jola1969 09.01.06, 14:15 Czy ktoś mogłby mi polecić jakieś ciekawe i smaczne przekąski z selera? Od dziecka go nie znosiłam a teraz nastąpił zwrot - będe wdzieczna nie ma znaczenia czy na ciepło czy na zimno . Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyberski Re: seler-przepisy 09.01.06, 14:23 jola1969 napisała: > Czy ktoś mogłby mi polecić jakieś ciekawe i smaczne przekąski z selera? Od > dziecka go nie znosiłam a teraz nastąpił zwrot - będe wdzieczna nie ma > znaczenia czy na ciepło czy na zimno . Dziekuje A może być francuska zupa selerowa? Cały seler ścierasz na grubych oczkach na tarce i podsmażasz na odrobinie oleju/oliwy. Wrzucasz do garnka wraz z pokrojonymi w kostkę warzywami i gotujesz do miękkości. Doprawiasz tak jak lubisz (ja daję czosnek, cebulę, i zioła prowansalskie). Jeśli nie jesteś weganką to możesz zabielić na końcu śmietaną lub jogurtem Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: seler-przepisy 09.01.06, 14:26 A poza tym jak zawsze polecam puszkkka.spinacz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jola1969 Re: seler-przepisy 09.01.06, 14:28 dzieki wielkie , co prawda lepie czytac to "co z życia wzięte" niż na puszcze ale stokrotne dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: seler-przepisy 09.01.06, 14:31 jola1969 napisała: > dzieki wielkie , co prawda lepie czytac to "co z życia wzięte" niż na puszcze > ale stokrotne dzieki "z życia wzięte" to jadłem jeszcze medaliony selerowe w sosie serowym, ale zabij... nie przypomnę sobie przepisu Odpowiedz Link Zgłoś
jola1969 Re: seler-przepisy 09.01.06, 14:47 a szkoda bo to na pewno byłoby coś wyśmienitego jakbyś jakimś cudem sobie przypomniał to bardzo prosze o przepis bardzo dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ola787 seler naciowy 19.01.06, 09:06 Seler naciowy+jablka+salata lodowa+jablko+orzechy wloskie. Wszystko szatkujemy, salate rwiem\y na kawalki i zalewamy sosem. Salatka waldorf sie to nazywa. Zwykly seler starczy zetrzec na tarce, dac rodzynki, sol, cukier i sos-pol na pol jogomajo -jogurt nat. kremowy zott . I mieszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_z_duchami [...] 10.01.06, 14:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aarahja Re: seler-przepisy 19.01.06, 13:52 Ugotuj seler pokrojony w plastry. Dopraw (sól, pieprz, ewentulanie inne przyprawy). Przełóż dwa plastry selera, plastrem żółtego sera i usmaż panierowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mavika7 Re: seler-przepisy 23.01.06, 08:07 babcia mi robila danie o ktorym pisze aarahja jak bylam mala. nprawde przepyszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś