Dodaj do ulubionych

SPOTKANIE Z ZARZADEM WSPOLNOTY "starych" blokow

17.10.06, 09:01
Witam Was serdecznie.
Wczoraj rozmawiałam przypadkowo z przedstawicielami Zarządu Wspólnoty
wcześniejszych bloków.
Dostaliśmy jako mieszkańcy nowych bloków zaproszenie na spotkanie z nimi na
poniedziałek 23-10-2006 roku na godzinę 19. Zaproponowane miejsce spotkania to
biuro Administracji, mieszczące się w piwnicy bloku numer 8 (druga klatka).
Z tego co mi się udało wczoraj ustalić w administracji, w połowie listopada
będą już prowadzone przymiarki do założenia naszej wspólnoty lub podłączenia
nas do już istniejącej. Myślę, że to spotkanie będzie dobrą okazją do
zapoznania się ze szczegółami pracy dotychczasowej wspólnoty i podjęcia
decyzji w którą stronę chcemy iść.
Dodatkowo ogłoszenia o spotkaniu rozwieszę na klatkach, więc myslę, że do
wszystkich zainteresowanych ta wiadomość dotrze.

Pozdrawiam Was serdecznie smile
Obserwuj wątek
    • assessander Re: SPOTKANIE Z ZARZADEM WSPOLNOTY "starych" blok 17.10.06, 09:22
      Gosia a budowane bloki to nazwiemy NAJNOWSZE smile. tylko co z V etapem i VI
      • zmijkowata Re: SPOTKANIE Z ZARZADEM WSPOLNOTY "starych" blok 17.10.06, 13:02
        Ha ha ha
        ssssssstrasznie śmieszne...tongue_outtongue_outtongue_out
        Budowane jeszcze nie są blokami tylko fragmentami bloków smile
        Jak się wybudują to pomyślimy. O następnych etapach również smile
        Zresztą jak się wybudują to będą nowe, a nasze już stare... a te stare teraz -
        starsze i najstarsze smile Pasuje?
        Człowiek z poważnym przesłaniem przybywa,a tu się tylko czepiają i czepiają...
        Ssssssssssssssskandal normalnie... smile
        Ech... Ciężkim życie jest....
        Pozdrowienia smile
        • assessander Re: SPOTKANIE Z ZARZADEM WSPOLNOTY "starych" blok 17.10.06, 14:53
          No dobra przesadziłem, jednakże wracając do meritum to są dwa czynniki warte
          rozważenia
          1 Duża wspólnota większe możliwości (większy fundusz remontowy etc)
          2 Duża wspólnota to również większe trudności z wypracowaniem jednomyślengo
          stanowiska np. przy remontach inwestycjach itp.

generalnie wszystko zależy od ludzi

PS. Faktycznie Twój pomysł jest dobry, stare starsze najstarsze ..... smile
          • zmijkowata Re: SPOTKANIE Z ZARZADEM WSPOLNOTY "starych" blok 17.10.06, 15:29
            No ba - ja mam zawsze dobre pomysły tongue_outtongue_outtongue_out

A tak na poważnie.
            Z tego co rozmawiałam z Panami z Zarządu, proponują nam przyłączenie się do
            swojej wspólnoty, gdyż "duży może więcej" wink
            Faktycznie jest to więcej kasy na wszelkiego rodzaju inwestycje. Planowane jest
            np. podpisanie umowy z ochroną na zwiększenie liczby ochraniarzy. Ma być
            dodatkowych dwóch, którzy będą krążyli po terenie, a nie tylko siedzieli w budce
            na drugim końcu osiedla. Zresztą wszystko maja przedstawić ze szczegółami na
            spotkaniu. Dodatkowo Panowie z istniejącej wspólnoty kandydują w nadchodzących
            wyborach i dobrze byłoby chyba mieć taką osobę wyżej, która będzie pamiętała, że
            jest takie osiedle w Jabłonnie jak Rajska i trzeba zadbać o jego interesy w
            trakcie wprowadzania w życie planów Gminy.
            Oczywiście my jako "NOWI" smile możemy wyznaczyć kilka osób do reprezentowania
            interesów naszej części osiedla, które będą brały udział w posiedzeniach Zarządu
            i składały wnioski w imieniu mieszkańców bloków 10 i 12.
            Co do jednomyślności to jak w każdej grupie osób, które maja coś do powiedzenia
            napewno niejednokrotnie będą zdażały się róźnice zdań, ale mimo wszystko chyba
            będzie łatwiej oprzeć się na doświadczeniu ludzi, którzy zajmują się tym od lat
            niż samemu błądzić jak "pijane dzieci we mgle" - przynajmniej na początku.
            Zresztą - wszystko jest do przedyskutowania bo to ma byc w sumie nasza
            demokratyczna decyzja smile
            Pożyjemy - zobaczymy
            Spotkać się w każdym bądź razie należałoby smile
            Właśnie wydrukowałam ogłoszenia o spotkaniu i postaram się dzisiaj wieczorem
            sprawić, żeby znalazły swoje miejsce na klatkach smile

Pozdrawiam serdecznie i życzę uśmiechniętego dnia smile
            • zmijkowata Re: SPOTKANIE Z ZARZADEM WSPOLNOTY "starych" blok 23.10.06, 15:02
              PRZYPOMINAM O DZISIEJSZYM SPOTKANIU!!!! smile
              Szczegóły znajdują sie na ogłoszeniu na każdej klatce .
              Do zobaczenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka