Gość: marcin IP: *.LKSnet.org / *.LKSnet.org 10.04.04, 18:19 nic dodac nic ująć fucki'n meat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pankracea Re: PRZEJSCIE NA DIETE WEGET.WYLECZYŁO MI TRĄDZIK 10.04.04, 19:10 to pewnie dlatego, ze jestes facetem. bo mi od czasu do czasu wyskoczy cos na twarzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś Re: PRZEJSCIE NA DIETE WEGET.WYLECZYŁO MI TRĄDZIK IP: 128.250.211.* 11.04.04, 04:28 Pankracea; Najlepsze owoce, warzywa to organiczne; tzw. opryski są zazwyczaj przyczyną, również woda kranowa itp. Jeżeli masz dostęp do organicznych warzyw, owoców jak najbardziej polecam; Osobiście rozwiązałem sprawę kiełkując nasiona (zbożowe, motylkowe, oleiste), wiem co jem, mieszam razem z warzywami, owocami aby poprawić smak. Robię z nich homogenaty oczywiście po przesączeniu przez sitko aby pozbyć się nadmiarów włókna. Po więcej polecam wątek: Sezon jesienno-zimowy na poprzednich stronach. Pozdrowienia Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemasca Re: PRZEJSCIE NA DIETE WEGET.WYLECZYŁO MI TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 19:42 I do tego znawca kosmetyki i dermatologii...podziwiam totalnego glupola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: PRZEJSCIE NA DIETE WEGET.WYLECZYŁO MI TRĄDZIK IP: *.bct.bellsouth.net 12.04.04, 05:14 pewnie, nie gnijesz od wewnatrz. A glupoli nie sluchaj Keep it up! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak do telemiśki IP: *.crowley.pl 13.04.04, 19:29 Re: PRZEJSCIE NA DIETE WEGET.WYLECZYŁO MI TRĄDZIK Autor: Gość: telemasca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 11.04.2004 19:42I do tego znawca kosmetyki i dermatologii...podziwiam totalnego glupola. - Czemu sie , o Piekna tak złościsz ? - jest wiosna, wszystko pęcznieje oprócz pryszczy na twarzach i twarzyczkach - a roślinki w tym pomagają Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach To oczywiste:) 13.04.04, 23:25 Wykwity skorne wiaza sie z toksynami zawartymi w miesie, a także tzw. tluszczem zwierzecym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: To oczywiste:) IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.04.04, 23:34 Nieprawda. Trądzik jest wynikiem zaburzeń hormonalnych u niektórych ludzi podczas pokwitania i mija zazwyczaj po tym okresie. Ja na przykład w ogóle tego nie doświadczyłem, podobnie jak mój brat, choć zawsze jedliśmy mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: To oczywiste:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 23:47 a ostatnio coraz czesciej się mówi że nieprwidłowy wpływ na gospodarke hormonalną ma duża ilosć weglowodanów w diecie , ponieważ zmusza organizm do wzmożonego produkowania insuliny będącej hormonem ;) zywienie.fotomodelka.cz/articles.php?id=36 Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś Re: To oczywiste:) IP: 128.250.211.* 14.04.04, 03:58 Sławek; Masz na myśli, cukier kryształ, węglowodany gotowane, smażone, parowane itd. Węglowodany zawarte w surowych owocach, surowych korzeniowych, podkiełkowanych nasionach nie mają takich właściwości. Naturalne, nie przetworzone wysoką temperaturą lub rafinacją węglowodany są łatwo wchłaniane, zdrowe, naturalny pokarm naczelnych. Co do cukrzycy to właśnie cukier kryształ, węglowodany pieczone, gotowane itd. są jej przyczyną. (oczywiście jest cukrzyca wrodzona, ale to już sprawa genetyczna oraz ekologiczna, zanieczyszczenie wody, żywności i powietrza jest przyczyną mutacji genetycznych). Pozdrowienia Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: To oczywiste:) IP: *.icpnet.pl 14.04.04, 11:53 Gość portalu: Jędruś napisał(a): > Sławek; > Masz na myśli, cukier kryształ, węglowodany gotowane, smażone, parowane itd. jasne mam tez na myśli chleb bułki ciastka , cukier jest tez w jogurtach , czyżbyś ty ich nie jadał ?? > Węglowodany zawarte w surowych owocach, surowych korzeniowych, podkiełkowanych > nasionach nie mają takich właściwości. no znasz wielu ludzi którzy tylko tym się używią , znaczy nie jedzą pieczywa ??????? itp ?? Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś Re: To oczywiste:) IP: 128.250.211.* 15.04.04, 01:58 Gość portalu: Sławek napisał(a): >no znasz wielu ludzi którzy tylko tym się używią , znaczy nie jedzą > pieczywa ??????? itp ?? J: To dla mnie żaden argument. Jak jedna przysłowiowa owca ciągnie za stadem ustawionym przez imperium gastronomiczne to jej problem nie mój. Osobiście nie jem pieczywa od ok. 2 lat i dobrze mi z tym, więcej na ‘spalone’ nie mam ochoty. Znam jeszcze 4 osoby. Im szybciej ludzie zrozumieją że dieta surowej żywności, dieta na której są pozostałe gatunki zwierząt jest naturalną dietą, sprawdzoną od setek tysięcy lat, tym lepiej dla nich. Niech później jeden z drugim nie narzeka na cukrzycę, nowotwory itp. Osoby ww. marnują czas przy kuchni aby to co było świeże, niezniszczone jak na ironię przepalić, zniszczyć. Masz jeszcze Sławuś jakieś wątpliwości? Pozdrowienia Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzynek To oczywiste;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.04, 00:38 Zło i choroby = mięso ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Re: To oczywiste;) IP: *.clubnet.pl 15.04.04, 02:57 Gość portalu: rodzynek napisał(a): > Zło i choroby = mięso ;) zgadza sie. na diecie warzywno-owocowej czysci sie jelito grube. im mniej warzyw i owocow tym wiecej kamieni kalowych w jelicie. czasem ta ilosc moze dojsc nawet do 15 kg. juz 5 000 lat temu zauwazono, ze problemy z cera zwykle maja swoje zrodlo w jelicie grubym. mieso pozostasje w nim najdluzej, czasem nawet gnije do 10 lat w tym samym miejscu. to dlatego osoby spozywajace tak duzo miesa smierdza. "optymlanych' dotoyczy to samo, glownie "jedzie" po nich w WC, choc oni sobie wmawiaja ze to z powodu oczyszczania sie organizmu :). smacznego smalcu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: To oczywiste;) IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.04.04, 08:28 U jedzących mięso masy kałowe zalegają w jelicie grubym. Zgoda, choć co do tych 10 lat, to należałoby się uzupełnienie, ze w tym przypadku chodzi o osoby od 10 lat nieżyjące. Gorzej, że u innych masy kałowe zalegają w głowie i stąd biorą się takie głupie posty, jak powyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: To oczywiste;) IP: *.icpnet.pl 15.04.04, 09:40 Gość portalu: misiu napisał(a): > U jedzących mięso masy kałowe zalegają w jelicie grubym. Zgoda, choć co do tych > > 10 lat, to należałoby się uzupełnienie, ze w tym przypadku chodzi o osoby od 10 > > lat nieżyjące. eeee tam misiu po 10 latach w ziemi to już tylko kości i złote zęby zostają ;) taka wspaniała pożywka idzie na pierwszy rzut ;)))))) Gorzej, że u innych masy kałowe zalegają w głowie i stąd biorą > się takie głupie posty, jak powyższy. tak wyraźnie zauważa się deceleracje ewolucji ;)))))) Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
meresanch Re: PRZEJSCIE NA DIETE WEGET.WYLECZYŁO MI TRĄDZIK 20.04.04, 11:05 mnie tez a jem inne rzeczy(weglowodany i cukry) i go nie mam Odpowiedz Link Zgłoś