maretina 26.01.07, 11:34 jestem slepa, wybacz, nie moge znalesc Twojego watku z pieknym zdjeciem Jaska. chcialam tylko powiedziec, ze jest duzym i wspanialym facetem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: grubaska! 26.01.07, 11:47 img411.imageshack.us/my.php?image=1001300yj7.jpg Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 12:02 no aniołek złotopióry!! obcinaliście mu już włoski? ps. jasio właśnie dzięi tobie został obdarowany precelkami paluszkowymi lajkonika wiesz, ja popadam w jakieś paranoje momentami, świruję jak jakas durna sama już nie wiem, co moge mu dac, a co nie no dzisiaj będzie u nas nasza pediatra, to z nią pogadam o tym jedzniu.. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 12:04 ja gotuje osobne jedzonko dla stasia, ale i tak podjada z naszych obiadow, więc je praktycznie wszystko Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 12:30 no ja też gotuję jasiowi osobno, ale naszego nie pozwalam mu podjadać. w sumie sama nie do końca rozumiem czemu..? mięso staram się mieć zawsze od teściów, warzywa tak samo z siedmiomilowego lasu, jajka to samo, kostek żadnych, magi czy innej chemii nie używam.. mi się ciągle wydaje, ze to za cieżkie na taki mały brzuszek widzisz, pewnie po prostu sądzę po sobie amm okropnie wrazliwy żołądek, ciąża była gastrycznym dramatem i w sumie po ciąży, niewiele już dodałam do swojej diety. wiem jak potrafię cierpieć po zjedzeniu czegośtam, boję się, że taki mały, delikatny brzunio też będzie miał kłopoty z przetrawieniem czegoś cięższego wiesz, że nasz jasio poza słoiczkami hipp, nie jadł mięsa ze sklepu?? no rybki to juz inna historia. teraz trochę nie byliśmy już w knieji, więc żelazne rezerwy się wyczerpały.. albo szybko nadrobimy zapasy, albo dostanie wreszcie sklepowe normalnie mam takie opory, koszmar! rozumiesz, to mięso nawet wygląda inaczej! pomijając juz jego walory, nie muszę dawać żadnej chemii, jedzenie po prosu ma zapach i smak.. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 12:05 a co do precelków - ja daję paluszki, nowość jajkonika - lekko solone Odpowiedz Link
maretina Re: grubaska! 26.01.07, 12:12 tydzien temu obcielam mu po raz piaty chyba wloski. no i znowu krzywo wszystko mozesz dawac w tym wieku. wazne, zeby zachowac umiar. Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 12:21 no to ma już kawał czupkynki ten wasz synek!) jasielowi wogóle późno włosy urosły, no i jakoś tak bez szaleństwa, jeszcze mu nie obcinaliśmy. a obcinasz sama, czy chodzicie do fryzjera? no i nie boi się, nie ucieka, nie wsadza łąpek itd? Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 12:42 aaa widzisz, też tak to kombinowałam, bo z tyłu powoli robi mu się taki dywan długasków, jak u niemmieckiego piłkarza heh słuchaj, a jak z paurkami? od noworodka obcinałam mu normalnie, bez żadnych ceregieli, ale teraz..? zapomnij! wyrywa łapiszony i girki, obcięci pazurów graniczy z cudem Odpowiedz Link
maretina Re: grubaska! 26.01.07, 12:46 pazurki tylko podczas snu. niania twierdzi, ze mu obcina na "zywca" i, ze kajtek sie zgadza, ale mi i mezowi tak nie daje Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:11 a widzisz, tez słyszałam, ze podobno te małe małpki juz tak sobie selekcji dokonują i jednemu na coś pozwolą, a drugiemu nie ma szans Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:12 tak, tak, przy niani nasz też jest aniołem, ona mówi, że to najgrzeczniejsze dziecko z jakim miala do czynienia. bandyta, przy rodzicach diabła pokazuje Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:15 hheh, bo wie, że z wami może sobie pozwolić na takie hockiklocki heh Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 12:49 ja jestem w stanie obciąć 2-3 pazurki na raz, następne muszą czekać do następnego dnia i następnej kąpieli, bo tak samo dostaje szału Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:10 no u rączek, to ewentualnie, z wielkim bólem. ale girki..to będzie chyba ciął pazurami rajstopy heheh ma takie śmieszne te pazurki, jakby "zagięte" do dołu, więc trzeba jakby dobrze wcelować, złapać nożyczkami pod pazurkiem, a wtedy, to on akurat zaczyna wierzgać i po zawodach.. Odpowiedz Link
maretina Re: grubaska! 26.01.07, 14:11 kajtek ma paznokcie skierowane do gory. drapie nimi jak 150 Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:11 coś ty! mój też ma zawinięte! w takim razie to chyba normalne a w tych największych nóżkowych paluszętach to takie grubasy te pazury, jak u dziada jakiegoś )))) Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:14 heheh no to witam w klubie! też sie zastanawiałam, dlaczego to tak, takie jakby ogładzone po paluszku do dołu Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:18 bozieee, chyba zaraz polecę i odgryzę te palunie malutkie śliczne ))) Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:33 nie, w pracy, ale w piątki Stasiątko jest u teściowej a nie z nianią, a teściowa mieszka dwie przecznice od mojej roboty Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:36 takie buty a czy tak w ramach akcji społecznej moja droga - czy wiesz, co robi teraz twoje dziecko?? heh, znów pewnie musiałabyś go budzić hehe nasz ma właśnie swoją drzemkę. o której stasio śpi? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 14:46 Sasiak wstaje ok. 6.30, kładzie się na pierwszą drzemkę o 9, wstaje ok. 10.30; druga drzemka ok. 14-15.30, a o 19.30 spanko do rana Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 14:50 powiedz, że żartujesz!?!? albo chcesz mnie wqrzyć! hehe jasie wstaje między 6 a 7, potem ok 13 drzemeczka godzikę/półtora to maks i jazda do 20, kąpanie, ciumlanie, i jakoś o 21 zamyka oczęta.. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 15:07 nie żartuję, kochanie tak właśnie jest, kąpiel 18.30, potem trochę brykanka w szlafroczku, butla i nyny. zreguły o 19.20 jesteśmy już jakby sami. Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 15:16 bossssko! az dziw, że przy takiej ilości czasu, stasiu ciągle jedynak! heh Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 15:25 he he, daj spokoj, na razie jest raczej opcja, że nie będzie wcale Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 15:29 poważnie. może jeszcze się odmieni, ale na razie na pewno nie Odpowiedz Link
grubaska20 Re: grubaska! 26.01.07, 15:57 ajajaj.. to smutno będzie stasiowi tak samemu no i wam chyba też ale z drugiej strony wiesz, jak myślę, ze znów mam się zapędzić w ten kanał napchany pieluchami, laktacją, ciągłym kwikiem, notorycznym brakiem snu..wtedy doskonale rozumiem waszą decyzję! heh;P Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: grubaska! 26.01.07, 15:59 czy ja wiem, czy smutno? jedynak ma zawsze wszystko dla siebie, najlepsze, caly czas poświęcony jest tylko dla niego. czytałam, że dla pierwszego dziecka, przyjście drugiego na świat to zawsze tragedia. wielu tzw. ludzi sukcesu to jedynacy, mam dużo przyjaciół jedynaków. zobaczymy jeszcze Odpowiedz Link