matesulek 01.03.14, 18:47 Witam! Czy ktoś z Państwa korzysta z usług internetowych Netii bądź JMDI? Jak internet hula i jak jest z opłatami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jac3k27 Re: INTERNET 02.03.14, 13:51 Ja korzystam z JMDI. Za pakiet 72 Mb/s płacę 80 zł miesięcznie, ale to oferta łączona z TV i telefonem. W zasadzie z netem problemu nie ma, a zwłaszcza od czasu, gdy JMDI położyło światłowód. Prędkość sprawdzam co jakiś czas i jest ok. Umowę podpisywałem dwa lata temu i teraz na pewno wygląda to inaczej. Proponuję zajrzeć na stronę jmdi.pl i poczytać o aktualnych promocjach. Odpowiedz Link
octopus12 Re: INTERNET 10.06.14, 11:11 Ja mam JDMI od ok 3 miesięcy (sam internet). Wcześniej miąłem Orange (Neostrada) i jakościowo podobnie = wszystko działa płynnie ale zdecydowanie cenowo wychodzi lepiej JDMI. Nie muszę utrzymywać łącza telefonii stacjonarnej. Odpowiedz Link
octopus12 Re: INTERNET 11.06.14, 09:34 ??? - minius5 nie wiem skąd masz takie podejrzenia. Autor wątku chciał poznać opinie jaki internet wybrać i mu napisałem z własnego doświadczenia. Więc proszę nie wyskakuj mi tutaj, że jestem jakimś tam pracownikiem JDMI..... Odpowiedz Link
minius5 Re: INTERNET 11.06.14, 19:17 witam to czemu średnio raz na tydzień mama problem z netem, czemu komentarze są usuwane ? jednak styl wypowiedzi na rożnych forach ten sam jak by ta sama osoba pisała tylko pod różnymi nikami i na dokładkę taka zbieżność wypowiedz wszyscy klienci z JMDI odpisują praktycznie minuta po minucie Odpowiedz Link
jac3k27 Re: INTERNET 11.06.14, 21:48 Jeżeli tak często masz problem z netem, i jest to z winy JMDI, to napisz czy zgłaszasz każdą awarię i czy reklamujesz co miesiąc rachunek i żądasz zwrotu abonamentu? Ja przekonałem się, że to jedyny sposób na JMDI i reklamuję każdą usterkę, zgłaszam wszystko. Czy to TV czy net. Gdy w miesiącu tych usterek jest więcej to zgłaszam reklamację. Na ogół kończy się tym, że reklamacja zostaje uwzględniona i muszą korygować swój zysk. Niedawno w bloku 69, reklamowaliśmy usługę netu kilka razy w ciągu dwóch tygodni, aż wreszcie JMDI wymieniło na korytarzu jakieś swoje urządzenie. Od tego czasu jest ok. Pierwotnie tylko resetowali swoje urządzenia ale to starczało na dzień lub dwa. Wypisywanie na forach nic nie daje. Trzeba reklamować i żądać zwrotu kasy. To na nich jeszcze działa. Każda reklamacja psuje im statystyki. Zgłaszając usterkę zażądaj od przyjmującego numeru zgłoszenia i zapisz. To się przyda do reklamacji. Odpowiedz Link
s_agniesia Re: INTERNET 19.06.14, 22:37 My JMDI mamy chyba od 4 lat i jesteśmy zadowoleni. Przy każdym odnowieniu umowy zazwyczaj za tą samą cenę zwiększają nam prędkość. W mieszkaniu mamy router WiFi i nawet jak siedzę na ławce przy bloku to mi łapie Polecam ich znajomym... niestety nie wszędzie są. ?. Odpowiedz Link
jac3k27 Re: INTERNET 19.06.14, 23:10 Zasięg routera wifi to chyba już nie zasługa JMDI? Odpowiedz Link
minius5 Re: INTERNET 22.06.14, 19:41 a to link do osuniętych postów z fb plus.google.com/104564107493755579753/posts?hl=pl Odpowiedz Link
zubryitury Re: INTERNET 21.08.14, 11:45 Mam z JDMI internet juz z 5 lat i jestem zadowolony. Przez ten czas na palcach jednej ręki policzę jakiekolwiek awarie - bodaj były 3 w tym ta sprawa z przecięciem światłowodu w Markach, w pozostałych 2 przypadkach awaria urządzenia (na klatce chyba), zgłoszenie i na drugi dzień naprawione. No i trzyma stabilnie parametry - miało być 16 jest realnie 16. + Zewnętrzne stałe IP - jak kto lubi serwer postawić albo coś w tym guście to się przydaje. Ogólnie oceniam naprawdę dobrze. TV i telefon nie oceniam bo nie korzystam. I nie jestem naganiaczem, wynajętym klakierem tylko mieszkańcem. Skoro są w miarę tani i dobrzy to chwalę i polecam. Odpowiedz Link