Dodaj do ulubionych

Nagminne parkowanie samochdow na drodze

29.12.10, 18:59
Nie dość że droga na Grabsztyny jest wąska i z zakrętami cały czas parkują tam samochody, że nie można nawet przejechać.
Ludzie trochę wyobraźni i włączcie myślenie przecież to nie boli !!
Obserwuj wątek
    • rajskimieszkaniec Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 29.12.10, 19:36
      Ich akurat boli. Jak zauważyłem, część z nich ma miejsca parkingowe ale daleko od klatki więc dupy im się ruszyć nie chce.

Poza tym jakie myślenie - ta czynność musi sprawiać im ból smile
      • rajski.pl Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 30.12.10, 10:18
        Witam,

Przydałby się taki mały spychacz...lub inny mały czołg. smile

Pozdrawiam
        • pogromca_debilizmu Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 30.12.10, 13:51
          Jak przyjadę autem brata to mogę nieco je przepchnąć - DOGDE RAM 3500..... bo na sucho się nie zmieszczę....
          • jaffa01 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 30.12.10, 23:15
            Ale są już nowe przepisy wiec dzwonimy na policje i kolesia zwijają - jak się nie mylę?
            • monrak Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 31.12.10, 07:13
              Niestety, nasz zarządca osiedla, czyli Atrum 21 nie ma najmniejszego pomysłu na załatwienie tej sprawy. Miały być nalepki na szybach, nie ma. Policja nie reaguje. Strefa zamieszkania chyba nie została wprowadzona. Poznikały znaki przy wjazdach informujące o tym. Znaczki o odholowaniu samochodu stają się tylko niezbyt ładnym ozdobnikiem slupów. Szkoda nerwów. A przecież płacimy Atrium i to nie małe pieniądze za administrowanie osiedla. Może czas zastanowić się nad wymianą firmy. Ich oferta jest wysoka w stosunku do konkurentów. A usługi słabiutkie. Spróbujcie coś załatwić na dyżurach. Pozdrawiam i życzę sukcesów w Nowym Roku.
              • fajny_ziomal71 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 31.12.10, 08:16
                Nie siej kolego populizmu... w klatkach na Grabsztyny Adminstracja rozwisła Ogłoszenia do ludzi aby nie parkowali na tej ulicy i co ? ludzie maja to w czterech literach..na d..
                Pytalem nie dawno kogos z adminstracji dlaczego nie wzywaja Policji powiedzial że była zaproszona Policja na zebranie zarzadu i powiedzieli że nie moga interweniować do póki nie wejdą szczegółowe przepisy do ustawy drogowej, zmienionej we wrześniu i nowe znaki drogowe zalkazujace parkowania na osiedluna drogach i które powinny byc zamontowane na osiedlach i wtedy jest podstawa do karania. Na dzisjejszy dzień chyba nie ma tych przepisów i żeby sie zmieniło 10 zarzadów i 10 administracji, jeżeli Policja sie nie podejmuje interwencji bo nie ma podstaw prawnych to możemy tylko liczyc na zachowanie kultury i dobrych zasad naszych sasiadów.
                • fajny_ziomal71 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 31.12.10, 08:26
                  Kiedys dzwoniłem do Policji w tej sprawie to przejechali zobaczyli i pojechali dalej..
                  • osiedlowyboy Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 31.12.10, 08:43
                    Problem w tym, że społeczeństwo staje coraz bogatsze i ludzie mają po dwa samochody, miejsc parkingowych jest za mało więc parkuja jak im pasuje.
                    Mam sasiada który ma garaż i trzyma w nim jeden samochód a drugi parkuje na drodze koło Jonatana 2. I takich ludzi jest cala masa nie mówiąc o tych co wynajmują w pare osób mieszkanie i tez mają samochody.
                    Ani zarządy wszystkich wspólnot razem wzięte ani adminstracja ani Policja nie rozwiążą tego problemu ,Policja nałoży mandat i pojedzie. Zaczną sie niesnaski w stosunku zarządów wspólnot do adminstarcji lub ochrony że wzywają Policje na ludzi z osiedla którzy ich utrzymują i tez będzie pretekst do ich wymiany.

I tak żle i tak niedobrze po prostu, kiedys jak ktos planował osiedle nie przewidział że taka ilość miejsc parkingowych będzie za mała i to teraz pokutuje na następne lata.
                    • robb80 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 31.12.10, 13:06
                      dziś wieczorem wyjdę z petardami,tak więc auta zaparkowane nieprawidłowo- STRZEŻCIE SIĘ wink
                      • grabsztyn Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 31.12.10, 15:11
                        myślę, ze trzeba zebrać podpisy i zainteresować gminę naszym problemem, mam na myśli stworzenie nowego parkingu gdzieś za osiedlem - koło boisk? tylko jak widze pełno wolnych stanowisk zasypanych śniegiem to sie zastanawiam czy problem tkwi w braku miejsca.
                        • wojtek43only Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 31.12.10, 16:29
                          tak więc łopaty w dłoń i do dzieła moi drodzy !!! wink)
                          • rajski_sadownik Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 01.01.11, 10:40
                            Skoro państwo jest dzikie jak mawiał golfista z florydy z rządów ryżego pajaca trzeba sprawy wziąc w swoje ręce i to dosłownie czyli po prostu rysować źle zaparkowane wozy, sam mam starego rzęcha więć nie mam problemu ze szkodami parkingowymi a jak nie ma przepisów to nie ma ubezpieczenia bo to teren prywatny więc parkujący na skrzyżowaniach bądźcie czujni bo bedzie źle!!!!!!!!!!!!!! dla waszych bryk zresztą to powoli się dzieje i bardzo dobrze potrzeba matką wynalazku.
                            • grabsztyn Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 01.01.11, 11:30
                              Rozumiem zdenerwowanie jednak:
                              1. Rysując komus auto na terenie prywatnym narażasz się na sprawę cywilną - policja spisze protokół, który będzie dowodem w sprawie.
                              2. Jeśli ktoś Cię przyuważy może Cie pobić albo spalic po złości twojego rzęcha.
                              3. Rozumiem że masz rzęcha ale rysować będziesz wszystkie czy tylko dobre fury (ktorych u nas nomen omen jak na lekarstwo)?
                              4. Mój sąsiad parkuje na drodze dojazdowej, nie ma internetu - nawet sobie niezdaje sprawy że komus to przeszkadza.
                              Reasumując - to nie jest rozwiązanie problemu.
                              • rajski-gracz Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 01.01.11, 14:06
                                To tylko zależy od kultury osobistej lokatorow, ale jak widac z tym jest różnie. Może podawac numery rejestracyjne samochodów, to może coś to zmieni. Ja zaczne-WZY 11UM parkuje notorycznie na łuku Grabsztyny - Złotej Renety , bo musi stac pod balkonem
                              • wojtek43only Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 01.01.11, 14:08
                                Grabsztyn dobrze piszesz nie wolno tak robić .
                                Apropo sasiada ktory nie ma internetu.. to czy trzeba mieć internet aby się domyślić że się parkuje na drodze niezgodnie z przepisami??
                                • pogromca_debilizmu Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 03.01.11, 23:00
                                  myślenie niektórych męczy. a z drugiej strony gdzie ma zaparkować? osiedle jest ciasne jak tyłeczek dziewicy, ludzi mnóstwo, samochodów cała masa (bo z tej prowincji autobusy słabo wożą do miasta), społeczeństwo jest na jakimś poziomie finansowym że ich stac na dwa wozy. Dziwić się nie ma co. Zmiana administracji? Zarządu? przeszczep mózgu jest tak samo rozsądnym pomysłem dla niektórych.
                                  już ktoś tu dobrze napisał że trzeba zacząć od kultury osobistej. Ktoś inny napisał że iść do gminy. tylko po co? gmina nie jest właścicielem terenu przy osiedlu. Sam miałem pomysł na komercyjny parking za płotem i co? beton - nie ma komu nawet w łapę dać żeby pozwolił pas przy obwodnicy ruszyc. totalna paranoja. I abo pojmiemy wszyscy że na tym osiedlu musimy się jakoś ogarnąć lub wyprowadzić się trzeba będzie.
                                  • grabsztyn Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 03.01.11, 23:59
                                    zróbmy dziki parking za osiedlem - wtedy szybko pojawi się ten komu trzeba dać w łapę wink
                                    • elwirra28 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 18.03.11, 10:58
                                      A ja ma pytanie, które mnie nurtuje. W jakim celu nastawiano (przypominam, że na nasz koszt) znaki informujące o możliwości odholowania samochodu zaparkowanego w niedozwolonym miejscu? Z tego co sie zorientowałam żadnej akcji holowanie tutaj nie było do tej pory, wiec po co?
    • pablom29 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 21.03.11, 21:36
      Na osiedlu na Tarchominie administracja wpadła na pomysła stworzenia regulaminu dotyczącego parkowania w miejscach niedozwolonych. Wyposażyli się w blokady na koła ,które zakłdali ochraniarze. Kierowca który źle parkował miał zakładane na koło blokady i zdjęcie jej kosztowało 50 zł. I co najdziwniejsze kierowcy nauczyli się parkowac i nie potrzebna była strefa zamieszkania! Tylko trochę chęci od administracji.
      • rajskimieszkaniec Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 22.03.11, 06:31
        U nas na osiedlu regulamin tez obowiązuje, ale jakoś nikt go nie przestrzega. Jak pojawiłem się kiedyś na dyżurze aby zapytać jaki jest plan w sprawie parkowania to radosny zarząd powiedział że nic nie może bo....
        ... i tu zaczęła się litania wielu powodów.
        Czy mam pisać dalej? Jak widzisz na osiedlu nikomu poza myślącymi kierowcami nie zależy na uporządkowaniu parkowania - a chciałbym zauważyć, że wielu idiotów parkuje pod klatką bo miejsce parkingowe mają daleko od klatki i ruszyć dupy im się nie chce.
    • rajskimieszkaniec Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 26.03.11, 14:24
      UP
      • mies-zko Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 28.03.11, 12:42
        Zarząd mógłby wyjaśnić dlaczego usunięto znaki strefa zamieszkania? Jak wynika ze sprawozdania finansowego zapłacono również za projekt organizacji ruchu na osiedlu! Po co wciskać „kit” mieszkańcom, może ktoś wreszcie szczerze napisze, o co chodzi?
        • bandziii Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 28.03.11, 14:17
          witam..odpowiedz jest dosyc prosta..znaki usunieto po wizycie komendanta tutejszej policji.w administracji powiedziano mi ze czekaja na przepisy wykonawcze do tej ustawy.a ja mysle ze na osiedlu jest taki balagan ze policja poprosila o zdjecie tych znakow,gdyz musieli by interweniowac przy kazdym zgloszeniu.a tego nie chce i policja(za malo mundurowych) i administracjia..pozdrawiam
          • zoltar89 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 29.03.11, 10:35
            ktoś z administracji co jakiś czas wkłada za wycieraczki upomnienie o nie parkowaniu w danym miejscu.. niektórzy mięli już po klika razy bo parkują cały czas w tym samym miejscu np. na zakrętach czy na skrzyżowaniach.. i maja to w.... wielkim poważaniu ..
            • zoltar89 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 29.03.11, 10:40
              wyciągnijcie wnioski sami .. jeżeli do świadomości pseudo kierowców nie dotrze, że w pewnych miejscach sie nie parkuje ze względu na bezpieczeństwo innych użytkowników drogi.. to ani administracja ani zarząd ani policja nic nie wskóra...
              • rajski_sadownik Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 21.04.11, 19:21
                Trzeba zrobić tak jak na osiedlu na Tarchominie wprowadzić regulamin na podstawie którego ochrona będzie zakładała blokady na koła samochodom blokującym skrzyżowania itp. (skrajne przypadki) potem zdejmowała je za 50zł a pieniądze można przeznaczyć na remonty czy monitoring w przyszłości myśle że tu pomysłów by nie brakowało. To jest oficjalna propozycja do Zarządu !!!
                • grabsztyn Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 22.04.11, 22:09
                  ujarani.pl/284
    • robb80 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 23.04.11, 00:08
      www.sadistic.pl/pics/ec0d7e387c3d.jpg
      patrz.pl/zdjecia/kutas-com-pl
      • fajny_ziomal71 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 07.08.11, 12:25
        a samochody dalej parkuja na drogach...
        • gramlic Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 09.08.11, 13:49
          no widzisz i będą dalej parkować, żebyś miał o czym tu pisać smile
          • agus256 Re: Nagminne parkowanie samochdow na drodze 16.08.11, 17:03
            a niektórzy parkują pod czyimś garażem i mają to w d.... że ktoś nie wyjedzie swoim samochodem. Kilka dni temu spieszyłam się do pracy , biegnę po autko a pod moim i sąsiada garażem ktoś postawił samochód (w poprzek)- biały kombi o numerach WL86165. Chwilkę czekam bo pomyslałam że ktoś się wrócił bo np dziecku zachciało się siku. Ale mnie się spieszy i ile można czekać. Pytam wszyskich napotkanych po kolei czy nie wiedzą czyj to samochód, idę do ochrony oni też nie wiedzą. Dobra pozostaje wezwanie policji, nagle jaśnie pan odjeźdża a ja spóźniam się do pracy mimo że planowałam być wcześniej.
            żałuję że nie zrobiłam fotki bo może właściciel dostałby mandat (mój kumplet tak bezmyślnie zostawił samochód i dostał na podstawie zdjęcia więc teoretycznie temu panu też powinni wlepić). Nie jestem złośliwa ale wkurza mnie takie cwaniactwo i kretyńskie zachowanie i w takim przypadku perfidna bezczelność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka