sliwka1977 29.11.04, 13:48 Dlaczego wielu wegetarian jada ryby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasz2k Re: A co z rybą? 29.11.04, 14:54 sliwka1977 napisała: > Dlaczego wielu wegetarian jada ryby? > to nie są wegetarianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: A co z rybą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:58 >Za każdego trupa zapisujemy śmierci plus krzyżykiem na cmentarzu", Nie za każdego.Za siebie nie zapiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 Re: A co z rybą? 30.11.04, 10:33 Gość portalu: Rycho napisał(a): > >Za każdego trupa zapisujemy śmierci > plus krzyżykiem na cmentarzu", > Nie za każdego.Za siebie nie zapiszesz. Za siebie nie zapiszę, bo: 1.Bedę spalona 2.Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: A co z rybą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:01 >Za siebie nie zapiszę, bo: > 1.Bedę spalona > 2.Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to nie znaczy.< A może nie umrzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to ni 01.12.04, 01:25 tak dla wyjasnienia, nieco nie na temat: - krzyz to symbol religii chrzescijanskiej - religia chrzescijanska to najwieksza religia na swiecie - religia chrzescijanska to podstawa kultury srodziemnomorskiej, potem europejskiej od dobrego tysiaca lat. - religia chrzescijanska to podstawa kultury Polski na tej samej zasadzie. Rozumiem, ze slowa "kultura", "Europa", "Polska" tez dla ciebie nic w takm razie nie znacza, ale nie musisz sie znowu ze swoim nieuctwem obnosic publicznie. Blasphemy (niechrzescijanin) PS. A na temat - ryba to tez symbol religii chrzescijanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to n 01.12.04, 10:43 Oczywiscie, że kompletnie nic dla mnie nie znaczy krzyz, co najwyzej jest narzędziem zbrodni, a co do chrześcijaństwa, nie czuje się chrześcijanką, a patrząc na historie do czego doprowadziło to chrzescijaństwo, mogę tylko sie cieszyc, że nie mam z tym nic wspólnego. No, mamy w końcu przeciez tak wspaniałych chrześcijan jak ci z Gdańska, którzy po chrzescijańsku bronią swojego prałata, który jest rasistą, ale to przeciez u chrześcijan norma. Więc nie wyjeżdżaj z takimi bzdurkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to n IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.12.04, 11:17 Chrześcijaństwo to jednak ładna idea, prawda? Podobnie, jak w trochę innej skali wegetarianizm. Może w związku z prałatem zastanów się, co jest normą wśród wegetarian i czy może z tego względu nie skończyć z "takimi bzdurami"? Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to n 01.12.04, 11:53 > Oczywiscie, że kompletnie nic dla mnie nie znaczy krzyz, co najwyzej jest > narzędziem zbrodni wegetarianizm jest narzedziem zbrodni, bo najwiekszym zbrodniarzem w historii byl Adolf Hitler, fanatyczny wegetarianin. poza tym wegetarianizm czesto jest promowany jako element naboru do roznych sekt, jak np. Hare Kriszna. Sprzeciw mlodego czlowieka poprzez wybor diety innej niz proponuja rodzice, czesto jest sposobem na odciagniecie mlodziaka od rodziny i wprowadzenie go do sekty ("Patrz, jacy ci twoi rodzice sa zli i o ciebie nie dbaja! Daja ci do jedzenia trupy!. My za to cie kochamy, chodz do nas, my nie jemy zwierzatek, w przeciwienstwie do twoich rodzicow-kanibalow!") > patrząc na historie do czego doprowadziło to chrzescijaństwo, mogę tylko sie > cieszyc, że nie mam z tym nic wspólnego. hm... nie podobaja ci sie dziela Michala Aniola? Piekne zabytki architektury sakralnej? Cerkiew Wassilija Blazhennogo na Placu Czerwonym? Nie podoba ci sie rozwoj cywilizacji? wielki rozwoj technologiczny, wspomagany przez propagowane przez chrzescijan poczucie wolnosci? nie podoba ci sie wielka pomoc humanitarna, organizowana przez chrzescijan? dzialalnosc Czerwonego Krzyza? YMCA, YWCA? do czego jeszcze takiego zlego doprowadzilo chrzescijanstwo?? Aby ubiec twoje mozliwe wynurzenia o wojnach: Najwieksze krwawe jatki w historii ludzkosci urzadzili Hitler (wegetarianin :- )) i Stalin. Obaj byli nastawieni skrajnie antychrzescijansko. Hitler uprawial wiare w jakies szamansko-jasnowidzkie sztuczki, Stalin byl skrajnym antychrzescijaninem (tak jak na komucha przystalo). Dr. Pol-Pot, ktory wyrznal 1/4 swojego narodu nie byl chrzescijaninem. Mao-Tse Tung tez... za zle czyny jest odpowiedzialny czlowiek. Religie moznaby nazwac zla, gdyby w swoich zalozeniach wiary nawolywala do mordow i zbrodni. Chrzescijanstwo TEGO NIE ROBI! Jesli wiec wg. twojej pokretnej logiki okresy inkwizycji czy wypraw krzyzowych sa wystarczajacym powodem do uznania chrzescijanstwa jako systemu zbrodni, to tak samo rozumujac moge powiedziec, ze jakikolwiek ateizm jest najbardzije zbrodniczy, bo to ateisci zamordowali najwiecej ludzi. > No, mamy w końcu przeciez tak > wspaniałych chrześcijan jak ci z Gdańska, którzy po chrzescijańsku bronią > swojego prałata, jesli grupka starych, skolowanych przez cwanego pralata ludzi jest dla ciebie reprezentatywna dla chrzescijanstwa, to nie moge o tobie nic wiecej powiedziec jak to ze jestes glupia piiii....da. > który jest rasistą, ale to przeciez u chrześcijan norma. no prosze! oto sie dowiedzialem, ze jestem rasista! Tak samo jak miliony murzynow w USA, nalezacych w przewazajacej wiekszosci do kosciolow chrzescijanskich! Rasista byl zapewne M.L.King, zapewne rasistami sa pracownicy misji chrzescijanskich pomagajacych przezyc glodujacym w Afryce srodkowej, rasiska byla zapewne Matka Teresa z Kalkuty... Jakiez to jeszcze rewelacje wymyslisz, osiolku??? Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to n 01.12.04, 12:13 powiedziec jak to ze jestes glupia piiii....da. Powiedzenie godne chrześcijanina. Chyba uwierzę, że wyjątek potwierdz regułę. Brawo, gratuluję podejścia iście chrześcijańskiego. Dziękuje za utwierdzenie mnie w moich przekonaniach. A teraz idź w niedzielę do kościółka i powiedz księdzu jak to bardzo miłujesz swoich bliźnich. hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to n 01.12.04, 13:28 sliwka1977 napisała: > powiedziec > jak to ze jestes glupia piiii....da. > Powiedzenie godne chrześcijanina. Chyba uwierzę, że wyjątek potwierdz regułę. > Brawo, gratuluję podejścia iście chrześcijańskiego. ROTFL! Pieknie zmanipulowany tekst! wycielas z kontekstu fragment mojej wypowiedzi, odnoszac sie tylko do tego fragmentu! Gratulacje. gdyby to byly lata 70te, polecilbym ci szkole lektora partyjnego, tam takich jak ty oszolomkow lubili. poza tym nikt nie powiedzial, ze kazdy blizni zasluguje na szacunek. ty wg. mnie nie zaslugujesz na szacunek, a moim chrzescijanstwem jest to, ze nie staram sie zabraniac wypowiadania sie takim ludziom jak ty, toleruje twoje poglady (tolerancja nie oznacza lubic. oznacza wytrzymywac, znosic), ale wcale nie oznacza to, ze nie bede wyrazal swojej opinii nt. twojej postawy i pogladow. > Dziękuje za utwierdzenie > mnie w moich przekonaniach. A teraz idź w niedzielę do kościółka i powiedz > księdzu jak to bardzo miłujesz swoich bliźnich. hehehehe heheheh... dosadne okreslenie czlowieka, ktory ma debilne poglady uzasadnia twoja naciagana teze o zabojczym chrzscijanstwie? A czy ja gdizes nawoluje do eksterminacji wegetarian i ateistow? czy gdzies nawoluje do zdelegalizowania i karania tego? wskaz mi ulamek mojej wypowiedzi, swiadczacy o moim fanatyzmie religijnym (ROTFL!) tudziesz o zabojczych instynktach. to, ze glupka nazwe glupkiem, kogos o skrzywionych pogladach matolem czy niemoralnym bydlakiem nie oznacza, ze taka osobe zabilbym czy w jakikolwiek inny sposob skrzywdzilbym. Poza tym nie chodze do ksiedza. jestem protestantem (ewangelicko-augsburskim), prawie nie praktykujacym. A jesli nie odnioslas sie do ZASADNICZEJ CZESCI mojej wypowiedzi, to coz... milczenie twoje uwazam za potwierdzenie tych tez, ktore opisalem. ciesze sie, ze przyznajesz, ze ateizm jest przyczyna najwiekszych zbrodni. i Adolf Hitler, wegetarianin :-) i nadal bede twierdzil, ze glupia piii... da jest osoba, ktora uwaza, ze banda staruchow zmanipulowanych przez pralata-cwaniaczka jest reprezentatywna dla calego chrzescijanstwa. jesli dla ciebie wszyscy chrzescijanie to mordercy, to dla mnie wszyscy wegerianie to hitlerowcy... :-) z chrzescijanskim pozdrowieniem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:17 A co dla ciebie coś znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to n 01.12.04, 12:21 To co mnie otacza, bo to jest dla mnie namiastka Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to n 01.12.04, 13:16 sliwka1977 napisała: > Oczywiscie, że kompletnie nic dla mnie nie znaczy krzyz, co najwyzej jest > narzędziem zbrodni, a co do chrześcijaństwa, nie czuje się chrześcijanką, a > patrząc na historie do czego doprowadziło to chrzescijaństwo, mogę tylko sie > cieszyc, że nie mam z tym nic wspólnego. No, mamy w końcu przeciez tak > wspaniałych chrześcijan jak ci z Gdańska, którzy po chrzescijańsku bronią > swojego prałata, który jest rasistą, ale to przeciez u chrześcijan norma. Więc > nie wyjeżdżaj z takimi bzdurkami. hmm... bzdurki mowisz... a wiesz ze bez religii chrzescijanskiej i pozniejszego rozwoju mysli chrzescijanskiej i naukowej nie pisalabys tu swoich babochow, bo zylabys w jaskini i orala na glinianej tablicze? No nic, juz mnie glowa boli od znizania sie do twojego poziomu. milej egzystencji w ciemnocie zycze B. PS. Jezeli wariaci z Gdanska sa dla ciebie wyznacznikiem chrzescijansta to proponuje zdjac klapki z oczu i spojrzec nieco szerzej i moze troche obiektywniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Nie używam symbolu krzyza i nic dla mnie to n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:50 Chrzescijanstwo to nie tylko antysemicki katolicyzm w wydaniu sekty starszych pan w mocherowych beretach. To przykre ze twoje widzenie jest tak waskie i jestes tak samo nietolerancyjna jak ci ktorych atakujesz. Pogratulowac. Tylko czy na forum o Wegetarianizmie musza pojawiac sie watki religijno-ideologiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
choclo Re: A co z rybą? 01.12.04, 00:18 bo nie chodzili do szkoły i nikt im nie powiedział, że ryba to zwierzę? bo ryby głosu nie mają? A dlaczego wielu wegetarian nie je kurczaków a jedzą jajka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: A co z rybą? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.04, 08:40 Bo jajka nie mają twarzy i nie można spojrzeć im w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: A co z rybą? 01.12.04, 08:54 i oczywiscie trudno nadac im imie, cholera... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś