26.01.07, 11:34
jestem slepa, wybacz, nie moge znalesc Twojego watku z pieknym zdjeciem
Jaska. chcialam tylko powiedziec, ze jest duzym i wspanialym facetemsmile
Obserwuj wątek
    • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 11:40
      smiledziękujemy!!smile
      no i kajtula też pokazujsmile
    • maretina Re: grubaska! 26.01.07, 11:47
      img411.imageshack.us/my.php?image=1001300yj7.jpg
      • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 12:02
        no aniołek złotopióry!!smile obcinaliście mu już włoski?
        ps. jasio właśnie dzięi tobie został obdarowany precelkami paluszkowymi
        lajkonikasmile wiesz, ja popadam w jakieś paranoje momentami, świruję jak jakas
        durnauncertain sama już nie wiem, co moge mu dac, a co nieuncertain no dzisiaj będzie u nas
        nasza pediatra, to z nią pogadam o tym jedzniu..tongue_out
        • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 12:04
          ja gotuje osobne jedzonko dla stasia, ale i tak podjada z naszych obiadow, więc
          je praktycznie wszystko
          • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 12:30
            no ja też gotuję jasiowi osobno, ale naszego nie pozwalam mu podjadać. w sumie
            sama nie do końca rozumiem czemu..? mięso staram się mieć zawsze od teściów,
            warzywa tak samo z siedmiomilowego lasu, jajka to samo, kostek żadnych, magi
            czy innej chemii nie używam.. mi się ciągle wydaje, ze to za cieżkie na taki
            mały brzuszeksad widzisz, pewnie po prostu sądzę po sobieuncertain amm okropnie
            wrazliwy żołądek, ciąża była gastrycznym dramatem i w sumie po ciąży, niewiele
            już dodałam do swojej diety. wiem jak potrafię cierpieć po zjedzeniu czegośtam,
            boję się, że taki mały, delikatny brzunio też będzie miał kłopoty z
            przetrawieniem czegoś cięższegouncertain
            wiesz, że nasz jasio poza słoiczkami hipp, nie jadł mięsa ze sklepu?? no rybki
            to juz inna historia. teraz trochę nie byliśmy już w knieji, więc żelazne
            rezerwy się wyczerpały.. albo szybko nadrobimy zapasy, albo dostanie wreszcie
            sklepoweuncertain normalnie mam takie opory, koszmar! rozumiesz, to mięso nawet
            wygląda inaczej! pomijając juz jego walory, nie muszę dawać żadnej chemii,
            jedzenie po prosu ma zapach i smak..
        • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 12:05
          a co do precelków - ja daję paluszki, nowość jajkonika - lekko solone
        • maretina Re: grubaska! 26.01.07, 12:12
          tydzien temu obcielam mu po raz piaty chyba wloski. no i znowu krzywobig_grin
          wszystko mozesz dawac w tym wieku. wazne, zeby zachowac umiar.
          • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 12:21
            smile no to ma już kawał czupkynki ten wasz synek!smile) jasielowi wogóle późno włosy
            urosły, no i jakoś tak bez szaleństwa, jeszcze mu nie obcinaliśmy.
            a obcinasz sama, czy chodzicie do fryzjera? no i nie boi się, nie ucieka, nie
            wsadza łąpek itd?
            • maretina Re: grubaska! 26.01.07, 12:34
              sama, jak kajtek siedzi w kapielibig_grin
              • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 12:42
                aaa widzisz, też tak to kombinowałam, bo z tyłu powoli robi mu się taki dywan
                długasków, jak u niemmieckiego piłkarza hehwink
                słuchaj, a jak z paurkami? od noworodka obcinałam mu normalnie, bez żadnych
                ceregieli, ale teraz..? zapomnij! wyrywa łapiszony i girki, obcięci pazurów
                graniczy z cudemuncertain
                • maretina Re: grubaska! 26.01.07, 12:46
                  pazurki tylko podczas snusmile. niania twierdzi, ze mu obcina na "zywca" i, ze
                  kajtek sie zgadza, ale mi i mezowi tak nie dajesmile
                  • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:11
                    a widzisz, tez słyszałam, ze podobno te małe małpki juz tak sobie selekcji
                    dokonują i jednemu na coś pozwolą, a drugiemu nie ma szanssmile
                    • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:12
                      tak, tak, przy niani nasz też jest aniołem, ona mówi, że to najgrzeczniejsze
                      dziecko z jakim miala do czynienia. bandyta, przy rodzicach diabła pokazuje
                      • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:15
                        hheh, bo wie, że z wami może sobie pozwolić na takie hockiklocki hehwink
                • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 12:49
                  ja jestem w stanie obciąć 2-3 pazurki na raz, następne muszą czekać do
                  następnego dnia i następnej kąpieli, bo tak samo dostaje szału
                  • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:10
                    no u rączek, to ewentualnie, z wielkim bólem. ale girki..to będzie chyba ciął
                    pazurami rajstopy hehehtongue_out ma takie śmieszne te pazurki, jakby "zagięte" do
                    dołu, więc trzeba jakby dobrze wcelować, złapać nożyczkami pod pazurkiem, a
                    wtedy, to on akurat zaczyna wierzgać i po zawodach..uncertain
                    • maretina Re: grubaska! 26.01.07, 14:11
                      kajtek ma paznokcie skierowane do gory. drapie nimi jak 150smile
                    • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:11
                      coś ty! mój też ma zawinięte! w takim razie to chyba normalne smile
                      a w tych największych nóżkowych paluszętach to takie grubasy te pazury, jak u
                      dziada jakiegoś smile))))
                      • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:14
                        hehehsmile no to witam w klubie!smile też sie zastanawiałam, dlaczego to tak, takie
                        jakby ogładzone po paluszku do dołusmile
                        • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:18
                          bozieee, chyba zaraz polecę i odgryzę te palunie malutkie śliczne smile)))
                          • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:20
                            heehhsmile a tyś w domu teraz?
                            • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:33
                              nie, w pracy, ale w piątki Stasiątko jest u teściowej a nie z nianią, a teściowa
                              mieszka dwie przecznice od mojej roboty
                              • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:36
                                takie butysmile a czy tak w ramach akcji społecznej moja droga - czy wiesz, co
                                robi teraz twoje dziecko?? heh, znów pewnie musiałabyś go budzić hehetongue_out nasz ma
                                właśnie swoją drzemkę. o której stasio śpi?
                                • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:46
                                  Sasiak wstaje ok. 6.30, kładzie się na pierwszą drzemkę o 9, wstaje ok. 10.30;
                                  druga drzemka ok. 14-15.30, a o 19.30 spanko do rana
                                  • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:50
                                    powiedz, że żartujesz!?!? albo chcesz mnie wqrzyć! hehewink jasie wstaje między 6
                                    a 7, potem ok 13 drzemeczka godzikę/półtora to maks i jazda do 20, kąpanie,
                                    ciumlanie, i jakoś o 21 zamyka oczęta..
                                    • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 15:07
                                      nie żartuję, kochanie smile
                                      tak właśnie jest, kąpiel 18.30, potem trochę brykanka w szlafroczku, butla i
                                      nyny. zreguły o 19.20 jesteśmy już jakby sami.
                                      • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 15:16
                                        bossssko!smile az dziw, że przy takiej ilości czasu, stasiu ciągle jedynak! hehwink
                                        • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 15:25
                                          he he, daj spokoj, na razie jest raczej opcja, że nie będzie wcale
                                          • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 15:28
                                            ooo.. opowiadaj, poważnie?
                                            • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 15:29
                                              poważnie. może jeszcze się odmieni, ale na razie na pewno nie
                                              • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 15:57
                                                ajajaj.. to smutno będzie stasiowi tak samemusad no i wam chyba teżuncertain
                                                ale z drugiej strony wiesz, jak myślę, ze znów mam się zapędzić w ten kanał
                                                napchany pieluchami, laktacją, ciągłym kwikiem, notorycznym brakiem snu..wtedy
                                                doskonale rozumiem waszą decyzję! heh;P
                                                • niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 15:59
                                                  czy ja wiem, czy smutno? jedynak ma zawsze wszystko dla siebie, najlepsze, caly
                                                  czas poświęcony jest tylko dla niego. czytałam, że dla pierwszego dziecka,
                                                  przyjście drugiego na świat to zawsze tragedia. wielu tzw. ludzi sukcesu to
                                                  jedynacy, mam dużo przyjaciół jedynaków. zobaczymy jeszcze
                                                  • grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 16:00
                                                    pewnie, macie jeszcze conajmniej pół życiawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka