nieznalazlemfajnegonicka 05.09.13, 23:28 Witam. Proszę o podpowiedź czy poza UPC, NTC i telewizjami SAT jest na osiedlu dostępna inna możliwość dostępu do oferty programów cyfrowych ? Oczywiście mam na myśli osiedle RJ. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rajski_sadownik Re: Telewizja na osiedlu 06.09.13, 10:19 Czy ma ktoś namiar na kogoś od telewizji naziemnej, niektóre kanały dobrze mi odbieraja a niektóre wcale lub się tną Odpowiedz Link
zubi-zu Re: Telewizja na osiedlu 09.09.13, 00:31 Myślę, że należałoby zapytać o to administratora. Kiedy montowałem u siebie kablówkę, instalatorzy skorzystali z instalacji wykonanej przez developera w bloku. Niestety pomiary sygnału na wyjściu wypadły bardzo miernie. Dlatego pociągnęli swoją instalację żeby zapewnić sygnał na odpowiednim poziomie. Jeśli korzystasz z instalacji "blokowej" to sprawdź jej efektywność. Odpowiedz Link
adam.adam27 Re: Telewizja na osiedlu 09.09.13, 14:37 Faktycznie Zubi ma rację. Dwa lata temu kupiłem nowy telewizor. Ma funkcję kontroli sygnału. Był bardzo niski poziom. Zadzwoniłem do naszego konserwatora anten naziemnych. Przyjechał i wymienił instalację od anteny zbiorczej do mieszkania. Sygnał cyfrowej tv naziemnej prawie na pziomie 100%!!! Konserwator jest b.solidny i co ważne, sprawny Korzystanie z ant.sat.lub usług operatorów/np.JMDI/ tez jest dobrym rozwiązaniem, z czego i ja teraz korzystam. Na osiedlu jest duży wybór dostawców sygnałów tv. Pozdrawiam Odpowiedz Link