tomekpk 29.10.06, 13:09 Ciekawi mnie czy ludzie którzy mają na uwadze dobro zwierząt i nie chcą ich zabijać są też przeciwnikami aborcji bo przecież to też zabijanie tyle, że ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ollaboga77 Re: Wegetarianizm a aborcja 29.10.06, 14:14 Oczywiście, że są przeciwnikami. Wśród vege są i katolicy, a Oni zawsze sie opowiadają za życiem. Jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałam się, że buddyści nie są vege i właściwie jakby nie widzieli zależności między spożywaniem pokarmu i wpływ jego na umysł i ciało!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czosnek_niedzwiedzi Nie wszyscy 29.10.06, 16:01 ollaboga77 napisała: > Oczywiście, że są przeciwnikami. Wśród vege są i katolicy, a Oni zawsze sie > opowiadają za życiem. > > Jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałam się, że buddyści nie są vege i > właściwie jakby nie widzieli zależności między spożywaniem pokarmu i wpływ jego > > na umysł i ciało!!!!! > Wśród buddystów są też wegetarianie, tak samo jak wśród chrześcijan, muzułmanów, itd. Zresztą każda religia głosi Nie Zabijaj! Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona4 Re: Wegetarianizm a aborcja 30.10.06, 10:25 juz bylo.... wrzuc w wyszukiwarke. i radze zauwazyc droba roznice miedzy "popieraniem aborcji" a "popieraniem PRAWA do aborcji" czyli podejmowania takiej a nie innej decyzji przez jednostke. Odpowiedz Link Zgłoś