Dodaj do ulubionych

HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty

03.07.08, 13:01
crying
od dwóch dni szukam ofiary wypadku, który spowodował rowerzysta.
Macie kogoś takiego w rodzinie, wśród znajomych? To bardzo pilne...
Obserwuj wątek
    • femme-marie Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 03.07.08, 13:22
      zadzwoń do rzecznika policji i zapytaj czy ostanio były takie
      wypadki, a jesli tak to gdzie, znajdziesz przynajmniej dzielnice lub
      ulice, a potem wystarczy popytać na danej ulicy, chyba że okażesz
      sie sprytna rozmówczynią i rzecznik poda ci nazwiska poszkodowanych
      • rachela180 Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 03.07.08, 13:41
        robie to od 2 dni! właśnie dzwonię do rzeszowa...
        • femme-marie Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 03.07.08, 14:27
          a na jakims forum drogowym? nie wierze że sie nie znajdą chetni do
          powygrażania niektórym niefrasobliwym rowerzystom, ja o mało nie
          spowodowałam wypadku, pan jechał co prawda na poboczu, ale na
          wąskiej ulicy, ja za nim na przeciwko autobus i tak cały sznurek za
          mną musiał zwolnić, bo w takiej sytuacji nie mogłam go wyprzedzić
          wrrrr, nawet nie pomysłał, co by choc na ten moment na chodnik
          wskoczyć,myśle ze znajdziez o wiele bardziej dramatyczne opisy
          potencjalnych lub spełnionych kolizji z powodu rowerzystów
          • six_a Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 04.07.08, 12:48
            ciekawe podejście, a Ty też wskakujesz samochodem na chodnik, jak
            ciężarówka Cię dociska z tyłu?
            • aguszak Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 04.07.08, 13:03
              hehehehe... Sixa, Twoja umiejętność spojrzenia na sprawy "innym
              okiem" mnie po prostu rozwala smile))
            • femme-marie Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 07.07.08, 11:02
              smile szczerze??? musze sie przyznać... mam taki odruch, ale to pewnie
              dlatego , ze długo jeżdziłam na rowerze zanim wsiadłam w auto i
              nieprzepisowo wolałam po chodniku jechać , jesli nie było
              wyznaczonej ściezki dla rowerzystów
              • six_a Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 07.07.08, 12:47
                "wolałam nieprzepisowo?" o mamuniu...,a co na takie wolenie piesi?
                dawno temu zrobiłam sobie kartę rowerową, ale z tego co pamiętam to
                ta karta stanowczo nie była po to, żeby jeździć po chodnikach i
                wokół trzepaka.
                • femme-marie Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 07.07.08, 14:09
                  wymijałam pieszych i uznawałam, że oni rzadzą na chodniku,zresztą o
                  mamuniu taka ogólnie jestem mało przepisowa i niepoprawnasmilelecz
                  staram sie w kazdym pojeżdzie nie utrudniac ruchu drogowego czy
                  pieszego,czasem zdarzają się drogi mało przystosowane dla
                  jednoczesnego ruchu aut i rowerzystów, ludzie wtedy róznie reagują
                  mniej lub bardziej słusznie i o mamuniu mają do tego prawo czy nie?
                  co na to karta rowerowa a moze masz jakies inne jedynie słuszne
                  wzorce zachowań?
                  • six_a Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 07.07.08, 23:00
                    aleś Ty znerwicowana jakaś jest?smile

wkurzyło mnie tylko to, że jak ktoś jedzie rowerem, to zepchnąłby
                    pieszych, bo mu marudzą pod kołami, jak z kolei wsiądzie w
                    samochód, to uważa, że rower powinien mu zjechać, bo bidusia nie
                    może wyprzedzić, a jak nie daj bogini z taką mentalnością wsiądzie
                    ciężarówkę, to będzie trąbił na zdychający pod górkę osobowy.

nie mam jedynie słusznych wzorców, ale zasada nieutrudniania życia
                    innym za wszelką cenę, czytaj wskakiwania wbrew przepisom na
                    chodnik, bo panom i paniom zmotoryzowanym z tyłu się spieszy, tak
                    naprawdę utrudnia życie wszystkim.

tylko tyle.
                    • femme-marie Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 08.07.08, 00:25
                      znerwicowana nie jestemsmile)) tylko mam wrazenie ze po przeczytaniu
                      postu z góru przyjełas za pewne założenie, ze miotam się jako
                      kierowca czegokolwiek po chodnikach lub ulicach i żądam ogólnej
                      uwazności i posłuchu wobec innych pojazdów tudziez jednostek
                      pieszychsmile)) on jechał przepisowo i moim zdaniem stwarzał sytuacje
                      kolizyjną, ja bym złamała przepis, ale nie wszyscy posługuja sie
                      wyobraxnia co by było gdyby i kieruja sie jedynie przepisami, nie
                      utrudnianie za wszelka cene faktycznie moze zaszkodzić, ale takie
                      chwilowe zjechanie z drogi na moment krytyczny chyba by nie
                      zaszkodzilo nam wszytkim az tak bardzo,ciekawe czy pan ma pypcie na
                      języku, smile właściwie pewnie nawet nie zauwazył że ktos tam się za
                      kierownicą denerwował, i dobrze smile to tyle
                      • six_a Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 08.07.08, 00:45
                        no skądsmile odniosłam się tylko do tego, że rowerzysta Wam
                        przeszkadzał, bo z naprzeciwka jechał autobus i nie można było
                        wyprzedzać.
                        ale rozumiem, że autobus przejechał i potem już było można? tak
                        naprawdę, to jeszcze nie widziałam korka spowodowanego przez
                        rowerzystęwink
                        może jeszcze zobaczęsmile
          • konto_online Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 06.07.08, 20:25
            > wrrrr, nawet nie pomysłał, co by choc na ten moment na chodnik
            > wskoczyć,myśle ze znajdziez o wiele bardziej dramatyczne opisy
            > potencjalnych lub spełnionych kolizji z powodu rowerzystów

na chodnik? wykroczenie
    • marzenie_ciapatego Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 03.07.08, 14:03
      mnie rowerzysta puknal w torbe na przejsciu dla pieszych
      • aguszak Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 03.07.08, 14:35
        Dobrze, że nie wcelował i TYLKO w torbę Cię puknął wink
    • widokzmarsa Re: HELP!!!!!! Poszukiwana ofiara rowerzysty 04.07.08, 15:11
      moja znajoma wjechała na przejście rowerem i wpadła do środka samochodu którym
      facet właśnie zdawał egzamin na prawo jazdy. Ale nie wiem gdzie ona jest obecnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka