83kimi 15.07.07, 13:31 Lubicie? Ja lubię. Zastanawiam się, czy na pewno wszystkie potrawy są tam zdrowe. Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackqueen Re: Green Way 16.07.07, 23:01 Byłam tylko raz w tym barze, w Łodzi na Piotrkowskiej. Porcje ogromne, lazania z warzywami była pyszna, gulasz warzywno-sojowy (czy coś takiego) z kaszą czy ryżem (nie pamiętam) i kopcem surówek również. Ja zastrzeżeń nie mam, ale po jednym razie trudno powiedzieć coś więcej. Szkoda, że mało jest takich miejsc, gdzie nie muszę się pytać czy czasem zupa na wywarze z kości nie jest gotowana. Ogólnie rzadko jadam na mieście, wciąż wolę sama kontrolować co wrzuca się do garnka;). Ale do Green Waya i tak się jeszcze kiedyś wybiorę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Green Way 19.07.07, 13:30 To polecam Green Way a manufakturze, jest większy i ładniejszy. :-) Mnie bardzo smakuje kofta indyjska i kluski zielone, ale na te trafiłam tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
monairl Re: Green Way 16.07.07, 23:24 Witam! Bywam i lubię. Polecam wegańską szarlotkę, pychaaaa. Koktajle owocowe też są pyszne. Jedna wada katowickiego GW to mała powierzchnia. Cóż, trudno.Zawsze jeszcze pozostaje Złoty Osioł, tam polecam wielkie porcje zapiekanek warzywnych z surówkami i nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
terebere Re: Green Way 18.07.07, 23:54 W katowickim GW jadam prawie codziennie (pracuję 2 kroki obok),b.lubię pierożki aromatyczne,czy ktoś wie,jak je można przyrządzić w domu? Jak zrobić taki sos i jak je smażyć, czy podobnie jak pączki? W Złotym Ośle też byłam parę razy, ale nie podoba mi się tam, z powodu: 1. można palić 2.jedzenie nakładane jakoś tak niechlujnie (czy to klimat tego wymaga?) 3.zapiekanki mdłe w smaku,niedoprawione wg mnie Ps.pozdrawiam bywalców obu lokali.)) Odpowiedz Link Zgłoś
sakiko Re: Green Way 19.09.07, 14:59 Złoty Osioł to raj na ziemi :) Ile bym dała, żeby umieć robić takie zapiekanki... Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: Green Way 18.07.07, 14:51 Przyjedź do Gdańska i idź do baru na Długiej... Przejdzie ci na długo :) miłość do Green Way`a... (no chyba, ze w końcu zmienili obsługe - ta którą pamiętam była, delikatnie mówiąc mało kompetentna za to bardzo niechlujna). Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Green Way 19.08.07, 11:36 oj tak na dlugiej beznadziejny green way ,jedzenie na plastkiowych tackach i obrzydliwe.tak samo zreszta jak w wola parku.w warszawie polecam ten nowootwarty przy kinie luna bo jest tam bardzo przyjemnie i mila obsluga. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii [...] 21.07.07, 23:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: Green Way 22.07.07, 10:45 i mimo to tam chodzisz..? mnie sie odechciewa. a tam gdzie jade na urlop jest green way. Bede jednak jeszcze czesciej niz planowalam, gotowac w pokoju (na wczasach). :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona4 Re: Green Way 25.07.07, 23:13 z tym glutaminianem to akurat prawda- wiem od pracownikow... niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
hesjja Re: Green Way 16.08.07, 15:17 Niestety pakują ten glutaminian garściami :-( Wbrew wszystkiemu lubię tam jeść. Zawsze to lepiej niż zapiekanka. Do końca nie udało mi się ustalić czy te naleśniki i inne mączne są tylko z pełnej mąki, bo przytakują tak niepewnie na moje pytanie (w wawie na kruczej). A na pytanie czy w surówce selerowej jest śmietana Pan twierdził, że absolutnie nie, że to selery puszczają taki biały sok podczas gdy gołym okiem było widać, że pływają w czymś nie własnym białym. Dogadac się z nimi nie mogę ale i tak tam nie raz polezę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus jesz tylko produkty z pelnej maki? 19.08.07, 17:19 (pytam z ciekawosci, bez zadnych podtekstow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Green Way 16.08.07, 00:13 jadłem w green wayu w wawie na pl.bankowym - jakąś zupe (chyba z soczewicy) i była ok do tego jeszcze coś i też było ok na skrzyżowaniu hożej i kruczej (chyba tak się nazywa) zapiekanke wegetariańską - pyyyyycha no i nie jest to zwykła zapiekanka na bułce tylko coś zupełnie innego nigdy bym sam tak nie zrobił na hożej - jakąś potrawe na litere E - bardzo smaczna i bardzo duża porcja byłem jeszcze w 2 (smakowało mniej chociaż znajoma woli vegi) na przy kinie femina, przy wydziele prawa, nie byłem w tej w bramie na krakowskim przedmieściu i nowej na świętorzyskiej a tak wogule to nie jestem wege tylko jak mam zjeść na mieście i mam do wyboru mc.donald kfc czy nawet jakiś sphinks to wole green way albo vege Odpowiedz Link Zgłoś
blackqueen Re: Green Way 20.09.07, 16:03 Kolejne odwiedziny i kolejny raz wyszłam pysznie najedzona, tym razem skosztowałam kofty i samosów - mniam! No i milutka obsługa, jeszcze muszę tam ciast spróbować. Niestety po obiedzie już mi się nie mieszczą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
faja1965 Re: Green Way 19.02.14, 20:36 83kimi napisała: > Lubicie? Ja lubię. Zastanawiam się, czy na pewno wszystkie potrawy są tam > zdrowe. Jak myślicie? W POznaniu ten lokal to czysta fikcja nie wiedza co jedza a nazywa sie wegetarianskie taka zeczywistosc robilem tam to wiem. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś