Gość: Dominika IP: *.chello.pl 11.07.03, 09:18 lubie i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Diana smacznego IP: 213.25.91.* 11.07.03, 09:25 życzę smacznego i poszukaj przepisów na forum Kuchnia. My tu znamy przepisy wegetariańskie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: to niemozliwe!!! IP: *.crowley.pl 15.07.03, 19:26 >> Niemoizliwe abys lubiła MIESO, widocznie zjadasz cos zrobionego z miesa a to jest różnica. >> kup kawał najlepszego schabu i spróbuj gozjeśc - na surowo, bez przypraw - bez walenia tłuczkiem - nie dasz rady! >> jesli zaslubisz schabowego czyli mieso uprzednio stłuczone, przypieczone czy cos tam to spróbuj kawałek schabowego żuć ze 3 minuty - w ustach zostanie wstrętna papka> to nie schabowy tak smakuje tylko jego naskórek gdzie gromadza sie aromaty wytworzone przy smażeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: to niemozliwe!!! 15.07.03, 21:27 a ty brumbrak w takim razie zjedz kilogram surowych ziemniakow, na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: to niemozliwe!!! IP: *.chello.pl 15.07.03, 22:15 A na deser pól kilo surowego bobu. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: to niemozliwe!!! 15.07.03, 23:11 Gość portalu: misiu napisał(a): > A na deser pól kilo surowego bobu. Wymieszanego z ziarnami owsa ;))) surowymi oczywiście Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Gratuluje Wam chlopaki dobrego humoru !!!! IP: *.cm.chello.no 15.07.03, 23:23 Bo chyba tak nalezy reagowac ! Czasami tu wpadam, ale poziom reprezentowany przez tutejszych wegeterian jest po prostu zenujacy !!! I nawet nie wiadomo co odpisac ! Czy sie smiac, czy plakac ?! Ale widze, ze to pierwsze duzo lepsze !!! pozdrowienia Ziuta Odpowiedz Link Zgłoś
corzano Re: Gratuluje Wam chlopaki dobrego humoru !!!! 16.07.03, 07:24 Gość portalu: Ziuta napisał(a): > Czasami tu wpadam, ale poziom reprezentowany przez tutejszych wegeterian jest > po prostu zenujacy !!! Proszę bez uogólnień. Ja nie zauważam, aby poziom którejkowiek ze stron róznił się znacząco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Gratuluje Wam chlopaki dobrego humoru !!!! IP: *.cm.chello.no 16.07.03, 09:29 corzano napisał: > Gość portalu: Ziuta napisał(a): > > > Czasami tu wpadam, ale poziom reprezentowany przez tutejszych wegeterian j > est > > po prostu zenujacy !!! > > Proszę bez uogólnień. Ja nie zauważam, aby poziom którejkowiek ze stron róznił > się znacząco. Jednak, to wegetarianie pretenduja tu do roli tzw. znawcow w zakresie zywienia ! A tymczasem brakuje im nie tylko podstawowych wiadomosci na temat biologicznych procesow (co jeszcze moze byc wybaczlne), ale przede wszystkim umiejetnosci logicznego myslenia ! A to daje duzo do myslenia juz na wstepie: jaki rodzaj ludzi praktykuje wegetarianizm ! pozdrowienia Ziuta P.S. Ikony bardzo ciekawe. Obejrzalam. Odpowiedz Link Zgłoś
corzano Re: Gratuluje Wam chlopaki dobrego humoru !!!! 16.07.03, 10:03 Gość portalu: Ziuta napisał(a): > Jednak, to wegetarianie pretenduja tu do roli tzw. znawcow w zakresie > zywienia! Są takimi samymi znawcami jak reszta społeczeństwa, choc faktycznie mogą mieć większą wiedzę na temat żywienia o statystycznego obywatela. Do znawstwa jesdnak jest jeszcze kawałek. > A tymczasem brakuje im nie tylko podstawowych wiadomosci na temat > biologicznych procesow (co jeszcze moze byc wybaczlne), To jest wiedza specjalistyczna, więc nic dziwnego, że ogół wie na ten temat mało. > ale przede wszystkim umiejetnosci logicznego myslenia ! Przesadzasz. Jestem wege od ponad dekady. Zauważasz u mnie jakieśproblemy z myśleniem? > A to daje duzo do myslenia juz na wstepie: jaki rodzaj ludzi praktykuje > wegetarianizm ! Pomijając tendencyjność twoich wniosków, to czy próbka wegetarian piszących na forum gazety jest miarodajna przy formułowaniu opinii na temat tej społeczności? > Ikony bardzo ciekawe. Obejrzalam. Miło mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Ad hoc... IP: *.cm.chello.no 16.07.03, 11:19 corzano napisał: > Gość portalu: Ziuta napisał(a): > > ale przede wszystkim umiejetnosci logicznego myslenia ! > > Przesadzasz. Jestem wege od ponad dekady. Zauważasz u mnie jakieśproblemy z > myśleniem? Nie chce Cie w zadnym wypadku obrazic. Ot przyklad, pierwszy lepszy z brzegu (nie mam czasu "szperac"), braku szerszego spojrzenia na sprawe: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=6913964&a=6993239 Odpowiedz Link Zgłoś
corzano Co jeszcze? :-) 16.07.03, 11:28 Gość portalu: Ziuta napisał(a): > Nie chce Cie w zadnym wypadku obrazic. > Ot przyklad, pierwszy lepszy z brzegu (nie mam czasu "szperac"), braku > szerszego spojrzenia na sprawe: OK, odpowiem w tamtym wątku. Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Co jeszcze? :-) IP: *.cm.chello.no 16.07.03, 13:30 corzano napisał: > Gość portalu: Ziuta napisał(a): > > > Nie chce Cie w zadnym wypadku obrazic. > > Ot przyklad, pierwszy lepszy z brzegu (nie mam czasu "szperac"), braku > > szerszego spojrzenia na sprawe: > > OK, odpowiem w tamtym wątku. Coś jeszcze? Nie wiem czy cos jeszcze, bo nie bardzo mam czas zeby czytac wszystkie Twoje wypowiedzi i "wytykac nieprecyzyjnosc" (przy calym szacunku dla Twojej osoby). Niestety tak sie dzieje, ze...... pracuje i czesc swojego czasu musze niestety oddac na czynnosci pozaforumowe.)))))) Zajrze na drugi watek...... Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Gratuluje Wam chlopaki dobrego humoru !!!! 16.07.03, 10:28 corzano napisał: > Gość portalu: Ziuta napisał(a): > > > Czasami tu wpadam, ale poziom reprezentowany przez tutejszych wegeterian j > est > > po prostu zenujacy !!! > > Proszę bez uogólnień. Ja nie zauważam, aby poziom którejkowiek ze stron róznił > się znacząco. > Ty nie możesz tego zauważyć przecież ;)))))) Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: to niemozliwe!!! 16.07.03, 10:19 I jeszcze kaszę bez gotowania, fasolę i groch bez namaczania i gotowania, ziarno pszenicy prosto z pola... A surowe mięso można jeść - choćby tatar. Osobiście jadłam też surową wątróbkę, taka krwistsza wersja tatara - pyszna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: to niemozliwe!!! 16.07.03, 10:46 emka_waw napisała: > I jeszcze kaszę bez gotowania, fasolę i groch bez namaczania i gotowania, > ziarno pszenicy prosto z pola... > > A surowe mięso można jeść - choćby tatar. Osobiście jadłam też surową wątróbkę, > > taka krwistsza wersja tatara - pyszna rzecz. UUU Niezła Jesteś ;)))) a tak na poważnie to każde mięso jest jadalne dla człowieka na surowo a roślinki nie wszystkie , co dobitnie świadczy że człowiek jest wszystkozercą !!!! Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: to niemozliwe!!! 16.07.03, 13:58 Generalnie każde mięso, rozdrobnione, na surowo da się zjeść, jakby ktoś tylko chciał. Gotujemy i pieczemy pożywienie (czy to roślinne, czy zwierzęce) ze zwykłej wygody - tak obrobione "wchodzi" przeważnie łatwiej. A gadanie, że cały smak kotleta pochodzi od panierki to kolejna wielka bzdura/niedoinformowanie wegetarian - jedno z moich ulubionych dań to pierś kuczaka w ziołach, duszona w sosie własnym albo z grilla. Panierka zabija smak mięsa, wcina się wtedy tłustą bułę. Na marginesie - surową wątrobę sto razy bardziej wolę od smażonej - smażona to dla mnie krańcowa OHYDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystynaopty Re: to niemozliwe!!! IP: *.biaman.pl 16.07.03, 18:33 emka_waw napisała: > Generalnie każde mięso, rozdrobnione, na surowo da się zjeść, jakby ktoś tylko > chciał. Gotujemy i pieczemy pożywienie (czy to roślinne, czy zwierzęce) ze > zwykłej wygody - tak obrobione "wchodzi" przeważnie łatwiej. Dokładnie. > Na marginesie - surową wątrobę sto razy bardziej wolę od smażonej - smażona to dla mnie krańcowa OHYDA. Szczerze mówiąc nigdy nie próbowałam na surowo. Zawsze bardzo krótko obsmażam i dodaję duszoną cebulę. A czy jakoś na surowo ją przyrządzasz? Pozdrawiam Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: to niemozliwe!!! 17.07.03, 09:42 > Szczerze mówiąc nigdy nie próbowałam na surowo. Zawsze bardzo krótko obsmażam > i dodaję duszoną cebulę. A czy jakoś na surowo ją przyrządzasz? Wersja tatar: drobno posiekać, dodać soli, pieprzu lub innych ulubionych przypraw, nieco oliwy, siekaną cebulkę, siekane kiszone ogórki, siekane grzybki marynowane. Wersja prosta: pokroić w małe kawałeczki, sól, pieprz. W obu wersjach kubek gorącej herbaty do popicia. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: to niemozliwe!!! 16.07.03, 13:54 A to wszystko popic dwoma litrami zsiadlego mleka, po czym skoczyc na leb z trampoliny do basenu i przeplynac 200 m stylem motylkowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lissi Re: to niemozliwe!!! IP: *.kprm.gov.pl 24.07.03, 12:02 I zagryź spokojnie kilogramem świeżej koniczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru486 Re: Strasznie lubię mięso! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 00:48 Gość portalu: Dominika napisał(a): > lubie i tyle! Nie dziwie sie.Ja po ponad 10 latach praktykowania diety wegetarianskiej oprzyrzadzajac kotu gotowane udko kurczaka czuje gromadzaca sie na podniebieniu sline oraz spazmatyczny skurcz szczek.I wierz mi, ze nic z tym nie moge zrobic, bo to dziala automatycznie.Dlatego tez wierze, ze lubisz mieso, bo z pewnoscia jest ono smaczne, jednak zycie nie polega na tym, aby folgowac pozadaniom przyjemnosci, choc radosci zycia sa z pewnoscia wskazane - zwaz jednak, ze nie kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Strasznie lubię mięso! 16.07.03, 10:24 Gość portalu: ru486 napisał(a): > Gość portalu: Dominika napisał(a): > > > lubie i tyle! > > Nie dziwie sie.Ja po ponad 10 latach praktykowania diety wegetarianskiej > oprzyrzadzajac kotu gotowane udko kurczaka czuje gromadzaca sie na podniebieniu > > sline oraz spazmatyczny skurcz szczek.I wierz mi, ze nic z tym nie moge zrobic, > > bo to dziala automatycznie.Dlatego tez wierze, ze lubisz mieso, bo z pewnoscia > jest ono smaczne, jednak zycie nie polega na tym, aby folgowac pozadaniom > przyjemnosci, choc radosci zycia sa z pewnoscia wskazane - zwaz jednak, ze nie > kosztem innych. Cóż za rozpaczliwy akt samo upokorzenia ;))) zabijać zwierzęta(czytaj pozwalać na zabijanie)karmić kota i samemu nie jeść ;)))) słyszałem o psie ogrodnika który ogórków nie je i innym też nie pozwala ale to go przebija ;))))))) Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru486 Re: Strasznie lubię mięso! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 03:40 slawekopty napisał: > słyszałem o psie ogrodnika > który ogórków nie je i innym też nie pozwala ale to go przebija ;))))))) To posluchaj o moim wujku.Nie je grzybow, ale uwielbia je zbierac.spaceruje jesienia po lesie ze wzrokiem wpatrzonym w sciolke i w efekcie przynosi do domu kosze grzybow, jednak zadnego z nich do ust nie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystynaopty Re: Strasznie lubię mięso! IP: *.biaman.pl 16.07.03, 18:40 Gość portalu: ru486 napisał(a): > Nie dziwie sie.Ja po ponad 10 latach praktykowania diety wegetarianskiej > oprzyrzadzajac kotu gotowane udko kurczaka czuje gromadzaca sie na podniebieniu sline oraz spazmatyczny skurcz szczek.I wierz mi, ze nic z tym nie moge zrobic, > bo to dziala automatycznie. Takie są właśnie skutki wyeliminowania jakiegoś produktu z diety. Dlatego tez wierze, ze lubisz mieso, bo z pewnoscia > jest ono smaczne, jednak zycie nie polega na tym, aby folgowac pozadaniom > przyjemnosci, choc radosci zycia sa z pewnoscia wskazane - zwaz jednak, ze nie kosztem innych. Czy to znaczy, że Twój wybór dietetyczny jest pewną formą umartwiania się dla "dobra" zwierząt? czyli to co jesz specjalnie Ci nie smakuje? Eh... ta wasza logika... Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru486 Re: Strasznie lubię mięso! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 03:45 Gość portalu: krystynaopty napisał(a): > Czy to znaczy, że Twój wybór dietetyczny jest pewną formą umartwiania się > dla "dobra" zwierząt? czyli to co jesz specjalnie Ci nie smakuje? Nie zrozumialas.Ja nie jem miesa nie dlatego, ze mi nie smakuje - mieso jest smaczne.Nie jem rowniez nie dlatego, abym uwazal ze dieta wegetarianska jest zdrowa - nie uwazam aby byla bardziej zdrowa niz dieta miesna.Nie jem miesa, bowiem wybieram w zyciu mniejsze zlo.Gdybym mogl przestac oddychac i zyc bez powietrza, to wowczas rowniez bym wybral taki sposob zycia, bowiem uwazam, ze gdy oddycham umiera powietrze. Ot i cala filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Strasznie lubię mięso! 18.07.03, 09:22 Gość portalu: ru486 napisał(a): > Ot i cala filozofia. Taaaaaa, a buty nosisz oczywiscie gumowe i o pare numerow za małe, by Ci przypominaly o bolu jaki jest na tym lez padole ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru486 Re: Strasznie lubię mięso! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 13:49 baky napisał: > Gość portalu: ru486 napisał(a): > > > Ot i cala filozofia. > > Taaaaaa, a buty nosisz oczywiscie gumowe i o pare numerow za małe, by Ci > przypominaly o bolu jaki jest na tym lez padole ;)))))))) Bol obecny na tym padole lez wskazuje mi otoczenie miedzy innymi cynizmem i kpina... Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Strasznie lubię mięso! 18.07.03, 15:56 Gość portalu: ru486 napisał(a): "Gdybym mogl przestac oddychac i zyc bez powietrza, to wowczas rowniez bym wybral taki sposob zycia, bowiem uwazam, ze gdy oddycham umiera powietrze". No, wybacz. Ale, czy aby nie pokićkalo Ci sie cos? Zaczynam sie o Ciebie bac! Przestan bajdurzyc! Przecie takich bredni nie da sie brac powaznie... PS. Jedyne co mozesz zrobic, to oddychac wolniej, we snie. Wiec idz sie przespij :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystynaopty Re: Strasznie lubię mięso! IP: *.biaman.pl 18.07.03, 22:55 Gość portalu: ru486 napisał(a): > Gość portalu: krystynaopty napisał(a): > > > Czy to znaczy, że Twój wybór dietetyczny jest pewną formą umartwiania się > > dla "dobra" zwierząt? czyli to co jesz specjalnie Ci nie smakuje? > > Nie zrozumialas.Ja nie jem miesa nie dlatego, ze mi nie smakuje - mieso jest > smaczne.Nie jem rowniez nie dlatego, abym uwazal ze dieta wegetarianska jest > zdrowa - nie uwazam aby byla bardziej zdrowa niz dieta miesna.Nie jem miesa, > bowiem wybieram w zyciu mniejsze zlo.Gdybym mogl przestac oddychac i zyc bez > powietrza, to wowczas rowniez bym wybral taki sposob zycia, bowiem uwazam, ze > gdy oddycham umiera powietrze. > Ot i cala filozofia. Wy mnie nigdy nie przestaniecie zadziwiać... 8) Gdybyś chociaż przez chwilę mocno się skupił i się zastanowił nad odpowiedzią na pytanie: Czy jest na ziemi taki organizm, który nie karmi się innym żywym organizmem? Pomijam tu bakterie, bo nawet rośliny też "grzeszą" zbrodnią żywienia się owadami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Strasznie lubię mięso! 19.07.03, 22:42 Gość portalu: ru486 napisał(a): Nie jem miesa, > bowiem wybieram w zyciu mniejsze zlo.Gdybym mogl przestac oddychac i zyc bez > powietrza, to wowczas rowniez bym wybral taki sposob zycia, bowiem uwazam, ze > gdy oddycham umiera powietrze. > Ot i cala filozofia. > > > A nie pomyślałeś że gdybyś przestał oddychć to pozbawiłbyś rośliny dwutlenku węgla który jest im niezbędnie konieczny do produkowania jedzenia dla ciebie ;))) Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta Czlowieku !!!! Co TY robisz !!!!! 16.07.03, 18:50 Gość portalu: ru486 napisał(a): > Gość portalu: Dominika napisał(a): > > > lubie i tyle! > > Nie dziwie sie.Ja po ponad 10 latach praktykowania diety wegetarianskiej > oprzyrzadzajac kotu gotowane udko kurczaka czuje gromadzaca sie na podniebieniu > > sline oraz spazmatyczny skurcz szczek.I wierz mi, ze nic z tym nie moge zrobic, > > bo to dziala automatycznie.Dlatego tez wierze, ze lubisz mieso, bo z pewnoscia > jest ono smaczne, jednak zycie nie polega na tym, aby folgowac pozadaniom > przyjemnosci, choc radosci zycia sa z pewnoscia wskazane - zwaz jednak, ze nie > kosztem innych. Moze Twoj kot jest takiego samego zdania, a Ty mu te udka wpychasz na sile !!!! Zastanow sie. Moze kocina wolalaby kotlety z kalfiora, tofu, czy chociazby ananasa lub kielki pszeniczne ?! Dziwie Ci sie !! Przy takim zaangazowaniu, a kota karmisz nieortodoksyjnie !!! Wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru486 Re: Czlowieku !!!! Co TY robisz !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 03:38 ziuta napisała: > Moze Twoj kot jest takiego samego zdania, a Ty mu te udka wpychasz na sile !!!! Nie jest.Dawniej stawialem mu w jednej z misek pokarm przygotowany na bazie skladnikow roslinnych z dodatkiem oleju roslinnego, pokarm na bazie twarogu (ten jada czasami) i mleka, jednak kot uparcie wybieral mieso - taka jest widac jego natura i nie moge sprzeciwiac sie jego wyborowi. > Dziwie Ci sie !! Przy takim zaangazowaniu, a kota karmisz nieortodoksyjnie !!! > Wstyd!!! Uwazam, ze tak jak nikt nie dal mi prawa odbierac zycia, tak nikt mi nie dal prawa narzucac innym sposobu odzywiania - dotyczy to ludzi i zwierzat.Karmie kota miesem (m.in.) poniewaz niczego innego tenze nie chce jadac a to nie moja wina. Zreszta uwazam, ze dieta bezmiesna jest tylko wyboremmniejszego zla - gdy oddychamy umiera powietrze, nasza obecnoscia sprawiamy, ze wypierana jest przestrzen zyciowa dajaca mozliwosc zaistnienia innym istota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Czlowieku !!!! Co TY robisz !!!!! IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 18.07.03, 09:24 Mój kot tak samo,je tylko mięso surowe(gotowane,wędzone itp. nie weźmie do pyska)oraz obgryza domowe kwiatki i pije wyłącznie wodę.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru486 Re: Czlowieku !!!! Co TY robisz !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 13:47 Gość portalu: Rycho napisał(a): > Mój kot tak samo,je tylko mięso surowe(gotowane,wędzone itp. nie weźmie do > pyska)oraz obgryza domowe kwiatki i pije wyłącznie wodę Koty są nieobliczalne :) Ale mnie najbardziej podoba się w moim kocie ciekawość świata jaką nieprzerwanie wykazuje - jest przy tym bardzo samodzielny, uczy sie wszystkiego we sam.Ostatnio postanowił przejąć we władanie drzwi, więc nie namyślając się długo wskoczył na ich górną część a ta jest przecież wąska i z góry spoglądał na świat - nie trzeba mówić, że w chwile później dokonał aneksji przestrzeni pomiędzy szafą a sufietem.Obecnie spogląda z zainteresowaniem na żyrandol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystynaopty Re: Czlowieku !!!! Co TY robisz !!!!! IP: *.biaman.pl 18.07.03, 23:04 Gość portalu: ru486 napisał(a): > Gość portalu: Rycho napisał(a): > > > Mój kot tak samo,je tylko mięso surowe(gotowane,wędzone itp. nie weźmie do > > > pyska)oraz obgryza domowe kwiatki i pije wyłącznie wodę > > Koty są nieobliczalne :) Chyba odwrotnie - doskonale obliczalne :) > Ale mnie najbardziej podoba się w moim kocie ciekawość świata jaką > nieprzerwanie wykazuje - jest przy tym bardzo samodzielny, uczy sie wszystkiego > > we sam.Ostatnio postanowił przejąć we władanie drzwi, więc nie namyślając się > długo wskoczył na ich górną część a ta jest przecież wąska i z góry spoglądał > na świat - nie trzeba mówić, że w chwile później dokonał aneksji przestrzeni > pomiędzy szafą a sufietem.Obecnie spogląda z zainteresowaniem na żyrandol... Czyli są bardzo dobrze obliczalne, inteligentne, bystre, szybko się uczą, bardzo sprawne, giętkie, elastyczne, mają świetny wzrok, no i wiedzą co do jedzenia jest najlepsze :) Czemu człowiek tego wszystkiego nie dostrzega i nie chce skojarzyć, że to wszystko kot zawdzięcza jedzeniu mięsa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: to niemozliwe!!! c.d. IP: *.crowley.pl 16.07.03, 22:19 >> Jak przypuszaczałem stawił sie na forum CIEMNOGRÓD w dużej liczbie. >> Nikogo noe obrazam tylko nazywma po imieniu. >> Ciemnogród niewiele wie albo nic ale lubi się "wtrancać" lub głupio gadac. >> Ignorancja i kłamstwa to cechy ciemnogrodu i tłustoKwąsnych! >> Tak , jemy mieso na surowo( Jest p[yszne! Nasniadanie jelito z jęzorem krowim Obiad: noga wieprza z łbem kurzym w zalewie z krwi cielaka itp. >> Ciemnogórd nie wie , że na świecie sa miliony ludzi odzywiających się prawie całkowicie surowymi pokarmami roslinnymi. Sa przeróżne style odzywiania , bardzo zdrowe: poczynając od tradycji Bircher=-N\Bennera przez Schnitzera do surówkoych diet amerykanskich. >> W diecie Schnitzera ziarna zbóz je sie na surowo: przedtem zmielone w młynku i namoczone w wodzie z dodatkiem jabłka, cytryny , orzecchów i nasionek. >> Orzechy , słonecznik, pestki dyni to wszystko najzdrowsze, najlepsze jest na surowo. >> miesa nie da sie jeśc na surowo - spróbuj pogryźć świeży chab - niechybnie zwymiotujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: to niemozliwe!!! c.d. IP: *.acn.pl 17.07.03, 09:52 Pewnie oświeceni nie wiedzą,że na świecie są miliardy ludzi odżywiającymi się pokarmem zwierzęcym najprzeróżniejszego pochodzenia:chsząszcze,larwy,muchy,ślimaki, kraby,krowy,świnie i wszystko inne co się na nóż nawinie.Oglądałem niedawno film o jednym z ludów Syberii i przysmakiem jest tam zjadanie na surowo świeżo upolowane zwierze.Nie zauważyłem by komuś nie przechodziło to przez gardło,a raczej widać było na ich twarzach wyraźne zadowolenie.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerris Re: Strasznie lubię mięso! IP: 212.14.0.* 31.07.03, 12:42 ale oczywiscie potrafisz zabic chociarz kure ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Strasznie lubię mięso! IP: *.chello.pl 31.07.03, 17:56 A dlaczego powinna umieć? Odpowiedz Link Zgłoś