Dodaj do ulubionych

Muchy robacznice blee!!!

08.06.11, 21:59
Czy zauważyliście tę plagę cholerną. Codziennie kilka wielkich, obrzydliwych upasionych much wpada do mieszkania, dzieci sie tego boja, mnie sie zbiera na wymioty. Czy to nasze śmietniki są zbyt rzadko opróżniane, czy to kaufland kisi smieci i pasie te latajace obrzydlistwa?
Obserwuj wątek
    • wojtek43only Re: Muchy robacznice blee!!! 08.06.11, 22:10
      Tego jeszcze nie zbadano ale może kiedyś to ktoś zrobi wink)
    • mucha_robacznica Re: Muchy robacznice blee!!! 09.06.11, 09:02
      cześć

to ja wpadłam sobie, bo lubię brudek, widać dzieci były umorusane

my z nimi walczymy zakładając siatki na okna, najlepiej się nadają te z OBI te pomarańczowe.
      a jak jakaś się przedrze przez siatkę to wystawiamy kota
      jak to nie pomaga to wzywamy straż pożarną

trzeba zgłosić do sanepidu, bo wypadnie epidemia jak w Niemczech
      przecież takie muchy roznoszą bakterie E. coli
      • mucha_robacznica Re: Muchy robacznice blee!!! 09.06.11, 09:13
        w związku z epidemią dodatkowo uprasza się o nie wnoszenie coli na teren osiedla, nawet light
        • blueberry_beauty Re: Muchy robacznice blee!!! 09.06.11, 17:29
          No tak... jakby mnie tak nie wnerwiały to bym sie nawet uśmiała.
    • elwirra28 Re: Muchy robacznice blee!!! 10.06.11, 20:19
      Ja myślę, że nasz Kaufland sprzyja niestety tym owadom. Wystarczy przejść sie do Kaufa piechotą i zaraz za zakrętem czuć fetor z ich wysypiska (?). W każdym razie śmierdzi gnijącymi resztkami, zwłaszcza w upały czuć to wyraźnie i te muchy i inne paskudy mają tam Hawaje. Nasze mieszkania i śmietniki to raczej uzupełnienie muszej diety, a nie główne danie. Gdyby nie Kauf pewnie ich by tu nie było.
      • kursk8 Re: Muchy robacznice blee!!! 14.06.11, 09:36
        elwirra28 napisała:

> Ja myślę, że nasz Kaufland sprzyja niestety tym owadom. Wystarczy przejść sie d
        > o Kaufa piechotą i zaraz za zakrętem czuć fetor z ich wysypiska (?). W każdym r
        > azie śmierdzi gnijącymi resztkami, zwłaszcza w upały czuć to wyraźnie i te much
        > y i inne paskudy mają tam Hawaje. Nasze mieszkania i śmietniki to raczej uzupeł
        > nienie muszej diety, a nie główne danie. Gdyby nie Kauf pewnie ich by tu nie by
        > ło.

Nasze smietniki czystoscia nie grzesza, o smieciach pozostawionych na chodniku przed smietnikiem nie wspomne.
    • wrednyfrankie Re: Muchy robacznice blee!!! 14.06.11, 17:05
      Szanowni sąsiedzi,
      Problem istnieje, jakkolwiek śmiesznie byśmy do tego nie podeszli. 2-3 lata temu pisałem o tym na forum. Część z tych much jest zainfekowana pasożytami. Zachowywały się jak pijane, spadały na parapet. Po zabiciu z odwłoków wyłaziło im 10-50 maleńkich larw. Obrzydlistwo. Pisaliśmy do sanepidu, ale te tmpe ch...je napisały że owszem zajmują się pasożytami, ale wśród ludzi, a nie zwierząt (w tym owadów). Postanowiliśmy się nie poświęcać, żeby mieli zajęcie. Założyliśmy sobie stalowe siatki o prześwicie 1mm żeby nasze koty nie zjadały tych much i od tamtej strony jest spokój
      • halinawoz Re: Muchy robacznice blee!!! 25.06.13, 14:19
        U mnie nie ma Kauflandu a jednak schodząc do pracy na drzwiach u sąsiadki siedziało ze 100 takich słownie sto szt. całe drzwi były czarne od tego cholerstwa aż bałam się przejść. Więc to chyba poprostu brud i smród. A może stare mięsko w domu? Nie zwalajmy wszystkiego na markety bo ludzie też nie lubią sprzatać natomiast lubią do domu znosić wszystko co się da.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka