sieczka2 17.06.10, 23:31 jak wam te gowna nie przeszkadzaja to po co wyprowadzacie te swoje burki niech sraja wam w domu a wy bedziecie po tym chodzic zero kultury osobistej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
111margo111 Re: srające psy 18.06.10, 09:09 Nie mam dziecka jeszcze, ale az stach pomyślec o tych dzieciach które kolo placu zabaw biegaja sobie po trawce... "min" jest pełno- nie mówiąc już o tym wyjściu koło Sadowej. Idąc tą furtką do kauflandu juz prawie nie da sie przejsc- ludzie czy te psy nie mogą odejsc troche dalej a nie robic zaraz prz furtce lub na chodniku ? po co macie te woreczki i kosze na psią kupe?! Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: srające psy 18.06.10, 13:02 Hahhhahah Ps.Ja mam małego człowieka i wdepnął tylko raz, ja raz, ale sumujac to nie widzę duzo tych min... Odpowiedz Link
babkajaga Re: srające psy 18.06.10, 14:20 a ja widziałam kilkakrotnie jak urocze mamusie wysadzały na trawnikach swoje pociechy bo daleko do domu było. Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: srające psy 18.06.10, 23:05 Jak wszyscy wiemy dzieci w pewnym wieku przestaja sikac do pieluchy a zaczynamy z nimi naukę samodzielnego sikania. Nie wyobrazam sobie ze miałabym latac z dzieckiem co 5 czy 15 minut do domu. A kupek dzieci nie robia na osiedlu... Odpowiedz Link
babkajaga Re: srające psy 19.06.10, 11:24 Niestety zdarza się, że robią podczas takiego wysadzania i grubsze sprawy. Odpowiedz Link
mycloud Re: srające psy 20.06.10, 10:36 Wierz mi,że nie wygląda to fajnie,w dodatku uczysz dziecko,że można siusiu pod krzaczek a co będzie później? też stwierdzi,że nie trzeba iść do wc? też mam dziecko więc proszę bez tekstów,że nie mam pojęcia o dzieciach. Rzeczywiście strasznie daleko masz do mieszkania,żeby iść z dzieckiem siku... Odpowiedz Link
26dawid Re: srające psy 20.06.10, 13:42 to wytłumacz to 2 latkowi zeby zaczekał aż dojdziesz z nim do domu Odpowiedz Link
nowatu_2 Re: srające psy 20.06.10, 13:53 Ja nie mam dzieci i nie wiem do końca, co i kiedy dziecko zaczyna. Ale jeśli dzieciaczek jeszcze nie umie powstrzymywać siusiania itd., to czy nie jest tak, że zwykle ma pieluszkę? Nie chcę być złośliwa... po prostu nie mam dzieci i nie wiem, kiedy dokładnie przychodzi czas na pożegnanie się z pampersami. Po prstu wydawało mi się, że albo dzieciaczek ma pieluszkę i problem z głowy na takie sytuacje, jak choćby zabawa na placu zabaw, albo jest na tyle duży, że żegnamy się z pieluchami i niestety, wtedy już trzeba iść do domu, a nie pod drzewko, gdzie może za 10 minut podbiegnie inne dziecko, aby się pobawić w chowanego. Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: srające psy 20.06.10, 14:06 Ale pomiędzy okresem pieluszkowym a bezpieluszkowym jest okres kiedy trzeba dziecko przyzwyczaić ze pieluszki nie ma i nie sikamy w majteczki. I okres taki nie trwa z dnia na dzien... Ja zaczynam dopiero okres sikania nie w pieluszkę i moje dwuletnie dziecko nie kuma zeby potrzymał jeszcze piec minut. I z teorii wiem tez ze takie dziecko nie ma czegos takiego ze chce mi sie siku i zaraz je gdzies musze zrobic, tylko chce mi sie siku wiec sikam JUZ. Czy mam daleko do domu? Moze nie a moze i tak. Przyjmujac ze dzieci uczace sie sikac robia to czesto, po drugie waga dziecka tez jest odczuwalna, a po trzecie wielu rodziców ma po dwoje dzieci i nie moze tego jednego samego zostawic na podwórku, a po czwarte rozumiem, ze nie jest to najlepsze rozwiazanie sikanie na te trawniki ale ja nie znalazłam innego rozwiazania... A na koniec jeszcze dodam, ze nie jestem osoba która idzie wyłacznie na łatwiznę i mysli tylko o sobie, ale sa sytuacje kiedy trzeba zrozumiec innych. Babko jago_ jestem ciekawa ile miało lat Twoje dziecko kiedy tak biegalas z dzieckiem do domu i mam nadzieje ze mieszkasz na 3 pietrze i Twoje spacery nie ograniczaja sie tylko do podwórka pod klatka. Pozdrawiam, Iw Odpowiedz Link
iwus-1982 Re: srające psy 20.06.10, 14:07 Serdecznie przepraszam za pomyłke. Moje pytanie było do mycloud a nie do babki jagi. Odpowiedz Link
nowatu_2 Re: srające psy 20.06.10, 14:51 Hmm.... Słusznie. W sumie kupkanie i siusianie pod drzewkiem do przyjemności raczej nie należy... No i OK, sytuacja wyjaśniona, więc może po prostu okażmy sobie więcej zrozumienia i luzu... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
amala79 Re: srające psy 24.06.10, 16:07 Po pierwsze troszkę odbiegliście od tematu. Jestem ZA sprzątaniem po psie ja po swoim sprzątam. Po drugie mam dwoje dzieci, jedno już przeszło etap nauki siusiania a drugie jest w trakcie i uważam że jeżeli wybieramy się z maluszkiem na spacer bądź na plac zabaw to dlaczego nie założyć jednak pieluszki. Po pierwsze po co stres dla mamy i dla dziecka związany z siusianiem w majtki a po drugie to nie jest fajne kiedy nasze dzieci tarzają się po zasikanej trawie, nie wspomnę o zapachu. Niech wszystkie dwulatki zaczną sikać pod krzaczek i będzie cudna woń Odpowiedz Link