Dodaj do ulubionych

UCHWAŁY !!! PILNE !!!

13.05.10, 01:31
Proszę mi wyjaśnić fenomen z jakim się spotykamy na naszym osiedlu. Sypią się schody i są coraz większym zagrożeniem, niektóre bloki na starej części osiedla wymagają docieplenia bo ludzie mają grzyb na ścianach, trzeba wymienić piach w piaskownicach bo tego wymagają przepisy, leży wiele inwestycji, o które zabiegali mieszkańcy i było o to masa krzyku, a teraz problemem jest złożenie podpisu pod uchwałami???
Wróciło do nas zaledwie parę procent uchwał, które zostały wrzucone do Państwa skrzynek. Na zebrania chodzi mało osób bo praca, bo obowiązki, bo... ale czy na prawdę tak czasochłonnym zajęciem jest złożenie podpisu pod uchwałami i wrzucenie ich do skrzynki administracyjnej wiszącej na zewnątrz II klatki przy Sadowej 8???
Wykażmy chociaż odrobinę realnego zainteresowania w sprawy osiedla poza anonimową obecnością na forum !!!
Jeżeli uchwały nie będą podpisane to nie zostanie uchwalony nowy budżet i nie rozpoczną się żadne inwestycje na naszym osiedlu. Nie wspomnę już o bieżących opłatach za media i za usługi firm zewnętrznych, na które zabraknie nam w końcu pieniędzy... nie muszę chyba mówić z czym to się wiąże...

Proszę zacząć poważnie traktować ten temat bo to na prawdę nie jest nasz kaprys, tylko sprawa niezbędna dla sprawnego funkcjonowania naszego osiedla, a chyba o to nam wszystkim powinno chodzić.

Dziękuję z góry tym, którzy wywiązali się z tego obowiązku.

Apelując o odrobinę rozsądku, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rajska_lonia Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 13.05.10, 16:07
      Ale mam nadzieje że na wypłaty dla zarządu kasa jescze jest ?
      • zmijkowata Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 13.05.10, 17:38
        Czemu ma służyć ten sarkazm???
        Na prawdę myślisz, ze robimy to dla ok 300 zł netto miesięcznie?? Jeżeli tak
        jest to dlaczego jakoś nie ma co roku chętnych na dołączenie do zarządu i
        zgarnięcie tej zawrotnej kasy??

Nie chce się nawet komentować takich uwag bo są one poniżej jakiejkolwiek
        krytyki i świadczą tylko o braku jakiegokolwiek pojęcia o tym na jakich zasadach
        funkcjonuje to osiedle.
        No ale zza monitora to bohaterów nie brakuje. Gorzej jak coś trzeba zrobić w
        realu i się zaangażować w sprawy, które dotyczą nas wszystkich.
        • spomet Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 13.05.10, 19:52
          Witam
          Ja pod koniec kwietnia podpisałem uchwały i grzecznie zaniosłem do
          skrzyneczki (spełniłem z przyjemnoscią obowiązek), tylko że na
          większości uchwał podpisałem się w rubryce: "GŁOSUJE PRZECIW
          UCHWALE", głównie jeśli chodzi o tzw. "ochrone" i "monitoring".

BARDZO SERDECZNIE POZDRAWIAM MIESZKAŃCÓW I NAMAWIAM DO GŁOSOWANIA.
          • water_bong Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 17.05.10, 08:34
            Ale głup wink Poczekaj aż zacznie ci się coś sypać i nikt tego nie naprawi, bo
            zablokowałeś projekt uchwał. Pacan...
      • pogromca_debilizmu Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 14.05.10, 15:50
        rajska_lonia napisała:

> Ale mam nadzieje że na wypłaty dla zarządu kasa jescze jest ?

Ale Ty kobieto ograniczona jesteś... wynagrodzenie Zarządu się nie zmieniło...
        To Ty później będziesz mieć bałagan w naliczeniach i rozliczeniach... i Ty
        bedziesz marudzić że to czy tamto nie zrobione... Głosowanie to prawo i
        obowiązek właścicieli.
        • kaszmir121 Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 15.05.10, 10:18
          Prawo do głosowania ma każdy to fakt ,ale czy obowiązek no ty bym
          się sprzeczał ,przecież jest demokracja i jak ktoś chce to głosuje a
          jak nie to nie .Czy właśnie nie natym ona polega.Drugą sprawą nic
          porywczego na zebraniu nam nie przedstawiono ,być może brak
          mieszkańców na zebraniu a co za tym idzie jest przejawem buntu i
          brakiem zgodzy na propozycje przedstawione w uchwałach .
          • yossarianek Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 16.05.10, 12:00
            kaszmir121 napisał:
            > być może brak mieszkańców na zebraniu ... jest przejawem buntu i brakiem zgody
            na propozycje przedstawione w uchwałach.

"Brakiem zgody"? To proszę głosować "przeciw". Pewnie więcej czasu zajęło Panu
            wymyślenie i wklepanie tej mądrości na forum.
            • pogromca_debilizmu Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 16.05.10, 18:20
              nie oddanie głosu czyli wstrzymanie się jest w świetle prawa polskiego i
              unijnego rozumiane jako przeciw.... więc powoli rzygam marudzeniem na forum i na
              osiedlu że schody się sypią, że rynna cieknie skoro wszyscy głosują przeciw
              naprawie etc.
              • blackmartines Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 17.05.10, 22:03
                wniosek mi się nasuwa tylko jeden... nierozumienie tematu przez większość. brak
                oddania głosu nie robi nikomu na złość tylko nam samym. My właściciele stanowimy
                Wspólnotę, my o niej decydujemy i my ponosimy skutki naszych działań. Proste jak
                2x2. nie uchwalmy budżetu. bo po co? dostawców mediów to nie interesuje kto ma
                muchy w nosie. odetna i już.
                Krzyczenie że fundusz remontowy jest niepotrzebny i za duży. spoko ale jak
                cieknie mi na głowę to chciałbym żeby to zostało naprawione. a za co? za moje
                pieniądze. a jak je wydać skoro Zarząd i administracja rozkłada ręce bo uchwały
                nie ma.
                ogólnie sąsiedzi. pomyślmy troszkę i zagłosujmy.
                • lokatorrr Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 21.05.10, 19:33
                  1/ Do kart do głosowania nie było załączonych uchwał
                  2/ Czy wiadomo dlaczego nagle i masowo odpadły płytki po tej zimie.Jakim
                  szuwaksem i w jakich ilościach sypano
                  3/ Czy bieżące naprawy -przyklejenie paru płytek jest czynnością przekraczającą
                  zwykły zarząd i wymaga uchwały?
                  • marey1 Re: UCHWAŁY !!! PILNE !!! 21.05.10, 20:06
                    Projekty uchwal były wrzucane we wszystkich wspólnotach 31 marca 2010 do
                    skrzynek pocztowych.
                    proszę do nich sięgnąć, lub poprosić administratora swojej wspolnoty o
                    przesłanie na adres email
                    teraz tylko karty do glosowania

Administrator RJ (M.Kowalski)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka