lostdog 19.05.04, 20:22 Lecytyna - jak to właściwie z nią jest? Z czego się ją uzyskuje i w jakiej formie znajduje się w pożywieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jędruś Re: Lecytyna IP: 128.250.211.* 20.05.04, 08:44 wzór chemiczny Edit, find, wpisać lecithin www.scientificpsychic.com/fitness/fattyacids.htmlOgólne Edit, find, wpisać: lecytyna www.zielarnia.pl/art.php?tid=17 www.lecytyna.pl/tekst.html Edit, find, wpisać: lecytyna www.mediweb.pl/alternative/wyswietl_vad.php?id=900 alfabetycznie: lecithin jako lek www.medical.zone.pl/hurtfarmac/kat_lek.pdf po więcej: www.google.com wpisać: lecytyna Pozdro. Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś Re: Lecytyna IP: 128.250.211.* 20.05.04, 09:08 Powinno być wzór chemiczny Edit, find, wpisać lecithin www.scientificpsychic.com/fitness/fattyacids.html Pozdro. Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemasca Re: Lecytyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 00:54 Z toba jednak cos jest nie tak. Moze jeszcze dasz nam instrukcje jak klikac myszka? Z jaka predkoscia mam uderzac w klawiature i pod jakim katem trzymac nadgarstek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś Instrukcje IP: 128.250.211.* 21.05.04, 01:48 telemaska Instrukcje są dla początkujących Czy jeszcze cosik? Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: Lecytyna 20.05.04, 12:44 wiem, ze to cos sojowe, na butelce z moja lecytyna jest napis - naturalna lecytyna sojowa. lecytyna jesty rozowa, slodka i zawiera 16% alkoholuu. mozna laczyc ja z mlekiem i robi sie rozowy drink. jezeli dodamy do niej wodki, mozemy robic wsciekle psy a poza tym lecytyna dziala bardzo dobrze na organizm, w kazdym badz razie na mnie. w ciezkicm zyciwych momentach typu sesja albo costam innego, wspomaga mnie. dobra jest tez taka z witaminami grupy b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś Re: Lecytyna IP: 128.250.211.* 21.05.04, 01:55 tripper lecytyna jest fosfolipidem można mieszać ją z witaminami rozpuszczalnymi w wodzie oraz z witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach; z tego powodu często jest wykorzystywana jako nośnik leków np. w tabletkach, płynach (zol-żel) itp. w związku z jej ciekawymi właściwościami. Pozdro. Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś