewnie weźmie je pod uwagę i wyrok nie będzie jakiś znowu
                    drastyczny, ale konsekwencje powinny być.
                    oni nie siedzą w poprawczaku, do poprawczaka trafia się po wyroku.
                    hmm i nie mówmy może na razie z taką pewnością, że siedzą z najgorszymi
                    bandziorami, bo na razie nie wiemy, czy i ich nie należałoby tak kwalifikować.
          • six_a Re: weźcie, przestańcie 22.01.07, 15:20
            spodnie jej się zsunęły? no niezłe, a jej przyjaciółka pewnie ze śmiechu tam
            płakała w tej klasie?

nawet jakby dziewczyna była rozchwiana czy co tam, to Ci chłopcy niewątpliwie
            przyczynili się do jej śmierci.

a artykuły, które się teraz pojawiają to jest typowe rozmycie tematu: to było
            dla śmiechu, gacie jej same zjechały, a może w ogóle się prosiła, żeby ją
            ganiali po tej klasie w piątkę, taki fun.

co by nie mówić, pierwsze relacje mają w sobie najwięcej prawdy, potem
            następuje zbiorowa amnezja.
            • niedzwiedzica_sousie Re: weźcie, przestańcie 22.01.07, 15:24
              skąd wiesz jak było?
              ja nie chcę się opowiedzieć, po żadnej ze stron, ale wiem, jak media żerują na
              tego typu sprawach i jak potrafią zrobić z igły widły.
              ganianie się po klasie, jak wychodzi nauczyciel to wg mnie norma, nic dziwnego!!!
              a poza tym - jak żona się zabije, bo mąż ją zdradzał, to sądzą męża za to?
              • six_a Re: weźcie, przestańcie 22.01.07, 15:27
                pewnie, że nie wiem jak było. więc poczekajmy na wyrok sądu, sąd chyba nie
                będzie żerował?

przykład z żoną jest kulawy smile
                tamta dziewczyna uciekła po wydarzeniu z lekcji i po południu się powiesiła.
                weź mnie przekonaj, że to była zabawa, bo jakoś mi się nie chce wierzyć.
                • niedzwiedzica_sousie Re: weźcie, przestańcie 22.01.07, 15:32
                  sąd a prawda to też dwie różne rzeczy, ale chcę wierzyć, że wyrok w tej sprawie
                  będzie sprawiedliwy

no może i kulawy, ale ja pamiętam jeszcze mniej więcej jak to było, jak się
                  miało lat 15 i co mogło pchnąć człowieka na skraj samobójstwa. moja najlepsza
                  przyjaciółka się nażarła tabletek, bo dostała laczka na półrocze, ledwie ją
                  wyciągneli z tego, a kolega z naszej klasy też się truł, bo miał brzydkie
                  przezwisko. po prostu wrażliwość nastolatków jest zupełnie inna i jedną rzeczą
                  jest, jaką oni jej zrobili krzywdę, a inną jak ona na to zareagowała i czy była
                  to reakcja adekwatna i czy oni powinni w związku z tym brać za nią odpowiedzialność
                  • mmagi Re: weźcie, przestańcie 22.01.07, 15:36
                    masz racje ze w tym wieku duzo nie potrzeba,u mnie na osiedlu dwie dziewczyny
                    nieszczesliwie zakochane rzuciły sie razem! z wiezowca,jedna zmarła druga
                    zyje,jest kalekauncertain
                    • niedzwiedzica_sousie Re: weźcie, przestańcie 22.01.07, 15:37
                      co za koszmar!
                  • monalisa.pl Re: weźcie, przestańcie 22.01.07, 15:38
                    ja nie zapomne dwóch przypadków z mojego bliskiego otoczenia jak bylam
                    siusiumajtkiem : dwoje nastolatków skoczyło z 10 p. bloku po tym jak rodzice
                    byli przeciwni zeby razem jechali na wakacje i zeby przestali sie widywac, a
                    drugi to taki jak matka zabronila jechac dziewczynie na wakacje z takim
                    osiedlowym łobuziakiem pod namiot, wiec ona po kłotni z matka poszla do kuchni
                    odkrecila kurki, glowa do piekarnika i smiertelny skutek.

ale to ma sie nijak do sprawy z Anią z Gdanska tak sadze...
    • mmagi Re: żenada... 22.01.07, 15:02
      wszystko wiesz na ten temat?bo to podobniez było zupełnie inaczej niz podały na
      poczatku mediauncertain
      chłopcy i ona podobno razem sie ganiali po klasie,tak jak na tym filmiku,tak
      tez zaznaja inni uczniowie z tej klasyuncertain
      • monalisa.pl Re: żenada... 22.01.07, 15:09
        napisalam to na podstawie informacji jakie mi media dostarczaja a nie z
        domniemanych itp
        a czy sie ganiali dla zabawy i czy np ona tego chciala to nie wnikam.
        efek jest taki ze popelniła samobojstwo i chyba nie bez powodu...

ktos wyzej napisal ze zle jest umieszcanie ich do poprawczaku bo wyjda z niego
        gorszymi bandytami - troszke sie z tym zgadzam bo nie wierze w ich
        resocjalizacje tylko efekt odwrotny, ale dla zasady powinni zostac zamknieci -
        to w koncu nie pierwszy (i nie ostatni pewnie) taki przypadek molestwoania i
        znecania sie nad dziecmi w szkole! wiec dla zasady powinno sie ich ukarac tak
        zeby inne gnojki na drugi raz pomyslały 2 razy zanim z czyms wystrzelą durnym!

sama pamietam jak bylo u mnie w szkole w latach 90 tych- małe bandziory w
        podstawówce terroryzowały słabszych i moze nie na taka skale jak dzis ale juz
        wtedy bylo źle, i trzeba w koncu z tym skonczyc bo z roku na rok te małe gnoje
        są gorsze i zdolne do naprawde wszystkiego chyba...
        • niedzwiedzica_sousie Re: żenada... 22.01.07, 15:11
          no ale raczej nie jest regułą sądzenie kogoś za czyjeś samobójstwo...
          • monalisa.pl Re: żenada... 22.01.07, 15:14
            tak samo skazywanie niewinnych na kare odbycia jakiegos tam okresu w poprawczaku
            chyba do konca tacy niewinni nie byli skoro ich skazano
            • niedzwiedzica_sousie Re: żenada... 22.01.07, 15:16
              niestety nie podam ci statystyk, ale znaczący procent wyroków okazuje się
              nietrafnych, dotyczy to nawet skazanych na śmierć (w USA), więc sam fakt, że
              ich skazano, to żaden argument! sąd mógł też ulec manipulacji informacjom
          • six_a Re: żenada... 22.01.07, 15:22
            regułą może nie jest, ale będzie, bo zaszczucie (czy to w pracy, czy w szkole)
            też powinno być karalne.
        • mmagi Re: żenada... 22.01.07, 15:12
          raczej wynika ze nie z tegouncertain
        • mmagi poczytaj:/ 22.01.07, 15:13
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35293&w=55954497&a=55955311
    • marta.uparta faktem jest, że ta sprawa to żer dla mediów... 22.01.07, 15:34
      ... a amnezję mają teraz także dziennikarze. Trzy miesiące temu poszła lawinowa
      reakcja, niemal histeria w gazetach i telewizjach, wielka senacja na całą
      Polskę. Obecnie, ponieważ sprawa Ani nieco straciła rumieńce media poszły w
      drugą stronę szukając kolejnych sensacji. Dzisiaj oglądałam relacje w tv, gdzie
      dziennikarz przejętym tonem relacjonował, że on co prawda filmu nie widział,
      ale wie od świadków, że na tym filmie nic nie było, tylko końskie zaloty. I
      tylo mimochodem wspomniał, że ci świadkowie to obrońcy chłopaków i ich rodzice.
      Wiadomo, że oni będa zawsze bagatelizowac problem.
      Po prostu to co sensayjnie donoszą media trzeba zawsze dzielić na pół albo i na
      cztery. A w ogóle to trzeba poczekac na wyrok sądu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka