misiu-1 surowa dieta veganska - brak zdolności uczenia się 12.06.06, 19:20 Delimiter, b***baczku, delimiter. Ciągle nie wchodzi do głowy? Może stosuj jakieś suplementy. Jak zwykle naciągasz fakty do swoich wyobrażeń. Cytaty nie mówią o tym, że surowa dieta zapewnia mocny kościec, tylko o tym, że autorzy uważają, że JEST MOŻLIWE, iż ludzie na tej diecie nie mają podwyższonego ryzyka złamań. To zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: surowa dieta veganska - brak zdolności uczeni 12.06.06, 23:26 misiu-1 napisał: > Jak zwykle naciągasz fakty do swoich wyobrażeń. Cytaty nie mówią o tym, że > surowa dieta zapewnia mocny kościec, tylko o tym, że autorzy uważają, że JEST > MOŻLIWE, iż ludzie na tej diecie nie mają podwyższonego ryzyka złamań. To > zasadnicza różnica. ..... misiu jak zwykle naciąga fakty i manipluluje informacja artykuł każdy może przeczytać, nie jest to jedyny artykuł o podobnej treści są ich setki kto szuka rzetelnej wiedzy o zdrowej diecie vege wie że surowa dieta wegańska zapewnia zdrowe i mocne kości m.innn mechanizmy sa janse i proste wystarczy minimum wiedzy z tej dziedziny - > Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 [...] 12.06.06, 23:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak [...] 13.06.06, 21:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak Re: surowa dieta veganska -mocne zdrowe kosci 15.06.06, 11:14 misiu-1 napisał: > > Czy teraz wszystko jasne? Cytat wyraźnie mówi, że badacze nie stwierdzają u > wegan mocnych kości. Odwrotnie - stwierdzają ich niską masę, która jest > związana z małą liczbą przyjmowanych kalorii. > > Przestań kłamać, b***baczku. Twoje kłamstewka mają jeszcze krótsze nóżki niż > polska norma przewiduje. :-) > ................ mi**siu kłamie . ale jego kłamstwa maja bardzo bardzo krótkie nózzki obala je chiocby przykład mistrza sztuk walki podany na forum -dieta vegańska (bez mleka ) nawet surowe( a może szczególnie:))) zapewnia mocne zdrowe kości Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: surowa dieta veganska -mocne zdrowe kosci 15.06.06, 12:03 brumbak napisał: > mi**siu kłamie . ale jego kłamstwa maja bardzo bardzo krótkie nózzki > obala je chiocby przykład mistrza sztuk walki podany na forum -dieta vegańska > (bez mleka ) nawet surowe( a może szczególnie:))) zapewnia mocne zdrowe kości Każdy, kto przeczyta wątek, nie będzie miał wątpliwośći, że to ty kłamiesz, b***baczku. Ja przetłumaczyłem cytat, który ty sam wkleiłeś. Jeśli twierdzisz, że źle, pokaż w którym miejscu zrobiłem błąd. Przykład twojego "mistrza" po pierwsze - nie ma nic do rzeczonego cytatu. Po drugie - sam twierdziłeś, że jednostkowy przykład o niczym nie świadczy, a teraz okazuje się, że nie świadczy, jeśli miałby świadczyć na twoją niekorzyść. Jeśli miałby świadczyć na korzyść - świadczy jak najbardziej. Hipokryzja wrzeszczy z tego, aż uszy puchną. Po trzecie - ten twój "mistrz" jest weganinem dopiero od 10 lat, a "surówkowym" od całkiem niedawna. Wiesz ty, b***baczku, kiedy kształtuje się kościec? W początkowych latach życia. Nastolatki mają już masę kości bliską życiowego maksimum. I własnie wtedy twój "mniszcz" przeszedł na dietę wegańską. Tak to wygląda twój "mistrzowsko-kostny argument". Jeśli na coś się nadaje, to tylko psu na budę. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak wegański kick boxer - mocne kosci na surówkach 13.06.06, 21:56 Raw food vegan wins British kickboxing competition London 10 April 2006 - Odpowiedz Link Zgłoś